#1601962011-04-17 15:11:54 Válasz a #160185. hsz-ra
Ebben minden benne van. (Bár a csomagkiadónál való tolongás is édes szokott lenni. ) És sajnos nem csak fapadosra igaz, hanem charterre és bármely nagy társaság gépére.
#1601992011-04-17 15:17:30 Válasz a #160185. hsz-ra
Jó pár évvel ezelőtt a Johannesburgból Budapestre tartó gépen ülve vártuk, hogy elguruljunk a kifutópályához. Az indulás váratott magára és ennek két oka volt. Az elsőről az ég világon senki nem tehetett. Egy idősebb hölgy ott a gépen kapott infarktust. Jött a doki, a hölgyet hátravitték. Majd jött egy sztyuvi és szólt a másiknak, hogy az utast le kell szállítani.
Ám ezzel még nem fejeződött be a dolog. Újabb várakozás után egy rendőr szállt fel és a viselkedése miatt leszállította az egyik férfi utast. Valószínűleg részeg volt. Ezek után sikerült elindulnunk. Kb. egy óra késéssel landoltunk Németországban, aminek a következtében lekéstem a csatlakozásomat. S ezzel nem voltam egyedül. Szerencsére a légitársaság a talált helyet a következő járaton, így nem kellett sokat várni.
Ui: Azért én se rajongok, ha valaki a repülőn szólás nélkül hátradönti az ülését.
Én szeretek repülőn utazni! Ha tehetem, ezt a közlekedési módot választom. Pedig volt már, hogy géphiba miatt másik kontinensen rekedtem, vagy olyan is, amikor elkeverték a poggyászomat...mégis semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, hogy néhány óra alatt télből a nyárba vagy kis hazánkból a világ szinte bármely pontjára eljuthatok.
Malév? Szerintem semmivel sem rosszabb a többi légitársaságnál, igaz nem a legújabb a géppark, de sokat akcióznak és viszonylag sok desztinációt repülnek.
Fapadosok? Nem szeretem ezt a kategóriát a késések miatt, de sokszor nevetségesen olcsón lehet velük repülni. Valamit valamiért...
#1602072011-04-17 18:41:50 Válasz a #160185. hsz-ra
Sziasztok:)
Van amivel egyetértek, van amivel nem, de úgy látom, hogy a cikk alatti kommentek is megoszlanak. Idegesítő, ha egy baba végigsírja az utat, de eszembe nem jutna megjegyzéseket tenni miatta. A gépre felérve tollászkodásba kezdés (eltorlaszolva az utat) meg pont annyira zavaró, mint amikor a boltban az előttem álló púpozott bevásárlókocsi tételeinek rögzítése után kezdi el valaki keresgélni a pénztárcáját a nála fellelhető összes táskában, zsebben. Előtte meg ott ábrándozik fél óráig a vonalkódokban gyönyörködve. A gépre is fel lehet úgy szállni, hogy a kabátom, kesztyűm, sálam, napernyőm már bent van a csomagomban. Egy kis odafigyeléssel sok bosszankodás megelőzhető. Az én kedvencem az amikor felszállok az egyszem táskámmal, hely nekem még van, a csomagomnak viszont már nincs mert ketten megtöltik az elvileg három bőrönre tervezett csomagtartót. Senki nem mozdul, a sztyuvik meg loholhatnak föl- alá a sehová be nem férő bőröndökkel.
A monopol helyzetben lévő magyar légitársaság meg a kukába való és nagyon visszaélnek az "egyeduralmukkal". Mind árakban, mind nagyon silány szolgáltatásaikkal!!!
Én spec. szeretek Malévval utazni. Megbízható, és akciósan jó jegyek érhetők el. Ráadásul a pakkért sem kell fizetnem.
Milyen (extra) szolgáltatást vársz el? Nekem eddig semmi problémám nem volt.
Nem sok szolgáltatást várok - extrát meg végképp nem, csak amit a legtöbb másik cég ad...
Pl.: fogpiszkáló, egy csipet só... - automatikusan, gusztusosan tálat ételek, még ha nem is evés a cél az a pár óra alatt...
De az a zacskóba csomagolt fonnyadt cuccokkal teli szendvicske egy darab szalvétával társítva...
Még az Egypt Air is többet ad...
Ráadásul ugyanolyan kondíciókkal Malév, Athén-Budapest oda-vissza 295 euro, Olympic Air Athén Bécs 145 euro...
És ez utóbbi sem akció volt! És a távolság ugyan annyi! És az ember nem csak nyaralni repül, amikor 2-3 hónappal előbb foglalni lehet...
Igaz, Malév 23 kg, a legtöbb csak 20, de múltkor 24,6 kg-ért (Malév) a nő majd leszedte a fejem... Pedig felárért lehet valamivel több... Végül jó fej volt, nem kellett fizetnem...
#1602302011-04-17 22:38:57 Válasz a #160229. hsz-ra
Sokat repülök, mostanában havonta 1x, de volt olyan időszak az életemben, hogy évi 20-22 repülőutam is volt. És különféle légitársaságokkal. Szóval van összehasonlítási alapom.
Nagyon ritkán utaztam fapadossal, elsősorban a bizonytalanság miatt: nem lehet tudni, odaér-e időben, stb. Ugyanakkor ahányszor utaztam, sosem volt késés és teljesen elégedett voltam mindennel. Nekem nem hiányzik a kaja, a plusz udvariaskodás, stb.
Ami a nem fapadosakat illeti: a repülőben nem látok eltérést. Ugyanannyi szűk hely, ugyanolyan szék, ugyanakkora csomagtér (repülőgép típusától függ).
A kajában igenis van eltérés. DE nem azért repülök, hogy egyek, ezért kösz, de én a malévos szendvicset nem kérem. Nem érdekel az sem, hogy a teához nincs citrom (BA gépein természetesen adnak hozzá tejet).
DE a styuvik hozzáállása az már érdekel. A Malév gépen is kifogható kedves, segítőkész - néha. De olyan még nem volt, hogy segítsenek felpakolni a cuccaim a csomagtérbe - apró termetű vagyok, nehezen érem el, gyakran az utastársak segítenek. Ezzel szemben pl. a Lufthansa vagy a Swissair gépein természetes, hogy odafigyelnek az utasokra, nyugodtan lehet kérdezni vagy kérni, nem érzed azt, hogy szívességet kérsz. És még a Tarom gépein is jobb a helyzet, ha nem más azért, mert szinte mindig van férfi sztyuvi, aki azonnal felpakolja a csomagot.
Pilóták: van eltérés a vezetési stílusban is. Biztos légitársaságfüggő protokollok vannak és egy pillanatig sem vonom kétségbe, hogy valamennyi légitársaság a maximális biztonságra törekszik, de igenis van eltérés a vezetési stílusban.
Ár: hogy a Malév olcsó lenne??? Neeeem, pl a Swissair mindig olcsóbb jegyeket kínál azonos desztinációra.
És visszatérve Görögországra: felháborító szemétségnek tartom, hogy csak a Malév repül BUD-ATH vonatkozásban. Nincs konkurencia. Pedig, ha lenne, mi, utasok járnánk jól, így aztán a Malév annyit kér a jegyekért, amennyit akar.
Végezetül pedig: NAGYON SZERETEK REPÜLNI. Sok út után sem unalmas. Igaz, a leghosszabb, megállás-átszállás nélküli utam 3,5 óra volt, de én remekül elvagyok, akkor is, ha elorozzák a karfát vagy terpeszben ül valaki melletem. Pici vagyok, kicsi helyen is elférek (bezzek a párom szenved a hosszú lábaival ). A kaja nem érdekes, sosem használtam még WC-t a repülőn. Ha ablak mellé kerülök, akkor remekül elvagyok. És aludni is tudok, függőleges széken is (még soha nem döntöttem hátra).
Eddig 2 rémes esetem volt:
1. olyan kövér ember ült mellettem, hogy gyakorlatilag árfolyt a hálya a székembe és nem fértem el Szólta a sztyuvinak és átültettek egy másik helyre.
2. mögöttem ült egy gyerek és valami mini csocsóval játszott és minden kézmozdulatnál a lába is mozdult: belerugott a támlámba. Sajnos többszöri kérés ellenére sem hagyta abba.
Én mindig akciós jeggyel megyek, ezért a szendvics nekem öröm. (Még ízlik is. ) 295 euróért (vagy többért) már lehet, nem így lenne. Persze én az a típus vagyok, aki első alkalommal el sem akarta hinni, hogy egy 2 órás út alatt még enni is adnak.
Számomra óriási öröm, ha repülhetek - és lássuk be, olcsóbb is, mintha ketten autóznánk, és alig több, mintha egy napot buszoznék. (Ez most a Bp-Athén viszonylatánál maradva, mert nyilván desztinációtól függően vannak eltérések.)
#1602652011-04-18 19:09:54 Válasz a #160185. hsz-ra
A cikkíróval én nem nagyon értek egyet egy-két dologban, ill. engem nem minden zavar ezek közül. A beszállásnál pl. elkerülhetetlen, hogy torlódások alakuljanak ki. Egyszerűen kicsi a hely, és csak a folyosón állva lehet feltenni a csomagot felülre. Kíváncsi lennék, hogy a cikkírónak milyen ötlete van arra, hogy ezt hogy lehetne elkerülni? Aki beszáll, az ne kezdje el rögtön feltenni a csomagját? Hanem mit csináljon vele? Tegye az ülésére, másszon be mellé, és derékban félig meggörbedve várja ki, amíg minden utas beszáll? Gondolom, ő így szokta csinálni...
Egyébként én nem tartom ezeket a dolgokat olyan nagy ügynek... annyi várakozás után az a pár perc ugyan már mit számít...?
Ár: hogy a Malév olcsó lenne??? Neeeem, pl a Swissair mindig olcsóbb jegyeket kínál azonos desztinációra.
Ám alma a fa alatt a Swiss olcsósága, ha nem repül Bp-ről oda, ahová az emberfia menne.
(Zárójelben megjegyzem, én ált. az árakat nézem repjegynél, de ha minimális az eltérés, akkor nem fapadost/átszállóst választok.)
Valamikor volt téma, hogy fel lehet-e adni végig a csomagot, ha az ember utána Athénból továbbutazik. Megkérdeztük, kipróbáltuk a reptéren, és az a helyzet, hogy ez légitársaságtól függ:
- Olympic esetében fel lehet adni végig
- Aegean esetében nem.
#1641472011-06-02 17:08:08 új reptér a Pel. félszigeten
Kb. 2 hét múlva nyit a Tripolis-i reptér (Pelloponéz) utasszállítók felé is. Ez azt jelenti, lerohanják majd a nagy tour operator-k a helyet, mert innen majd ókori Olimpiát lehet becélozni. Akit érdekel, figyelje a híreket e témában.