Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 676 677 678 ... 745 746 747   >
Üzenet
  AniFeri | #205893 Üzenet | 2013-07-03 21:13:47 |
Mi egy héttel korábban voltunk, de szerintem jó volt a víz, nem azt mondom, hogy meleg, de ahhoz képest, hogy júniusban voltunk tökéletes volt. Pedig én fagyos vagyok, de ennek ellenére simán bementem.
  Pévi | #205896 Üzenet | 2013-07-03 22:11:32 |
KNiki75 írta:
Sziasztok!

Érdeklődnék Apollon szervezéseben ugyanaz a busz megy Pargára és Lefkadára isl?
Ha igen egy vagy két szintes busz indul?

Valószínüleg ez mindig attól függ, hogy az adott turnusban éppen mennyi utas van.
Mi eddig mindkétszer csak emelt szintű (nem emeletes) busszal voltunk.
  Angeleyes26 | #205920 Üzenet | 2013-07-04 10:31:06 | Válasz a #205535. hsz-ra Előzmény #205535
Szia. Az utasbiztosítás és a vírus kapcsán merült fel pár kérdésem. Ott bármelyik biztosítást elfogadják? Te melyik biztosítónál kötötted az utast? Melyik utazási irodával mentél és melyik apartmanban voltál?

Picit parázok a vírus miatt hétfőn indulunk az Apollonnal, a Villa Dimitris apartmanba. Remélem megússzuk a dolgot... bár velünk mindig történik valami az utazások során. Én mondjuk nyaralások alkalmával sosem iszok csapvizet, inkább csak ásványvizet. Bár ettől még el lehet kapni a vírust máshogy is...

Nagyon rosszul voltál vagy azért túl lehetett élni a dolgot?
  Sancho.dl | #205941 Üzenet | 2013-07-04 17:45:40 | Válasz a #205742. hsz-ra Előzmény #205742
Szia apuka!

Írtad a piacot. Csak élelmiszerek vannak? Említetted, hogy a piacon nincs cipouro. Magán házaknál lehet venni? Mert jó atyám egyik kedvenc itala és néhány helyen tudtuk venni piacokon, házaknál. Azért szeretnénk majd elnézni, mert mindig érdekesek voltak ezek a kis helyi piacok icon_smile.gif Eddig azt olvastam, hogy a taxi állomásnál van, most nálad azt olvasom, hogy a templomnál. Vagy ez ugyanaz a hely? Egyelőre sajnos nem tudom, de majd ha ott leszünk... icon_smile.gif
A kígyóktól egyébként nem tartok annyira, mint a pókoktól icon_smile.gif
  Opi064 | #205955 Üzenet | 2013-07-04 21:04:43 | Válasz a #205941. hsz-ra Előzmény #205941
Bocs, hogy bele vau-vau, nem engem kérdeztél...a Taxi állomás és a templom szinte egy helyen van, egy útkereszteződés választja el őket egymástól. Majd ha ott leszel, meglátod, pik-pak kiismerhető a hely.
  Sancho.dl | #205967 Üzenet | 2013-07-05 06:22:15 | Válasz a #205955. hsz-ra Előzmény #205955
Szia Opi!

Semmi baj, mindenkitől szívesen veszem a segítséget icon_smile.gif Köszönöm szépen a tájékoztatást, tudod én még az először oda utazók tudatlanságával szemlélem a dolgokat icon_smile.gif Eddig mindig úgy alakult, hogy olvastam mindenfélét, aztán ebből összeraktam valamit és amikor odaértem akkor kibogoztam és magam ismertem meg mindent amit később én is megosztottam a többiekkel. Bízom benne, hogy Pargán sem lesz másképp és ugyanúgy eloszlik minden aggodalmam, mikor ott leszünk icon_smile.gif
  Gudli | #205987 Üzenet | 2013-07-05 18:41:47 |
Szia Sancho!
Mi is mindig hozunk házi cipurrót. Pargán nagyon kicsi az a piac a település nagyságához képest. Inkább csak zöldséget, gyümölcsöt lehet kapni. Cipurrót nem találtunk. Végül egy kis boltban megkérdeztük, hogy hol tudunk venni. Szerencsénk volt, mert a tulajnak volt a pult alatt.
  Theia | #205990 Üzenet | 2013-07-05 19:27:42 | Re:
Angeleyes26 írta:
Szia. Az utasbiztosítás és a vírus kapcsán merült fel pár kérdésem. Ott bármelyik biztosítást elfogadják? Te melyik biztosítónál kötötted az utast? Melyik utazási irodával mentél és melyik apartmanban voltál?

Picit parázok a vírus miatt hétfőn indulunk az Apollonnal, a Villa Dimitris apartmanba. Remélem megússzuk a dolgot... bár velünk mindig történik valami az utazások során. Én mondjuk nyaralások alkalmával sosem iszok csapvizet, inkább csak ásványvizet. Bár ettől még el lehet kapni a vírust máshogy is...

Nagyon rosszul voltál vagy azért túl lehetett élni a dolgot?

Szia!
Szerintem nincs gond az utasbiztosítások elfogadásával.
Mi a Mapfre Assistencia-nál kötöttünk utasbiztosítást, a neten egy online biztosításkötő oldalon.
Pargán az orvos elkérte a kötvényt, felhívta a rajta lévő asszisztencia számot, angolul lebeszélte a telefonos ügyintézővel a biztosítás meglétét, majd ellátott. Kaptam egy injekciót, írt 2 receptet, azt kiváltottuk a patikában, a receptet visszaadta a patikus, a kötvényt és a receptet kellett elküldeni a biztosítónak és pár nap múlva utalták a pénzt vissza.
Mi is az Apollonnal mentünk, a Bakas apartmanban voltunk.
Ne parázz a vírussal kapcsolatban, biztos vagyok benne, hogy csak szórványosan fordul elő. Pargán iható a csapvíz, én is ittam belőle, bár ásványvizet fogyasztottam inkább.
Őszintén szólva eléggé rosszul voltam. Indulás előtti éjjel nem igazán tudtam aludni, semmi nem maradt meg bennem, még másnap délelőtt sem.A gyógyszerektől jobban lettem, de még Lefkada-ra menet is eléggé szenvedtem a rossz utakon. De az Apollonosok jóvoltából megkaptuk a hátsó üléseket, ami nagyon kényelmes volt, jobban tudtam pihenni az úton.
Összegezve: nem kell parázni, és félni, nincs semmilyen veszély, gyakori kézmosás, kézfertőtlenítő gél, ásványvíz ivás, mosatlanul ne együnk meg gyümölcsöt, zöldséget, kb. ennyi. icon_smile.gif
  Sancho.dl | #205996 Üzenet | 2013-07-05 21:50:44 | Válasz a #205987. hsz-ra Előzmény #205987
Szia Gudli!

Akkor ezek szerint kérdezősködjek a boltokban? : ) Sartin volt, hogy bementem egy italboltba hogy van-e valahol házi cipouro és egy manusz rögtön karon fogott és elvitt egy házhoz ahol volt icon_smile.gif
  MaciG | #206011 Üzenet | 2013-07-06 10:46:43 |
Tegnap megérkeztünk mi is Pargáról. Csúcs szuper volt. icon_smile.gif
Élménybeszámoló meg képek hamarosan ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok.

De addig is pár gondolat ami szerintem nem nagyon lett megemlítve a fórumon és esetleg fontos/érdekes lehet:

- Italt aki ajándékba akar hozni azt érdemes megvenni hazafele a vámmentes boltban, mert majdnem fele annyiért árulják, mint Pargán. Cipurót én is keresetem, de nem találtam (házit), viszont visszafele a vámmentesbe több féle is volt. Mazsolabort is csak egy boltban találtam és ott is egy darab 075-ös üveg volt. Kicsi az volt több helyen is.
- Boltok közül a legolcsóbb talán az Arista szupermarket volt (piros fehér csíkos, a templom mögött van)
- Sznorizni délelőtt érdemes, mert délutánra feltámad a szél és jönnek a hullámok (kivéve Lotusa beach-et, mert ott délelőtt voltak írdatlan nagy hullámok). Jó sznori hely nagyon Pargánál a kis sziget, és annak is a "feljáró" és a kikötő közti része, és a Valtosnál a vár töve. De a legjobb az Syvotánál a kis "csücskös" strand. Lichonoson és a priso Krioneryn én nem sok mindet láttam a víz alatt, az kicsit csalódás volt. Sznorizásnál érdemes pár tengeri sünit kővel feltörni és a végére rengeteg hal odajön és már a tenyérből is esznek, a szivárvány halak meg jöttek utánam hátha még török nekik máshol is. icon_smile.gif
- Napernyőnek érdemes madzagot vinni és délután a víz felőli részét lekötni, vagy sziklafal mellé állítani közvetlen, hogy ne vigye el a szél.
- 80köbcentis motort béreltünk, ami 10 euro volt/nap és ketten vígan motoroztunk vele, nem volt neki gond az emelkedő. Viszont a sisakot érdemes beletenni a motorba a másikat meg elvinni a strandra, mert a mienket egyszer ellopták...
-Helyi piac nem nagy, de szép az árú, jóval olcsóbb, mint a boltban és mókásan lehet alkudozni. icon_smile.gif
-Vízimalomhoz vagy a vonattal érdemes menni (8 euro /fő) vagy motorral követni, mert egyébként a felső része be van zárva. Mi a vonatot követtük, majd csatlakoztunk a csoporthoz. Az ide vezető útnak a vége fele, rengetek szabadon burjázó citrom van akit érdekel.
-Paxos, Anti Paxos hajókirándulás szinte kötelező. Kikötőben reggel vettük meg a jegyet 20 euro volt. Van 2 hajó ami ugyanarra megy, egyik piros árbócos a másik meg egy sima egyszerű fehér. A piros az szebb, viszont mivel magas nem fér be a barlangba így a "csúnyább"-al érdemes menni szerintem. Ezen kevesebben is vannak és teljesen bemegy mindkét barlangba.
  Ibus1968 | #206016 Üzenet | 2013-07-06 11:41:24 | Válasz a #206011. hsz-ra Előzmény #206011
Szia kedves Fórumtárs! Ha jól emlékszem, Te is a Zackarias apartmanban voltál, a szállásról ha írnál néhány dolgot, a benyomásaidat, azt megköszönném! Itt már patkányról, egérről is volt szó, más szálláshely kapcsán, Neked mi a tapasztalatod? Hajszárító és törölköző van-e, hogyan tömjem meg a bőröndöt velük? Várjuk a beszámolódat az előzetest pedig köszönjük:ibus68
  MaciG | #206019 Üzenet | 2013-07-06 12:08:12 | Re:
ibus1968 írta:
Te is a Zackarias apartmanban voltál, a szállásról ha írnál néhány dolgot, a benyomásaidat, azt megköszönném!

Szia.

Az apartman nagyon jó volt. Szolid, egyszerű, de tiszta. A van erkély ahova ki lehet ülni, a mi erkélyünk a szomszédos hegyre nézett meg még egy szoba van aminek erre néz. Itt a legszebb a kilátás. Van kis előkert is parkolóval és egy citromfa ami alá ki lehet ülni dumálgatni. A háziak kedvesek csak nem tudnak angolul így a kommunikáció nem igen volt sikeres. Ablakoknál van redőny és szúnyogháló. Mienk tökéletes állapotban volt, többit nem tudom. Klíma felár az 5 euro/ nap, de nem kellett használni, mert estére lehűlt a levegő. (mi úgy csináltuk, hogy alvás előtt kinyitottuk az erkély ajtót és a szobaajtót is és 5-10 perc alatt huzat nagyon kellemes klímát varázsolt bentre. icon_smile.gif ). Törölköző van, de hajszárító és kávéfőző az nincsen. Van tv is bár felesleges, kivéve ha tudsz görögül. Strandtól kb. 10 percre van gyalog. Városközpont 12 perc
Szóval összességében én bátran merem ajánlani ha nincsenek nagyon extra elvárásaid, engem egy dolog bosszantott egy kicsit, az pedig egy kakas volt aki hajnaltól estig bizonyos időközönként folyton kukorékolt.

Ami meg az előzőből kimaradt. Forgalom a környéken nem volt nagy (olyasmi mint egy itthoni faluban, egyedül Pargánál a belvárosi részen volt elég sok autós) viszont a mellékutcákban sehol sincs tábla a sarkon ami ugye jobb kéz szabályt eredményez, de ezt senki nem ismeri, szóval ott érdemes kicsit lassítani.
  Elmebajnok | #206053 Üzenet | 2013-07-06 18:23:53 |
Sziasztok,
Barátnőmmel idén Pargát is bevettük a lehetséges úticélok közé, mert nagyon szép helynek tűnik. Irodával mennénk, ketten. A fő kérdés az, hogy van-e szórakozási lehetőség 22 éves fiatalok számára Pargában, mert bár pihenni megyünk elsősorban, de 1-2 bulit sem vetnénk meg. icon_smile.gif

köszi a segítséget!
Gábor
  Fgigi6 | #206061 Üzenet | 2013-07-06 20:41:54 |
sziasztok!

Jön valaki júli 14-én Pargára?
  Ajoci | #206077 Üzenet | 2013-07-07 00:29:44 |
sziasztok.
Mi 1 hét múlva indulunk, nagyon sok hasznos információt találtam itt, köszönöm..

Valaki meg tudja mondani h a two brothers-ben van-e wifi?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 676 677 678 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu