Mondjuk,egy hetes nyaralás alatt, kocsi,robogó nélkül körbe lehet járni a sziget strandjait vagy eljutni a szebbekre? Aki járt több szigeten, barmelyikre vonatkozik ez kérdés.
Sziasztok!Idén voltunk Toloban,de már a jövőt tervezgetem,ami nem lesz egyszerű látom. Kefalonia és Lefkada,ez a kettő lenne valamelyik a cél. Sajnos csak repülő jöhet szóba,mert elég volt a sok buszozás. Így Kefalonia esélyesebb. Szerintetek egyénileg vagy utazási irodával éri meg jobban kimenni? Sajnos autó és jogsi hiányában,mennyire bejárható a sziget? Mely városokat,strandokat lehet busszal vagy gyalogosan elérni. Nagyon szeretnénk ide menni,mert gyönyörű. Olvasgatom a fórumot előlről,hogy minnél több infot gyűjtsek. Melyik időszakban éri meg menni?mi Augusztusban,de inkább szeptember elejére terveznénk.Minden infot megköszönök!Üdv
#2348962015-08-23 14:32:48 Válasz a #234884. hozzászólásra
Szia Keltor !
Mi Lefkadán és Kefalonián voltunk. Szerintem kocsi nélkül nem tudtok nagyon mászkálni semerre. Buszközlekedés elég gyenge, ha el is jutsz valahova, nincs megfelelő időpontban visszafelé busz, amivel "haza" is érnél . Ha a Granddal mennétek Kefaloniára, Marcsi fantasztikus kirándulásokat szervez, mindenhova elvisz, ami egy nyaralásba belefér.
Lefkadán nem volt ilyen szerencsénk az idegenvezetővel (3 éve) , nem tudom, most mi a helyzet.
#2349212015-08-23 20:41:02 Válasz a #234884. hozzászólásra
Szia! Szeptember eleje az eddigi vélemények alapján teljesen jó. Sajnos kocsi nélkül nem könnyű a szigeten, de megpróbálhattok társulni másokkal. Ha visszajutnék, én biztos bevállalnék 1-2 hajótúrát is, azok is elvisznek jópár helyre.
A fakultatív program keretében ami van Sziget túra,az mennyire mutatja be a szigetet...
Nekem Lassi-t és Skala-t mondják város szempontjából,ahol jó strandok vannak gyalogosan is...
#2349272015-08-23 21:35:28 Válasz a #234923. hozzászólásra
A szigettúrán nagyon sok helyre elvisznek. Melissani barlang, Drogarati cseppkőbarlang, víznyelők, Argostoli, Szent Gerasimos kolostor. Mi voltunk Assoson is, ha jól tudom, jelenleg járhatatlan az út oda (legalábbis busszal), láttuk a Myrtos Beach-et, volt rövid fürdés Makris Gialoson, és a nap végén egy borászati üzemben is voltunk (azt én személy szerint kihagytam volna). Nem is tudom, hogy fért bele ennyi minden egy napba. Marcsitól rengeteget megtudtunk a sziget történelméről, földrajzáról, helyekről, épületekről, emberekről.Voltunk még hajóval Ithakán, Fiskardoban, Zakynthoson, mindegyik felejthetetlen élmény volt. Két hetet voltunk, így sikerült ennyi helyre eljutni, hogy maradjon még idő napozásra, fürdésre is.
#2349292015-08-23 21:38:17 Válasz a #234923. hozzászólásra
Mi magánúton voltunk, így erről nem tudok nyilatkozni, akik Granddal voltak ilyenen, ők jókat mondtak róla, de elég rohanós. Mi a zakynthosi hajózáson voltunk Marcsival, az tetszett
Skala strandjának mi csak a központi részén voltunk, nem volt rossz, de láttunk jobbakat a héten:) Viszont a jobb oldala sziklásabb, kihaltabb ha arra vágytok, illetve el lehet menni a Moundára is, ami homokos. Kónyu által gyakran említett Porto Skala Old Portnál lévő beacheket mi nem tudtuk megközelíteni, valami nagy építkezés zajlik ott
Ami biztos: Este 7-8 körül még láttunk Katelios-Skala-Poros útvonalon közlekedő buszt, kettőt is. Szóval ezeket a távokat be lehet vállalni vele, elvileg az idén indított útvonal menetrendje is egész megbízható.
Lassi: Makris/Platis Gialos elérhető gyalog, meg elvileg pár kisebb strand.
#2349312015-08-23 22:11:52 Válasz a #234884. hozzászólásra
Keltor,
Nem vagyok Kefalonia expert, de több év személyes tapasztalata alapján látatlanban azt mondanám, hogy jobban megéri egyénileg utazni Kefaloniára (is), mind az ár, mind a minőség tekintetében.
Közvetlen járat Budapestről a chartereken kívül szerintem nincs, de a charter járaton kívüli, átszállásos lehetőségeket is érdemes számba venni, mert olcsóbbak lehetnek.
Bécsi indulással biztosan van közvetlen járat ( www.flyniki.com ), illetve viszonylag egyszerű megoldást kínál a Wizzair Budapestről Zakynthosra induló járata, onnan pedig repülő, vagy komp.
A következő légitársaságokat lehet még figyelni:
www.aegeanair.com www.olympicair.com www.ryanair.com www.easyjet.com www.astra-airlines.gr www.skyexpress.gr
Kompok (menetrend, jegyár): www.openseas.gr és www.gtp.gr
A kefaloniai buszmenetrend idei szezonra: www.ktelkefalonias.gr/en (Nem olyan szörnyű, mint a híre és elég összehangoltnak is tűnik).
Szállást találhatsz a nagy és ismert szállásfoglalós oldalakon, vagy pedig közvetlenül foglalhatsz az adott apartman tulajdonosától is.
Remélem, tudtam segíteni.