#1773622011-12-01 13:59:04 Válasz a #177361. hsz-ra
Ha a koordináták alapján sem világos, az már kicsit problémás, de akkor javasolom egy útvonaltervezőbe ( http://www.viamichelin.de/ ) bepötyögni az állomásokat , pl.: Bp., Eszék (Osiek), Beograd, stb. és már látod is, vagy esetleg egy térképen ha megnéznéd? Elmesélni elég nehéz, de pl.: Budapest-M6-E73-Mohács-Udvar-Eszék-A5-A3-Lipovac/Sid-Beograd-Niš-stb.
#1773652011-12-01 16:18:06 Válasz a #177362. hsz-ra
Én a Nokia mapsot néztem ( http://maps.nokia.com/#|50.0508706|20.0582199|4|0|0|normal.day), raven71 fórumtárs meg azt írta "Július elején "Aki" tanácsára Eszék fele mentem, végig autópályán!" Nah most én akárhogy néztem a koordinátákat, nekem nem ugrott be merre is ment pontosan, ahol végig pályán tudott menni.
#1773662011-12-01 22:30:43 Válasz a #177365. hsz-ra
Szia!
Nem tudom mi nem tiszta az útvonalban? Bp-Thesszaloniki táv iránytól függően 1000-1100km. Eszék fele ebből van kb 8 km amit sima két számjegyű úton mész Magyarországon (57-56), majd 60km-t Horvátországban. Ez a teljes út kb 0,6 százaléka. Ha jól számoltam akkor időben ugyan ott vagyok. De nincs útépítés, sebességkorlátozások stb. Én is erre tervezem az utamat Dunaújvárosból. Egyszerűbb mint az 53-on végig Tompáig. Rossz minőségű út, tele lakott területtel, a "Keceli" rettenetestől kacskaringózó kerékpárossal.
A Macedonoknál sem végig autópályán haladsz!
Aki nem dunántúlról megy annak sokkal egyszerűbb. Legelsőre 16 óra alatt jártuk meg. Utána már rendszeresen 12 óra volt az út. Aztán mikor egyszer a férjem idegből jött visszafelé, akkor már csak 10 óra volt, háztól házig. Szóval:M5. Pesten, vagy Kecskemétnél rámész, és végig visz Görögországba az E75. Mi mindig csak Belgrád környékén tankoltunk és mindig csak ÖMV-nál. Ezt azért melegen ajánlom. Mi is próbáltunk egyszer Macrdóniában tankolni, de hülyének néztek, így hát tovább álltunk. Konkrétan közölték, hogy nem jó az euró, majd ők beváltják és utána majd mi fizetünk. Gondolták hülyék a tyúkok. Hát inkább kibírtuk.
Sziasztok, Jövőre Görögországi utat tervezünk barátainkkal. Van egy már kipróbált megbízható kölcsönző (www.avalon-rent.hu) akiktől bérelnénk egy kisbuszt és nekivágnánk. Mik azok az elsődleges dolgok amire figyelnünk kell utazáskor? Összefoglalná nekem valaki? Köszönettel, P
Sziasztok, Jövőre Görögországi utat tervezünk barátainkkal. Van egy már kipróbált megbízható kölcsönző (www.avalon-rent.hu) akiktől bérelnénk egy kisbuszt és nekivágnánk. Mik azok az elsődleges dolgok amire figyelnünk kell utazáskor? Összefoglalná nekem valaki? Köszönettel, P
Azonkivül, hogy van jogositványom és vezettem pár száz kilométert,semmit nem értek az autókhoz. Viszont itt annyi infórmációt találsz amennyit csak akarsz, és a nyárig el is tudod olvasni.
Az biztos, a legjobb az ilyen autós kirándulás, vágjatok bele!
Szia!
Röviden:
Figyelj a sebességre...
Mi kétszer voltunk kocsival és kb ennyi...ja és hosszú az út.
egyébként érdemes olvasgatni, itt kis túlzásokkal(jobban mondva nagyon óvatosan) minden benne van:
Nézegettem a kölcsönző ajánlatát. Egy Transit bérlése 10 napra 205.000 Ft. Az azért durva. Mondjuk pl Zakhyntos-ra számolni kell kb 400 liter gázolajat és gyk. dupláját a pályadíjaknak, kompdíjaknak, híd-díjaknak. Könnyen túlléphető a 450e Ft. 9 emberrel számolva fejenként 50e Ft. Feléből megvan 2 autóval, útközben szállással is.
Sziasztok!
Tervezzük a 2012-es nyaralásunkat,ami újra Görögország, de végre új szerelmünkkel a pindur Chopperrel tervezzük az utat. Mivel óvatos duhajok vagyunk,nem egy ülésből tervezzük, hanem szeretnénk "feldarabolni" az utat.
Úgy terveztük,hogy Nisben megszállunk, majd Toroni -itt 1 hét,majd a következő hét Lefkada.
A kérdésem,hogy Nisben vagy esetleg Macedóniában valahol tuti olcsó szállást tud-e valaki.
Előre is köszi aki tud segíteni ebben vagy másban bármilyen jó tanáccsal