#2368152016-01-27 09:38:53 Válasz a #236805. hozzászólásra
nagyon szépen köszönöm a jó híreket a szállással kapcsolatban, olyan apróságok , hogy szúnyog , és szúnyog háló , WIFI van -e ? a fakultatív progikra itthon v kint kell fizetni és esetleg hol jobb ? érdemes-e strand cipőt vinni kövek tengeri sün miatt ? egyelőre ennyi jutott az eszembe , és még egyszer nagyon köszönöm
#2368342016-01-27 19:45:55 Válasz a #236815. hozzászólásra
Szia!
Augusztus végén voltunk, nem igazán emlékszem szúnyogokra. Párat talán az étteremben "hallottam". Éjszakára nem volt nyitva az terasz ajtó, olyan meleg volt, alapon még a légkondi is ment. Nem rémlik, hogy lett volna szúnyoghálós ajtó rajta.
Wifi a szobában nem volt.
Fakultatív programokat az idegenvezetőnél fizettük be, Sziget-túra, Myrtos -fürdés, Ithaka hajózás. Mindegyik nagyon jó volt.
Magánúton (nincs jogsink) : Komppal át Lixuriba, majd biciglivel tovább Xi-strandjára. Gyalogosan a Fanarihoz, míg odaértünk végignézegettük a kis öblöket. Busszal egy nap Skala-ba.
Nekünk félpanziónk volt, a vacsi Lassi végében lévő Ioian-tavernában volt, így étterembe külön nem mentünk. Menükből lehetett választani, finomakat ettünk.
Gyrost az Ambroziába vettünk, ez is Lassi vége felé van (Argostoli felé).
A főbb strandok (P.Gialos, Costa-C., Mediterran) mind homokosak, de ha elsétáltok a világító-torony felé és ott szeretnétek fürdeni az öblökben, oda jó ha van strandcipő. Nem mindegyik kavicsos, vegyesen vannak.
Argostoliban találkozhattok a teknősökkel, főleg délelőtt, amikor a halászok kikötnek, és árulják a halakat a csónakok mellett.
Remélem válaszoltam mindenre , de ha még van valami, csak írj!
Éva
#2368372016-01-27 21:45:30 Válasz a #236835. hozzászólásra
Reggeli után a 9.30-s busszal bementünk Argostoliba, ott kölcsönöztünk 2 napra bicikliket. Érdemes előtte megnézni a bicikliket, ha sétálgattok a fővárosba, mi sajnos eléggé rozogákat kaptunk. Utána láttuk, hogy máshol is lehetett bérelni.
Megkerestük a kompkikötőt, és a 10.30-s komppal mentünk át Lixuriba. A bicikliket lent hagytuk, ott ahol a kocsik is vannak, mi felmentünk a fedélzetre nézelődni. Ha jól emlékszem 5 € volt a jegy, és a kompon vettük meg. 20 perc alatt átértünk, majd biciklivel 12.10-re értünk Xi strandjára. Délután fél 5-kor indultunk vissza, siettünk, de mint kiderült akkor nem ment a 17.30-s komp, a következő 18 órakor indult vissza.
A kompkikötőtől eltekertünk a világító-toronyhoz, ott naplementéztünk.
Kikerestem az adatokat a kis úti-naplómból neked
Kedves Éva!
Augusztus közepén megyünk Lassiba/Ibusz/Busz/Tsivras ház/.Ti Unitravel vagy Personallal mentetek? Argostoliba honnan indul a busz Lassiból? Mediterrán hotel elől? 9.30 a legelső? Este mely napokon van Argostoliban este is üzletek nyitva? Először busszal mennénk be,majd látjuk később az esti sétát.Ti szállásotokkal szemben van a Tsogias étterem? Ambroziában pitás gyros volt? Melyik supermarket a legnagyobb és relatív olcsóbb? Köszi
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Skálában van-e helyi utazási iroda és ha van milyen programjaik vannak. Tudom, hogy a magyar utazási irodák is szerveznek programokat, de ha lenne helyi inkább azokból mazsoláznánk. A Captain Vagelis-t már láttam itt megemlítve, ők milyen árban dolgoznak? Az ár a weboldalukon nincs feltüntetve.
Helló Rep!
Mi a Dias Zeus Travel-nél fizettünk be, de az Unitravel szervezte az utazást. Unitraveles idegenvezető volt, és ők szervezték a fakultatív kirándulásokat is.
Lassiban sok helyen fel lehet szállni az Argostoliba menő buszokra, van ahol csak a busz tábla van kint, de van ahol kis fa váróhelyiség van, meg fogod ismerni. A Mediterran Hotel-hez vezető utcával kicsit keresztbe is van buszmegálló, a Super Market előtt. Találtam egy buszmenetrendet, ott a 9.30 busz az első, mi is azzal mentünk be a fővárosba. Lassiból mindig óra 30-kor indul, Argostoliból minden "egész" órában. Este 21.00 óráig jár.
Argostoliban tartják a sziesztát, az ajándék boltok 12, 13 óra körül bezárnak, a kávézók, fagyisok nem . Mi esete nem voltunk bent a fővárosban, de szerintem 22 óráig nyitva vannak.
A Tsogias étterem az Irilena-val szemben van, jól tudod
Van virtuális nézelődés Lassiban, ha gondolod nézd meg :
Az Ambrozia-ban a gyros pita tésztában, de csavarva volt, nem tudom azt hogy hívják , ott is el lehet fogyasztani, de mi elvitelre vittük el.
Szuper-Market : a Mediterran utcájával kicsit keresztbe is van, olcsóbb talán, de kevesebb áruja volt, mikor mi voltunk. Ha sétáltok a strandokra (Costa-C, P.Gialos) ott egymás mellett van kettő Szuper-Market is, mi ott vásároltunk főleg, igaz a szállásunkhoz is közel voltak.
Üdv.: Éva
Ajánlom, nagyon jó kis magyar leírások, infók vannak itt : Kefallinia
#2368692016-01-29 12:44:20 Válasz a #236856. hozzászólásra
szia ! azt lehet-e tudni , hogy állandó vagy mindig más idegenvezető van Lassiban , és hol van az ő szállása ? mi a start iroda révén (Unitravel) utazunk és lesz a szállásunk az Ireliaba
#2368902016-01-29 21:41:44 Válasz a #236869. hozzászólásra
Szia!
Sajnos nem tudom, hogy állandó-e az idegenvezető. Esetleg kérdezd meg az Unitravelt, biztos válaszolnak. Régebben a honlapjukon fent volt az idegenvezető neve és még talán a fotója is, de most nincs.
Éva