Mivel nincs most meccs csak azért írok, Tibitang leírta a lényeget. Szerintem is a Szerbeknél és a Macedónoknál csak a sebek símítgatására lehet használni az EU - kártyát, ezért is kel a BBP.
A Görögöknek meg lehet villogni , hogy melyiket választják ha van kedvünk hozzá egy esetleges sérülés vagy betegség alkalmával!
Az utasbiztivel lenne még-1 kérdésem. Van -e valakinek tapasztalata arról, hogy esetleg melyik az a biztósító amit ugyan elfogadnak de ott helyben---Sartin---fizetni kell és majd idehaza kell a biztinél ügyintézni.
Vagy melyek azok amelyiknél nem kell fizetni ha baj van .?
#1430892010-07-07 21:29:24 Válasz a #143031. hsz-ra
Szia Márta!
Évről évre EUB biztosítást kötünk (most 450 Ft körül van a napidíja), eddig minden évben szükség volt rá (napallergia, tengeri sün tüske, hányás-hasmenés). Ezzel a biztosítással a helyszínen soha nem kértek tőlünk pénzt -Sartin és Paralián voltunk-, de előzőleg az idegenvezető elmondta, hogy melyik az az orvos, akihez forduljunk baj esetén. (Sartin a Shiton Travel melletti rendelő, Paralián pedig több rendelőben is jártunk.) Miután hazaérkezünk a biztosító küld egy kérdőív félét, amelyen kikérdezi, hogy pontosan mi történt. A számla ellenében pedig a gyógyszer árát is megtéríti.
#1431732010-07-08 13:54:46 Válasz a #143155. hsz-ra
az interneten is tudsz kötni, de a Lehel piac környékén a Váci úton is van irodájuk. Mi is itt kötöttünk, az utóra is. Szerencsére nem volt rá szükségünk.
#1432342010-07-08 19:33:32 Válasz a #143155. hsz-ra
Szia Márta!
Ez az utasbiztosítás az Európai Utazási Biztosító terméke, ha jól tudom, és én a Generali irodában szoktam kötni. Gondolom hogy partnerek, és minden Generali irodában kötnek ilyet.
Aki már megigényelte és meg is kapta az EU kártyáját, azoktól kérdem:
- a területileg illetékes regionális címre kell küldeni a nyomtatványt, vagy a pesti központi címre?
- az igénylés feladásától számítottan mennyi időn belül érkezik meg?
(- feladhatok egy borítékban két igénylést, ugye?)
#1444312010-07-16 16:00:07 Válasz a #144428. hsz-ra
A területileg illetékesre küldd.
Mehet egy borítékban több igénylés.
Nem esküszöm meg rá, de talán két hét alatt kész van. Mondjuk ez biztos függ az igénylések és egyéb dolgaik mennyiségétől is.
Köszi
Nem, nincs ügyfélkapum, de egyébként az hogy működik? Regisztrálok?
(Közben utánanéztem... nem akarok Okmányirodába menni ezért az egy alkalomért, akkor már inkább az oephez mennék be azzal a lendülettel és el is intézném...)
Végülis ha két hét alatt megjön, akkor bitangmód időbe' vagyok
Eleve OEP-hez kell menni,az ügyfélkaput meg az okmányirodábam lehet kérni,kikell hozzá tölteni egy nyomtatványt.Ugy hogy egyszerűbb ha postán feladod az oep-hez,de ha bemész kb 5 perc alatt készvan a kártyád.
#1444382010-07-16 16:33:24 Válasz a #144434. hsz-ra
Csak ne felejtsük el, hogy volt, aki itt írta, hogy majdhogynem csak DNS tesztet nem kértek tőle a személyes igénylésnél... szerintem, ha nem extrasürgős, egyszerűbb és kényelmesebb a postai út.
Hát, nekem tavaly nem volt kész 5 perc alatt...
És most keresem meg a nyaralásravalót, szóval nem szívesen vennék ki egy nap szabit ezért úgyhogy jobb lenne postán intézni.