Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1036
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212530 Üzenet linkje2014-01-22 17:00:07  Válasz a #212528. hsz-ra

Pontikos, köszi!!!!!

Ma este nézegetni is fogom.

Kati

# 1037
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212599 Üzenet linkje2014-01-24 11:56:47  Karpathos

Kedves fórumtársak!

Na, most "gondban" vagyok. Találtam ugyanis néhány szimpi apartmanházat, de nem tudok dönteni, melyik lenne a legjobb. Néztem a neten a honlapokat, véleményeket és csak nem jutok dűlőre.
Tudnátok picit segíteni, számít a véleményetek.
7 Stars súdiók
Pantheon apartmanház
Iliada apartmanház
Petra studios
Three Stars apartments (ez tetszik a legjobban)
Na, ezek közül nem tudok dönteni, szinte mindegyik tetszik és úgy tűnik, mindegyik elég közel van a parthoz és a központhoz is.
Minden kommentet köszönttel veszek.

Bottakati

# 1038
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212603 Üzenet linkje2014-01-24 13:05:16  Válasz a #212599. hsz-ra Előzmény #212599

Szia Bottakati!

Írom, amit tudok:

Iliada - a leírással ellentétben nem a városközpontban fekszik icon_smile.gif , de valóban közel hozzá. Egy, a főútról leágazó utcában van. A part lassú tempóban is max. 10 perc. A sarkon egy taverna (elvitelre van mindenféle pitás kaja is), tőle pár percre még néhány taverna (köztük az egyik legnépszerűbb, zenés hely is). Szintén pár perc séta egy kedvelt parti (snack)bár medencével. A legnagyobb szupermarket 5-10 perc séta, a buszállomás + 3 perc (és ott kezdődik az igazi központi rész is).

7 Stars - kicsit elszigeteltebb helyen van, így az átmenő forgalom biztos nem zavaró. Buszállomás, szupermarket, központ talán 1.2 perccel van közelebb, mint az Iliadától, a part viszont kb. ennyivel messzebb. Ha tényleg van tengerre néző panoráma minden szobából, az nagyon szép lehet (amikor pedig fúj a szél, esetleg kellemetlen).

3 Stars - erre abszolút nem merek megesküdni, de úgy rémlik, kintebb van a városból. Kb. 20-30 perc a központ, a nagy szupermarket, a buszállomás. A part 5-10 perc - de nem a kívül-belül homokos része, hanem az, ahol csúszós sáv van a víz elején. Ha Apellára, Kyra Panagiára, hegyi falvakba buszoznátok, nem muszáj besétálni az állomásig, a nagy hotelnál (Konstantinos) könnyedén leinthető. (Feltéve, hogy jól gondolom, és ez az az apartman.)

A többit sajna nem ugrik be most.

# 1039
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212605 Üzenet linkje2014-01-24 13:26:55  Válasz a #212603. hsz-ra Előzmény #212603

Pontikos

Köszönöm! Bár most még jobban elbizonytalanodtam. Minden oldal mást-mást ír és a te leírásodtól is különböznek.
Várom, hátha még tud valaki segíteni a döntésben.
Nekd nagyon köszönöm még egyszer.

Bottakati

# 1040
Gyongyi69
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212608 Üzenet linkje2014-01-24 13:43:44 

Sziasztok!
Nyaralás befizetve (Apollon Travel). Most már csak a centit kell vágni augusztus közepéig. Utána irány a Dolphin apartman. icon_biggrin.gif

# 1041
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212613 Üzenet linkje2014-01-24 14:24:42  Válasz a #212605. hsz-ra Előzmény #212605

Szívesen.
Én csak a tényeket írtam le, nem érdekem bármire rábeszélni vagy lebeszélni. icon_wink.gif A szigetbe így is-úgy is vagy beleszerettek, vagy nem, ezt a szállás tuti nem fogja befolyásolni. icon_smile.gif

# 1042
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212731 Üzenet linkje2014-01-28 17:02:44  Karpathos

Üdv mindenkinek!

Miután elolvastam néhány beszámolót, útleírást, megint van egy kérdésem: úgy tűnik nekem, hogy egy-egy szép strandot gyalog nehét megközelíteni, talán Pigadia partja az, ami gyalogosan elérhető. Mintha a többi mind egy öbölben lenne, ahova le kell mászni. Jól gondolom?

Köszi előre is a válaszokat.

Kati

# 1043
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212732 Üzenet linkje2014-01-28 17:09:31  Válasz a #212731. hsz-ra Előzmény #212731

hogy érted pontosan a 'gyalog lejutást'?
# 1044
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212735 Üzenet linkje2014-01-28 17:52:54  Re:

bottakati írta:
Üdv mindenkinek!

Miután elolvastam néhány beszámolót, útleírást, megint van egy kérdésem: úgy tűnik nekem, hogy egy-egy szép strandot gyalog nehét megközelíteni, talán Pigadia partja az, ami gyalogosan elérhető. Mintha a többi mind egy öbölben lenne, ahova le kell mászni. Jól gondolom?

Köszi előre is a válaszokat.

Kati

Azt hiszem, hogy jól gondolod, de majd kijavítják azok, akik busszal közlekedtek. Mi speciális helyzetben voltunk.
De nekem úgy tűnt, hogy az Apela beach és az ezen az oldalon lévők leginkább csak egyénileg, járművel (motor vagy autó) közelíthetők meg kényelmesen. Amúgy én is kíváncsi vagyok, hogy a busz pl. az Apela esetében is mennyire ment le, mennyit kellett gyalogolni a partig.
Talán majd Pontikos tud nyilatkozni, mert úgy tudom, hogy ők sok helyre busszal mentek el.

# 1045
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212737 Üzenet linkje2014-01-28 18:06:36  Válasz a #212735. hsz-ra Előzmény #212735

na pont ezért kérdeztem katitól mire gondol pontosan a gyalogos lejutás alatt, mert pontikos írta, h achata kivételével a többi partra van buszjárat (és ez továbbra is lenyügöz icon_biggrin.gif sztem izgalmas látvány lehet ott egy nagy busz icon_smile.gif ).
# 1046
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212744 Üzenet linkje2014-01-28 20:31:59 

Sziasztok!
Mi is busszal mentünk Apellára, eredetileg Kyra Panagia-ra mentünk volna, de kevés utas volt icon_smile.gif
Rögtön retúr jegyet kaptunk (6€), és mondta a sofőr, hogy visszafelé Pigadiába 16.00-kor fog indulni a busz. Egész jól lemegy a partig, kicsit kell lesétálni, aszfaltos út van. Fél óra a menetidő.
Mi Lefkosban laktunk, onnan mentünk erre-arra, nincs jogsink.
Üdv.: Éva

# 1047
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212747 Üzenet linkje2014-01-28 22:16:51  Re:

bottakati írta:
úgy tűnik nekem, hogy egy-egy szép strandot gyalog nehét megközelíteni, talán Pigadia partja az, ami gyalogosan elérhető. Mintha a többi mind egy öbölben lenne, ahova le kell mászni. Jól gondolom?
i

Szia Kati!

Szerencsére nem gondolod jól teljesen. icon_wink.gif

Apellán a parkoló elején áll meg a busz, onnan 2-3 perc lejtős, aszfaltos séta, és aztán még egy pár lépcső a part.
Kyra Panagián szintén a parkolóig megy a busz, ott 1-2 perc vízszintes séta a part.
Lefkos esetén a "végállomás" Frangolimnionas (hosszú, homokos part) és a központi öböl közé esik, mindkét part 1 perc. Ha a Potali öblöt is megnéznétek (köves part), akkor a sofőr kérésre megáll, az elágazástól kb. 2 perc sík, aszfaltos séta.
Finikiben szintén egy percet kell számolni a partig, Arkassában kicsit többet (5-10), de mindkettő esetén sík, aszfaltos útról beszélünk.
Ammopiban Pera Ammos (a nagy, homokos) és Votsalakia (kavicsos) között áll meg a busz a templomnál, mindkét part 1 perc és pár lépcső. Ammopiban ezeken kívül még több öbölbe is el lehet jutni kiépített sétaúton - némi szintemelkedés van benne Kastelia felé, de nem megerőltető.

Ezek a népszerű, busszal is elérhető strandok, én úgy gondolom, egyik sem megerőltető (az időtartam nyilván lehet több egyéntől és útközbeni nézelődéstől függően icon_smile.gif).

A többi öböl, ami buszútvonalról elérhető, valóban kicsit "túrásabb" jellegű. Gondolok pl. Achatára, Ag. Theodorosra, Ag. Nikolaosra, Ag. Minasra, Agnontiára. Ott valóban hegynek föl, hegynek le, vagy éppen katlan forróságban, néhol süvítő szélben, és az északi részen földúton. Ezek 4-6 km-es utak egyirányba (!).

# 1048
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212748 Üzenet linkje2014-01-28 22:18:05  Re:

rollo írta:
na pont ezért kérdeztem katitól mire gondol pontosan a gyalogos lejutás alatt, mert pontikos írta, h achata kivételével a többi partra van buszjárat (és ez továbbra is lenyügöz icon_biggrin.gif sztem izgalmas látvány lehet ott egy nagy busz icon_smile.gif ).

Ha egyszer visszatértek, mindenképp' vess egy pillantást a buszmenetrendre, hogy ott lehessetek ti is, amikor leér. icon_wink.gif icon_lol.gif

# 1049
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212750 Üzenet linkje2014-01-28 22:53:47  Válasz a #212748. hsz-ra Előzmény #212748

most nevetsz, pedig egészen konkrétan azzal a gondolattal játszom, h ha visszamegyek, akkor tutti kipróbálom a busszal lemenést erre a két partra icon_biggrin.gif
# 1050
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212752 Üzenet linkje2014-01-28 23:19:01  Re:

rollo írta:
most nevetsz, pedig egészen konkrétan azzal a gondolattal játszom, h ha visszamegyek, akkor tutti kipróbálom a busszal lemenést erre a két partra icon_biggrin.gif

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif már megérte ennyit dumálnom a buszközlekedésről

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 69 70 71 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu