#1801402012-02-27 16:30:27 Válasz a #180098. hsz-ra
Elvileg pont lefényképeztem az Avia kút ártábláját,amin az e85 ára is szerepel. Most ebben a pillanatban nem tudom megnézni,mert nincsenek nálam a képek,de megnézem és kiírom.
#1801762012-02-28 08:45:43 Válasz a #180114. hsz-ra
Köszi a hozzászólást, én is így tervezem, hogy a macpetrolig elmegyek, aztán ott teletankolom + kiskanna. Autózunk még görögbe abból a bengából. Visszafele meg szintén és az elég lesz hazáig.
Mi mindig csak ÖMV-nál tankoltunk. Nem váltottunk soha pénzt, mindig normálisan számolták át az eurót! Belgrád környékén érdemes megállni!
Az ÖMV tutira tiszta, és nem vernek át! Mecedóniában egyszer akartunk tankolni! Persze meglátták, két szőke liba, gondolták jól átvernek, végül nem tankoltunk ott. Kihúztunk /visszafele volt/ Szerbiáig! Ha jól emlékszem, visszafelé NIS után úgy 100 km-re van ÖMV!
Szóval ne válton senki semmilyen pénzt! Jó az euró!
Én Szerbiában a Belgrádi, Lapovói vagy Leskovaci OMV kutak valamelyikén, Macedóniában pedig a Velesi Lukoil kútnál szoktam tankolni kártyával.
Ezek mind kulturált (persze a benzinkutakhoz képest) WC-vel rendelkeznek, és sosem jártam úgy, hogy gond lett volna akár átcseszéssel, akár a kártya leolvasással.
Ha valaki nem akar megállni Macedóniában pihenni, akkor érdemes Szerbiában annyit tankolni, hogy kihúzza a GR-MAC határig (Röszkétől kb. 800 Km), a Casinónál levő kúton ki van írva az ár €-ban, és be sem kell menni, lehet a kutasnál fizetni.
Az autópálya díjat €-ban pontosan kiszámolva előre ki szoktam tenni a kardánboxba, így éjszaka is csak odanyúlok, odaadom a kapusnak a következő adagot és mehetek is.
Nekem van kb. 10000 Ft-nyi dinárom, és 3000 Ft-nyi denárom, de tankolásra és az autópályadíj fizetésre nem szoktam használni, csak ha valami apróságot kell fizetni, és vésztartalék (pld. ha macedón középső kapunál nem tetszik a manusnak az 1€).
A mi környékünkön nem nagyon lehet jó áron denárt/dinárt venni, és az utóbbi öt év alapján szerintem abszolút fölösleges is. (Szerintem!)
De olyat még nem láttam, akinek ne tetszett volna macedóniában az 1 eurós.
Egyszer bepróbálkoztak másfelet kérni, de addigra már rutinos voltam, odaadtam az 1 euróst és kész!
Én is azt mondom, mint Leptokária, elég az euró végig a M75-ön. És ÖMV.
Jó utat mindenkinek!
Az hagyján, de látod a szerbeknél alig van különbség a benzin és a gázolaj között! Nekem ez sem mindegy! Mostanában megint a gázolajosokkal van a kib....
#1803352012-03-01 12:10:10 Válasz a #180334. hsz-ra
Még így is sokkal olcsóbb mint nálunk AMZS idáig úgy indultam itthon teletankoltam utána már csak (dízel autó kb:1000km egy tank) Macedóniában kellett tankolni, idén csak annyit rakok bele elég legyen Szerbiáig ott meg csak annyit elég legyen Macedóniáig.
Sziasztok mindenkinek!
Tavaly írta v.ki hogy Szerbiában van v.mi kulturált tranzitszállás ha nem akarja az ember egyhuzamban levezetni az utat Greece-be,még térkép(műholdas/?/) is volt mellékelve;erről írjatok légyszi v.ki infot,illetve néhány tanácsot írhatnátok hogy mire figyeljünk ha kisgyerekkel először indulnánk ilyen hosszú útra autóval(még ennyit nem vezettem én sem egyfolytában soha)Sartira mennénk majd nyáron-mi van ha lerobban az autó,milyen biztosítást célszerű kötni,ki hogy bírta a hosszú utat,stb-azaz minden info érdekel,előre is sok köszönet...
Elsőre biztos hosszú lesz az út! Főleg kisgyerekkel! Szerintem nem érdemes megállni, de ez egyéni döntés!
Amikor még tök bénák voltunk először és még Belgrádban is eltévedtünk, akkor is odaértünk 12 óra alatt! Persze nem kisgyerekkel!Szerintem érdemes hajnalban indulni, 5-6 óra felé és este 6-kor már ott is vagytok!
Persze csak szerintem! Mindenkinek csak a maga tempójában!
Azért a szerpentineknél érdemes lassabbra venni a tempót, sajnos egy alkalommal mi is kaptunk defektet, majdnem túl voltunk már Szerbián. A szerpentinen túl közel mentünk az előző autóhoz és nem láttuk, amit Ő már kikerült, hát egy fél "szikla" volt ami a hegyről legurult! Már nem tudtuk megközölni, széthasította az egész kereket! Pótkerékkel mentünk Göröghonig! Azzal is jöttünk vissza! Itthon mentünk a gumishoz, Ő pedig mondta, hogy a felni is elrepedt, meg kellett hegesztetni. Szóval jó nagy ütés volt! Odefele egyszer-kétszer még rinyáltam a szakadékok mellett, aztán már volt olyan út is, amikor azt sem vettem észre, hogy már elhagytuk a szerpentines szakaszt!
Szóval, vigyázzatok, - de nem biztos, hogy érdemes megszállni! Hallgassatok meg másokat is!
Jó utazást!
#1803442012-03-01 14:24:11 Válasz a #180343. hsz-ra
Én csak annyit tennék hozzá, mondjuk saját vélemény, hogy este 22 környékén indulunk és dél körül kiérünk. Végig alussza az utat (ha szerencséd van) csak a határoknál pillant fel. Mire igazán felébredne, már macedónián is túl vagytok. Mondom ez csak a saját vélemény. Anno bulgária felé is így jártunk ki.
Ez sem rossz megoldás, de vegyük figyelembe, hogy neki még ismeretlen az út, és talán nem kéne éjnek-évadján szerpentineznie! Majd ha már többször megjárta az utat és rutinból vezet, mehet éjszaka!