Ma értünk haza Thassosról, sajnos! Nagyon egyszerû összefoglalni: egyszerûen imádjuk ezt a szigetet!!
Majd teszek fel képeket, meg válaszolok szivesen bármilyen kérdésre!
Akik most utaznak, azoknak azt tudom mondani, hogy az idõjárásra nem lesz panasz, és szállást is biztosan fog találni az, akinek még nincs lefoglalva. Ugyanis 31-én, vasárnap szinte kiürült a sziget, ennyi embert egyszerre bezsúfolódni a kompba még nem láttam! Ez a sziget a görögök nyaralóhelye, és nekik aug. végéig volt szabijuk, így õk szinte mind hazamentek.
Nagyon kevés volt az egy hét amit ott töltöttünk, így mindenképp vissza kell majd mennünk még legalább egyszer!
Ismerem az érzést, amirõl írsz Babar24.
Mi is így voltunk ezzel tavaly, mikor hazajöttünk: ide még vissza kell mennünk. Én eddig sosem mentem vissza sehova, mindig új helyekre szerettem volna menni, Thassos az elsõ kivétel.
Egy kolléganõm kérdezte, hogy mit lehet csinálni egy hétig egy szigeten??? Meséltem neki, de mivel nem járt még soha arrafelé, így nem tudja elképzelni sem és nem is értheti, milyen ez.
Már csak 8 nap és indulunk újra.
Teljes csomagolási lázban égek,holnap indulunk reggel, tranzit szállás és szombaton reggel irány Thassos! Csak remélni tudom hogy minden ok. lesz. Mindenki aki Thassoson lesz kiabáljon ránk nyugodtan,örülök neki.
Jó utat és kellemes pihenést!
Bár mi Stavrosban nyaraltunk, meglátogattuk a szigetet is(08.28-án egésznapos programként).Szerintem nagyon jó idõtök lesz és a tenger is frankó!
Nem tudom, hogy érdekes-e: Kavala-Prinos komp ára.Személy 5eur autó 4,25m-ig 20eur.
Szeretném megköszönni a sok segítséget, Maminnak és Vojandinak külön köszönet,hogy mégis elindulunk kocsival!!
Kedves Vojandi a " lázításért" külön köszönet,holnap reggel útra kelünk Janával kettecskén kocsival, Neked is kellemes nyaralást,ennyi gond után mindent bele!!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a képeidet Thassosról.
Rengeteg emléket idézett fel bennem és persze tudtál újat is mutatni.
Már alig várom, hogy ott legyek.
D.
Nagyon jó érzés a fórum oldalán látni a saját képeimet. Fõleg hogy mindegyikhez kötõdik valami a nyaralásunkból.
Nekem is Thassos az elsõ hely, amire azt mondtam, hogy ide vissza kell jönnöm. Eddig én sem akartam visszamenni ugyanoda kétszer, de Thassosra akár többször is, pedig nem gondoltam volna mikor elindultunk.
Aztán ahogy odaértünk a szigetre, robogót béreltünk, és elindultunk felfedezni, és mikor egy olyan helyen fürödtünk amire azt mondtam, hogy ennél biztos nincs szebb, találtunk egy másikat ami felülmúlta az elõzõt.
Szerettünk volna még egyszer visszamenni a kedvenc partjainkra, de sajnos már nem volt rá idõnk.
Thassos az a hely, ahol szerintem mindenki megtalálja a maga kedvenc strandját. A hosszú homokostól kezdve, az eldugott kis sziklásig, a népestõl a "kihaltig", a lassan mélyülõtõl az ugrálósig, rengeteg van. Csak legyen ideje az nyaralónak megtalálni õket.
A strandok mellett ami nagyon-nagyon tetszett, hogy Limenas maga egy nagy régészeti múzeum. A város szinte minden pontján van valami romkert, vagy ásatás. Emiatt olyan hangulata van a városkának, amilyet még nem éreztem más hellyel kapcsolatban. A helyi vendégszeretetérõl pedig már nem is beszélek. Nem találkoztam még ilyen nyílt szívû, kedves emberekkel eddig sehol máshol.
Szia Babar!
Nagyon hasonlóak az érzéseid Thassosszal kapcs., mint nekem. És nagyon szépen írtad le. Amikor én jártam ott (pedig még nincs is régen - 2002) éppen, hogy elkezdtek oda utazási irodák embereket vinni. Mikor hazajöttem és meséltem róla, még senki sem hallotta hírét sem és olyan volt, mintha valami földönkívüli csodáról áradoznék. Ezért nekem nagyon furcsa, hogy most, amikor már sok turista jár oda nyaralni, (és azt gondolnám, hogy elturistásodott) hogy ez még most is megeshet, hogy valakit így elvarázsol, hogy még most is megvan az egyedi bája...
Igazad van, hogy jóval több lett a turista most a szigeten, viszont még nem zavaróan sok. Szerintem ennyi ember pont elég Thassosra, kár lenne ha ellepnék turisták hadseregei.
Én is azt vettem észre, hogy itthon nagyon kevesen ismerik a szigetet, rám is csak néztek csodálkozva, és kérdeztek vissza kb. kétszer, hogy hova is megyünk nyaralni, mikor hazaértünk és áradoztam, akkor meg azt kérdezték, hogy hol is voltunk pontosan.
Pedig Thassos egy igazi kincs, nemis túl messze tõlünk!