Akkor ezek szerint mégsem drágább az élet ott,mint máshol,mert a gyros máshol is kb.ennyibe kerül.
Azt nem tudod véletlenül,hogy valamilyen nagyobb bevásárlóközpont van e pl.lidl??
Ahogy kicsit visszaolvastam úgy láttam, te is hasonló "gondban" vagy ,mint én, hogy nem igazán tudod, hova is lenne érdemes jövőre menni, mert rengeteg mesés hely van Görögországba, de ugye azok a piszkos anyagiak miatt nem lehet mindegyikre egy nyár alatt eljutni.
Röviden összefoglalva én ezek közül választanék.
Ha a nyugis, pihenős, egész nap a tengerparton fekvős, fürdőzős nyaralsát szeretnél akkor: Nei Pori, Olympic Beach , vagy Paralia (bár itt azért eléggé pezseg az élet).
Ha inkább olyan helyre szeretnél menni ahol álomszép tengerpartokkal, eldugott kis öblökkel, találkozol és meseszép természet vesz körül akkor: Lefkada, Kefalónia Zakhíntos és Thassos (Talán még Kréta meg Rhodosz ,de azok már inkább repülős utak)
Ha pedig a kettő közti átmenete kedveled akkor: Praga, Sarti Toroni.
Aztán persze van még rengetek hely Görögországba ami nem igazán sorolható ez a 3 kategória közül egyikbe se. Ilyen például a meseszép Santorini ahova akkor érdemes elutazni ha nem a tengerparti fürdőzés a fő szempont. És biztos rengetek hely maradt még ki a felsorolásomból, de én úgy gondolom ezek a legnépszerűbbek az utazási irodák köreiben.
Annyit azért még érdemes megemlíteni, hogy egy szigeten nyaralni teljesen más,. mert más maga a hely klímája, széljárása, stb.
Én jövőre elsősorban Lefkadára szeretnék eljutni, egyszerűen elvarázsol az a türkíszkék vizű nyugati partszakasz, a hatalmas hullámaival ,és ha az anyagiak úgy engedik akkor még Thassosra, mert ott meg rabul ejt az érintetlen természet varázsa és a márványpart szépsége.
Szia UWU!
Nos amiket felsoroltál már elég sokfelé jártam.Sarti és környéke már felfedezve,Toroni nekem kicsi település.
Nei Pori az idén megvolt Platamonasz és Paralia is megnézve!
Thassoson 3 éve voltam ...szép,szép,de valahogy nem fogott meg annyira ,mint vártam!
Most O.B. ÉS PARGA között gondolkodom főként,de ,mint írtam Korfu és Lefkada is vonz.
#1776632011-12-20 15:32:31 Válasz a #177662. hsz-ra
Hooopsz, akkor kicsit félrenéztem.
Nei Poriban voltál, és megnézted Paraliát is. Nos az Olympic Beach ugye ezek közt fekszik. (Paraliától ~5 km-re, Nei Poritól meg ~40km-re) nem hinném, hogy túl sok újat mutatna ,szóval én a Parga, Korfu, Lefkada háromast választanám. Azért írom így ,mert bármelyiket is választod, el tudsz onnan kirándulni a másik kettőre. Korfun még nem voltam, de képek és beszámolók alapján nekem nem volt szimpatikus. Bár Lefkadán és Pargan se jártam még, de ezekről szinte csak jókat írnak, és mivel kettő közül Lefkada a sziget, így én arra voksolnék.
Thassoson mi az ami úgymond "csalódás" volt? Mert én főként a természet és a kis öblök miatt mennék oda.
Most néztem meg az Apollon katalógusát Pargára és Lefkadára,van egy kis szépséghibája a dolognak,csak 3 fős apartmanok vannak,mi pedig négyen mennénk!
Szóval nem tudom mennyire rugalmasak a pótágyat illetően és fogadják így el a dolgot,de holnap meg fogom ezt is kérdezni!
Thassossal kapcsolatban az a véleményem,hogy,mint táj gyönyörű,hatalmas hegyekkel és erdőkkel.Mi éppen elég rossz időt fogtunk ki pedig június közepén mentünk ,de elég sokat esett az eső!A nagy hegy teljesen lehúzta a viharokat!
Mindig menni kellett a sziget másik felébe,hogy süssön a nap.Gyalog nem lehet menni semerre,mert az aszfaltos úton kívül én láttam mást.Ezt a hegyekre értem..én szeretek nekivágni túrázgatni.
A település ahol voltunk hatalmas területen feküdt ,de rengeteg kihalt beépítetlen rész volt nagy nyakig érő gazzal.
A tengerpart sem tetszett igazán,bár volt kivétel is,mert körbejártuk az egészet!
Nem akarom lehúzni Thassost,mert lehet,hogy csak nekem nem volt az igazi és másnak a legszebb!!
Mindenkinek más az igénye...én többet vártam tőle!
A márványpart pedig csak addig szép amíg bele nem mész,mert olyan mintha tejben fürdenél!
Egyszóval én nem akarok oda menni többet,de nekem egyébként is az a véleményem,hogy ahol egyszer már jártam oda nem megyek többet,mert rengeteg látnivaló van még ebben az országban.
#1776652011-12-20 15:58:26 Válasz a #177664. hsz-ra
Értem. Sajnos az időjárást nem lehet kiszámolni és eléggé rányomja a bélyeget az egész nyaralásra.
Viszont ha négyen mentek akkor szerintem érdemesebb autóval menni és egyénileg foglalni, mert jóval olcsóbb mintha irodán keresztül intéznétek, és ott helyben sem kell robogót vagy autót bérelni.
Ezzel megint az a probléma,hogy mivel 2 gyerek jönne ezért nekik elvileg ingyenes az apartman,tehát elég olcsón megúsznánk az utat busszal.Ha autóval mennénk nagyon sok a benzin és az autópályadíjak!
Pár éve voltunk autóval,de akkor 4 felnőtt és egy gyerek,így megérte,mert előtte kiszámoltattam mennyi lenne busszal.
Szóval ez a dolog is ugrott!!
#1776672011-12-20 16:30:35 Válasz a #177666. hsz-ra
Ebben az esetben az Aelousz ajánlatait érdemes megnézni. Van buszos útjuk mindkét helyre, és még külön ki is emelik a katalógusok főoldalán, hogy "1200 gyerek ingyen nyaral", szóval itt elég nagy eséllyel találhattok olyat ahol a gyerekeknek ingyenes a szállás.
Nos úgy látom erősen billen a léc jelenleg Parga felé!!
Bár ezek a fakultatív dolgok elég drágának tűnnek nekem,de majd megoldom,hogy legalább egy hajókirándulás legyen közte és még valami egyéb is!
Találtam több képet is végre és nagyon szép táj,tetszik!!
Ha valami még eszedbe jutna közben szívesen fogadom a jó tanácsokat és az ötleteket!!
Szia Gudli!!
Megnéztem a képeidet,nagyon szépek!!Egyre jobban tetszik Parga!Barátnőmet is kérdeztem mit szólna,ha mégse O.B.-RE mennénk,hanem ide!Neki is jpbban tetszenek a szép hegyre épült házikók!
Lehet menni túrázgatni,mi meg nem vagyunk egyhelyben űlősek!
Az érdekelne még,hogy van e autóbérlési lehetőség és,hogy mennyiért??És szerintetek mit a legérdemesebb megnézni,mármint fakultatívra gondoltam!
Voltam tegnap az utazási irodában és kértem ajánlatot Pargára,Korfura és Lefkadára.
Csak mivel 3 fős az apartman nem tudom mennyire lesznek rugalmasak a pótágyat illetően,de majd erre is választ kapok,ha kiszámolták az utakat.Panaszkodott a barátnőm aki az irodában dolgozik,hogy teljesen meg van halva az iroda,alig van foglalás,ezt már mondta tavaly nyáron is,hogy teljesen vissza maradt az eddigiekhez képest és már kevesebb buszt is indítanak,mint az előző években!
Az biztos, hogy O.B és Parga nem összehasonlítható. Szerintem az a plusz pár száz kilométer utazás megéri. Már az oda vezető út is fantasztikus. Én minden percét élveztem. Itt túrázhattok kedvetekre. Parga jó nagy területen fekszik. Nem is győzitek bejárni. Biztos vagyok benne, hogy Pargát imádnátok! Fakultativ kirándulások közül Paxos - Anti-Paxos szerintem megéri. És az ára is elfogadható. Korfu is biztosan jó, de szerintem az egy önálló nyaralást külön megér. Néhány ott töltött óra nagyon kevés. Autóbérlés ügyben sajnos nem segíthetek. De biztosan lesz valaki itt a fórumon, akinek van tapasztalata ezügyben.
Lefkadát már mi is évek óta nézegetjük. Az biztos, hogy nem olyen nyüzsgő, mint Parga. A táj viszont hasonlóan gyönyürű lehet. Pargától már nem olyan borzasztóan van messze.
Lityi, irtam e-mailt. Megkaptad?
Szia Gudli!!
Igen megkaptam és válaszoltam is rá!De itt is köszönöm a segítséget!Néztem a Kalandozás utazási irodát amit írtál,de nekem a Start utazást dobja ki folyton!
Hol keressem azt az apartmant és irodát amivel voltatok most?,