Sziasztok!
Én egy vak pasi vagyok. Régi álmom teljesûl az idén julius 3.-án megyek a barátnõmmel Ammoudara-ba.
Szeretném megnézni az érdekességeket. Persze nekem inkább a romok az igazi élmény. Mivel a kocsi vagy a motor bérlés nem igazán jöhet szóba ezért helyi busszal szeretnénk bejárni a szigetet így talán több idönk maradna egy-egy hely körbejárására.
Az érdekelne, hogy innen vannak-e buszok vagy be kell mennünk Heraklion-ba? Vagy egyáltalán érdemes-e megpróbálni a buszt? Lenne még egy kérdésem amit már több helyen is feltettem még a görög nagykövetségen is de ök sem válaszoltak. Az a kérdés, hogy a vakoknak van-e kedvezmény a buszokon? Tavaly a Peleponészoszi félszigeten voltunk és a muzeumokban ingyenes volt a belépõ, de azt az idegenvezetõ intézte. Gondolom nem sok ilyen irányú tapasztalatok van, de az is nagy segítség lenne ha írnátok egy email címet ahol utánna érdeklõdhetnék a dolognak.
Köszönettel: Siccc
Köszönöm a címeket!
Angolban nem vagyok túl jó. Arra nem sikerült rájönnöm, hogy a buszok hol állnak meg utközben. Azért sok hasznos dolog ra rájöttem.
Köszönettel: Siccc
Tegnap megtudtam, hogy június 16-án (szombat) Budapestrõl Heraklionba induló repülõgépünk (SkyEurop) 0.30-kor indul, és 3.50-kor landol (ottani idõ szerint) Kréta repülõterén. Ezek szerint már 15-én ki kell mennünk a reptérre, de legalább egy teljes napunk lesz az elsõ nap. Kicsit bizar idõpont, de pihenni majd ráérünk Makrigialoson is.
Visszafelé Heraklionból hajnali 4.40-kor száll fel június 27-én, majd Budapesten van reggel 6.00-kor (itteni idõ szerint).
Tegnap megtudtam, hogy június 16-án (szombat) Budapestrõl Heraklionba induló repülõgépünk (SkyEurop) 0.30-kor indul, és 3.50-kor landol (ottani idõ szerint) Kréta repülõterén. Ezek szerint már 15-én ki kell mennünk a reptérre, de legalább egy teljes napunk lesz az elsõ nap. Kicsit bizar idõpont, de pihenni majd ráérünk Makrigialoson is.
Visszafelé Heraklionból hajnali 4.40-kor száll fel június 27-én, majd Budapesten van reggel 6.00-kor (itteni idõ szerint).
Gondolom nem tesznek ki, mert számításaim szerint éjfél körül kell jönnie értünk a busznak, amelyik kivisz a heraklioni reptérre. A következõ csoport érkezéséig bõven van idõ a takarításra. Egyébként nagyon családias, kicsi a Theaodóra apartman ahová megyünk, 4 db 2 ágyas és 2 db 4 ágyas apartmanból áll az egész ház. Ezt hamar ki lehet takarítani.
Az enyém eddig úgy néz ki, hogy emberi idõben megy és jön is, hál istennek. Odafelé görög idõ szerint délután 4-kor száll le vissza meg, szintén görög idõ szerint 16:50-kor száll fel.
Remélem nem változik, mert nem szeretnék éjjel odaérni, ha már muszály változnia, akkor inkább korán reggel menjünk, mint késõn.
Egyébként aki idén Neckermannal jön Krétára, annak talán jól jöhet, hogy az utóbbi két évben a 37-38-39-es pultoknál volt a checkolás, remélem idén is így lesz.