Ez bíztató mert tapasztalatot még nem olvastam a Mapfre-vel kapcsolatban, az áraik nagyon jók, bár utána néztem a világon az egyik legnagyobb (spanyol) biztosító Talmácsit is szponzorálták a MotoGp-ben csak nálunk még új.
Szia Raven 71, rég hallotalak. Novemberben még Eszéknek mentünk, de decemberben és januárban Tompán keltünk át, de megyünk március 1-én, majd jelentkezem
A csoportos utazásról pár szót. 1980 és 1990 között mindig egyedül jártam, majd 1995-ig mi is többen, általában 3-4 autós konvojban mentünk. A hajam az égnek állt, amikor a fizető kapuknál mind a három autó beállt mögém, pedig még legalább egy kapu nyitva volt. Az én autóim általában elmentek 800 km-t egy tankkal és az ideg szét vetett, mikor 500 km után villogtak, hogy tankolni kell. 1995-n lefújtam a csoportos indulást és tavaly augusztusig be is tartottam. Ekkor egy ismerősöm megkért szeretne velünk jönni. Rémálom lett belőle. Javasoltam induljunk 5 órakor reggel, ők javasolták a 6 órát, találkoztunk 1/2 7-kor, 500 km-ént tankoltunk, 300 km-ént kávéztunk és sebesség határokat betartottuk, meg is tettük az 1.100 km-t 13,5 óra alatt. Vissza már külön jöttünk. Természetesen vannak kellemes utitársak is, de szerintem ma már egyszerű az út egyedül is meg lehet tenni.
Ha érdekel valakit, én is elmondom a véleményem.
Személy szerint én jobban szeretek egyedül menni. 2 autóra még azt mondom, hogy ok, de abba is olyan sofőr kell, aki veled azonos stílusú. Egy rémálom tud lenni már a három autó is. Sajnos volt hozzá részem.
Kérdezem én, mi van akkor ha lerobban az autó és többen vagytok? Többen vakarjátok a fejeteket? Merthogy megcsinálni úgy sem tudjátok a mai autókat az valószínű. Egy egyszerűbb hibához vagy defekthez meg nem kell több ember. Meg ki ismerné jobban az autódat, mint Te magad.
A másik meg, mi van akkor, ha lerobban valaki és a javítás mondjuk 5 órába telik, vagy egy éjszakát el kell tölteni valahol. A "vétlen" autós minek szívjon?
Mindenki tartsa karban megfelelően és indulás előtt nézesse át az autóját + legyen az autóra is biztosítás és induljon el mindenki egyedül bátran.
... DE mit tud segíteni a másik autó ha te lerobbansz ...
Ott a pont. Én sem tartanám a hátam ha valakikkel netán konvojoznék, és technikai malőr miatt kéne vacakolni. Ugyanez a megállásokkal... "brékóbrékó, álljunk meg, Malvinnak pisilni kell..."
Majd kint találkozunk, ezt szoktam mondani az ismerősöknek is.
(hétfőn jöttem Angliából Magyarországra autóval, kétezer kilométer, és igyekezni kellett, de az útviszonyok miatt így is 24 óra volt az út. A Eurotunnel terminálnál egy magyar srác odajött és kérdezte hogy jöhetnek-e velem/utánam. Mondtam, hogy persze, de én csak ott fogok megállni, ahol én szándékozom. A belga szakaszon le is maradtak, látták hogy nem sok értelme van annak hogy négy embernek négyféle szükséglete van, felesleges egymás idejét rabolni...)
Gondolom ilyenkor Szegednél is könnyű átmenni!
Mi most Aug.1-én (szerdán) megyünk és az a 80km plusz bőven bele fér, mert nem kell várni sehol!(bár erre is olvastam már ellen példát)
A tavalyi 1130km 13 óra alatt, fantasztikus volt!
Balazsh egyetértek veled ,nem szerencsés 2 -nél több autóval menni,de jobb egyedül Ha valaki bizonytalan inkább menjen valaki után,akinek a tempója megfelel neki.
Raven 71-Röszkénél hétközben sosem kell fél óránál többet várni,különösen a kora reggeli időszakban.7-kor van váltás,érdemes fél7-ig odaérni--vagy negyed8 után.
Amikor ilyen "csoportos" utazás volt akkor megbeszéltük, hol mikor találkozunk + 30 perc, főleg mikor motorral voltunk, de ez sem igazán jött be, mert volt aki kilógott a sorból, de betartva a megállapodást mentünk tovább, de ha láttunk lerobbant honfitársunkat, megálltunk hogy esetleg tudunk e segíteni, úgy hogy én is az egyéni utazás híve vagyok, mert baj esetén mindig van segítség és amikor hazatérsz büszke lehetsz magadra, hogy milyen jól megoldottad ezt is
Sziasztok! A paraliás oldalon is kérdeztem, de inkább idevaló, a macedon-szerb autópálya, autóút szakaszon lévő neves (omw, shell stb.) kutaknál a bankkártyás fizetés lehetséges-e? Simán megy? Nem lehúzásról szól? Mondjuk, minimális odafigyeléssel elkerülhető, amúgy csippest mastercard kártya lenne. Valahol azt is olvastam, hogy a szerb pályadíjat is lehet fizetni kártyával. Nem fillélb@szásból kérdezem, csak a középárfolyam miatt, főleg a bengánál. Köszi a választ!
Szia!
Igen, lehet fizetni Szerbiában a kutaknál(OMV,MOL) bankkártyával, sőt az autópálya díjakat is lehet Szerbiában. Macedóniában pálya díjat csak kp-ben, kutakat nem tudom, mert ott még egyszer sem tankolta.
Mediterraneo | #179939 | 2012-02-24 15:10:54 | Válasz a #179937. hsz-ra
Mediterraneo | #179941 | 2012-02-24 16:22:24 | Válasz a #179940. hsz-ra
Köszi Macig!
Véleményetek szerint mi a jó megoldás:
- itthon váltani valahol (ha egyáltalán tartanak ilyet a pénzváltók)?
- a határnál vagy rögtön utána keresni ott egy pénzváltót?
- keresni egy bankautomatát?
Csak mert azt írta valaki, hogy az autópályadíjat nem lehet kártyával rendezni.
Előre is kösz a tanácsokat - lehet, hogy ez másnak triviális, de mi még sosem mentünk autóval.