Rodosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1036
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Encsi-bazsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108282 Üzenet linkje2009-07-07 14:56:23  Rodosz - Kolymbia Sky Hotel (Kartago Tours)

Tegnap hajnalban érkeztünk haza Rodoszról (Kolymbia Sky Hotel), gondoltuk leírjuk a tapasztalatokat, hátha valakinek hasznos lesz.
A hotel területe gyönyörű, rendezett. A szobák elég lepukkantak, de tiszták, mert naponta van takarítás. Svédasztalos félpanzión voltunk. A reggeli mindennap ugyanaz, sonkás zsömlét egy ideig biztos nem eszünk. A vacsora bőséges, de számunkra ehetetlen ízű ételek voltak, így sajnos ebből a szempontból nagyon rosszul választottunk. Valami román fiatal szakácsnő főzött, elég szörnyen (mindenben löncshús és fűszer nuku).
A tengerpart kicsi kavicsos, járni nehéz rajta (búvárcipő javasolt), de szép tiszta. A szél nagyon fújt, talán csak egy nap nem, de így könnyebben viselhető a forróság. A szomszédos Tsambika tengerpartja - ami innen helyi buszjárattal gyorsan megközelíthető csodálatos, homokos part.
Kocsibérlés ajánlott, mi két napra béreltünk és rengeteg mindent láttunk. Csak nem ajánlatos az utazási irodán keresztül bérelni, mert dupla annyi mint máshol - mi sajnos bedöltünk. Ugyanígy a Symi kirándulásnál is, a beígért magyar idegenvezető sem volt, így semmivel nem jártunk volna rosszabbul, ha nem az irodánál fizetünk be. Aki nem bírja a hajóutat, inkább ezt hagyja ki, mert a nagyon erős szélnek köszönhetően sokan megbánták, hogy reggeliztek icon_surprised.gif))
Amúgy a sziget nagyon szép, a kis családi éttermeket érdemes látogatni, bár minden nagyon drága! Napágybérlés 7-8 euró, étterem minimum 15-20 euró/fő, a víz mint itthon, csak kint sokkal többet fogyaszt az ember.
Hazafelé a gép 3 órás késéssel indult, így az este 10 helyett hajnal 1 lett az indulás, de rengeteg gép késett aznap valamiért.
Összességében nagyon pozitív érzésekkel gondolunk vissza az elmúlt egy hétre, a szálloda hiányosságai ellenére is. Bár nekünk még mindig Kos a favorit, de Rodoszban sem csalódtunk. Kint élő magyaroktól megtudtuk, hogy a sziget két éve még 100%-os kihasználtságú volt, ami tavaly már csak 70-80% volt, idén viszont már csak 40-50. Ez nagyon meglátszik mindenhol a szállodákon - kivétel persze Faliraki és Rodosz város. Mondjuk mi nem bántuk, de a válság sajnos nagyon érzékelhető már ott is. A helyiek viszont még mindig a régiek, minden étkezés után ajándék itallal, gyümölccsel, édességgel köszönik meg, hogy őket választottuk, ez nagyon kedves szokás. Magyar amúgy nincs sok, az angolok és a szlovákok viszont még ellenállnak a válságnak, mert rengetegen voltak.
Mindenkinek jó nyaralást aki még előtte van!

# 1037
Encsi-bazsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108504 Üzenet linkje2009-07-08 16:05:29  Rodosz - Kolymbia folytatás Előzmény #108282

Gondoltam folytatom, leírom merre jártunk a 2 napos kocsibérlés alatt.

Szóval Kolymbiából indultunk, első állomás Epta Piges (Hét Forrás). Ezt mindenkinek ajánlom, gyönyörű hely, kis vízesésekkel. Másnap vacsorára visszatértünk ide, csodálatos környezetben igazán finom grill ételekkel. Az alagút amin át lehet menni - bokáig érő hideg vízben - nagyon érdekes, mindenképpen ajánlom. Annak, akinek nincs klausztrofóbiája icon_surprised.gif)

Innen az utunkat Haraki felé folytattuk, ahol bár a dombon lévő várat nem néztük meg csak alulról, meseszép öböl fogadott minket.

Következő állomás Lindos, bár előtte még az út mellett megállva érdemes fényképezni már messziről a várost és a várat. A Tőzsér-féle könyv eléggé megijesztett minket, hogy fogjuk megmászni a hegyet, de egyáltalán nem olyan vészes, viszont gyönyörű a kilátás felfelé menet. Persze délben értünk oda - mikor máskor icon_surprised.gif) -, de víz cipelése mindenképpen ajánlott. Fentről a kilátás gyönyörű, megéri a mászást, bár munkások épp dolgozgattak fent, de nem zavaró. A szamarat mi kihagytuk, szegény állatokat inkább hagytuk pihenni icon_surprised.gif) Lefelé tényleg nagyon csúsznak a kis kövek, ajánlatos vigyázni és egymásba kapaszkodni. Innen elmentünk a fentről látható, vár mögötti kis öbölhöz, bár nem fürdeni, de csodálatos hely.

Innen kicsit hosszabb úton mentünk Prassonissi-ig, de akinek belefér, mindenképpen ajánlom. Különleges hely, rengeteg kite és "sima" szörfös, gyönyörű homokos tengerpart. A szél iszonyatosan fúj, nem véletlenül, az autók meg száguldoznak a két tenger közti földnyelven, arra érdemes vigyázni (lendületet vesznek, hogy feljussanak a világítótoronyhoz icon_surprised.gif) Utóbbit mi kihagytuk, de így is megérte lekocsikázni odáig.

Visszafelé a sziget nyugati oldalán mentünk Monolithosig, itt-ott megállva és megcsodálva az érintettlen tengerpartokat. Bár Monolithost nem másztuk meg - mert már igencsak délután volt és Kritini még inkább érdekelt minket -, de a tövéből szép képeket készítettünk.

Kritini gyönyörű hely, a naplementét a várfalon üldögélve vártuk meg, mit mondjak, mesés látvány volt. Innen már csak hazafelé vezetett az utunk, keresztbe a szigeten Apollonán és Platanián keresztül, igazi gyönyörű görög falukon át.

Másnap reggel a Pillangók völgyében kezdtük, amiben szintén nem csalódtunk. Bár most még nem volt annyi lepke mint mesélték, de bőven láttunk repkedni mi is. Jó nagy séta végig, de mesés környezetben, szintén néha kicsit csúszós köveken, mindenképpen érdemes megnézni.

Innen már csak Rodosz város, amire jó sok időt szántunk, mégsem láttunk mindent. A kikötő végén lévő erőd nem látogatható, de érdemes végigsétálni a szélmalmok mentén végig a szarvasig - azaz a helyéig, mert épp nem volt ott icon_surprised.gif) A kikötőben rengeteg kisebb-nagyobb jacht és csónak, a túloldali hatalmasabbnál hatalmasabb tenger- és óceánjárókról nem is beszélve. Az óváros gyönyörű, bár sok a turista és az árus, de a hangulat és a látvány feledteti ezt. Az akváriumot is megnéztük a sziget fenti csúcsán - na meg nem akartunk lemaradni a két tenger találkozásáról itt sem -, de ez elég csalódás volt, akkor már inkább itthon a Tropicarium.

Rengeteg fényképpel és élménnyel gazdagodtunk a két nap alatt, bár erőltetett menet volt ennyi látnivaló egyszerre, mindenképpen megérte.

Másnap Symire mentünk, szép-szép, de idegenvezető nélkül nehéz felfedezni, így végül egy éttermet kerestünk inkább. Ráadásul egy ilyen hosszú és hánykolódós - szó szerint! - hajóút után jobb volt ülve maradni.

Tsambikára helyi buszjárattal mentünk, sajnos a busz fél 10-kor ment - volna, de késett vagy fél órát - és már 16-kor jött, így túl sok idő nem volt rá, pedig ott igazán csodás a part.

Kár, hogy haza kellett jönni.....

# 1038
Berbe82
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108810 Üzenet linkje2009-07-10 14:21:21 

Sziasztok!

Július 30.- án utazunk Falirakiba a Dias Zeusszal...Van vkinek tapasztalata velük kapcsolatban?
Azon kívül a Tassos apartmanban fogunk lakni és erről is szeretném a véleményeteket kérni, ha jártatok ott...
Előre is köszi minden infót icon_smile.gif

# 1039
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108825 Üzenet linkje2009-07-10 16:34:04  Válasz a #108810. hsz-ra Előzmény #108810

Szia Berbe82!
Mi tavaly a Dias-al utaztunk Rodoszra és nem volt semmi probléma. Minden a menetrend szerint zajlott, oda és visszafelé is. Az Általatok választott szállásról viszont nincs infóm, mert mi ugyan Falirakiban voltunk, de a White Palace apartmanban.
Üdv icon_smile.gif

# 1040
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108856 Üzenet linkje2009-07-10 20:03:49  hello

Sziasztok!

Valaki tud arról valamit hogy a nemzetközi diákigazolványt mennyire fogadják el?
Az még jobb lenne ha valaki tudna ilyen helyet is mondani icon_smile.gif)))

Pl. a két nagy várban elfogadják.

EGyébként mostani árakról is ha valaki tudna nyilatkozni annak nagyon örülnék icon_smile.gif))

A másik topikon nem írnak semmit icon_sad.gif((

Köszi szépen.

Üdv.

Timike

# 1041
Mulike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108863 Üzenet linkje2009-07-10 21:18:14 

Sziasztok!

Élményekkel teli nyaralásból érkeztünk vissza Falirakiról.
A Royal Roses kétszobás apartmanjában volt a szálláshelyünk, először erről szeretnék írni pár sort. A szobák egybenyílnak, és a külsőben található a konyharész is. /beépített hűtőszekrény, 2 lapos villanyrezsó, fölötte szagelszívó, mellette mosogató, szekrényben 2-3 serpenyő, ill. lábas, valamint 4 főre tányérok, poharak, evőeszközök./ A fürdőszobában "hosszú" kád van, mosdókagyló, falra szerelt hajszárító. A WC-re oldalazva kell ráülni, mert kicsit szűk a hely. Egyébként esztétikus, szép a fürdő, nikkelezett kiegészítőkkel is rendelkezik. 4 db nagy törölközőt és WC papírt is biztosítottak egész héten. A szobákban 2-2 egyszemélyes ágy van összetolva, mellettük éjjeliszekrény. Ez utóbbiban rádió van beszerelve, amely bekapcsoláskor hallkan szól. Mindkét szobában akasztós - polcos szekrény, fésülködő asztal - székkel, bőröndtartó asztalka. Biztosítottak söprűt, lapátot, felmosóvödröt. A terasz elég nagy, átéri a két szobát. Kerek műanyag asztal, 4 kényelmes székkel teszi kellemesebbé a kinntartózkodást. Az apartmanokat minden nap takarítják, egészében véve tisztaság, és rend van. A 2 ágyasokban 6 Euró a légkondi / éjszaka, a mienkbe 7 Euró volt. Az udvar is ápolt, rendezett - pálmafák és rózsák teszik szebbé. Viszonylag nagy felnőttmedencéje, kerek gyermekmedencéje körül ingyenesen használható napozóágyak és napernyők állnak a vendégek rendelkezésére. Az udvaron poolbár is található, amit szintén a tulajdonos család üzemeltet. Itt az italokon kívül 1-2 egyszerűbb étel is rendelhető. Mindent összefoglalva a szálláshelyünkkel és a háziak kedves vendégszeretetével maximálisan meg voltunk elégedve. Családias, kellemes, nyugodt hangulatú üdülő.
Az apartmanházzal szemben van egy szupermarket, ahol úgyszólván majdnem minden kapható, és az árak is elfogadhatók. A tulajdonosok itt is kedvesek és segítőkészek. /vaj, margarin: 1,20- 1,50- 1,70 Euró
csomagolt szeletelt kenyér: 1,80 /75 dkg
eredeti Nutella krém: 4,50 /750 mg
dobozos sör: 0,60 /db
Amandia mazsola bor: 5,50 /750 ml
napozógyékény: 1, 90 /db
A főutcán található Magic Pizzériában 6 Euró a Gyros tál. Gusztusos és finom, csak kevés húst ad. Ugyanez a parton lévő tavernában 7 euró, de ott bőséges az adag. Az Orionnal szemben lévő taverna tulajdonosa /Christina/ nagyon kedves, még süteményt is ad desszertként ajándékba. Ha jól emlékszem, 7, vagy 8 Euró nála is.
A település központjában McDonald is működik. Itt a sajtburger ára : 1 Euró
A főutcán rengeteg bár, üzletek, és még vidámpark is van. Koraeste beindul az élet, sok a fiatal, meg a "nyuszis lány". Ők vendégcsalogatóknak állnak kint a bárok előtt.
Rodosz városába el lehet jutni helyi busszal 2 Euróért, kis piros hajóval 10 euróért, vagy taxival 15 Euróért. Autót is lehet bérelni. Szomszédaink 2 napra 50, ill. 3 napra 80 Eurót fizettek.

Fakultatív programok utazási irodával: Rodosz túra busszal / 22 Euró - Borkóstoló a C.A.I.R bemutatótermében,
- Kikötői épületek megtekintése,
- Akropolis,
- Óváros nevezetességei,
- Szabadprogram, séta. / A téren 1 Euróért nagyon
finom fagyi van./

Öböltúra kishajóval, ebéddel, fürdéssel 43 Euróért. - Ezen nem voltunk. icon_sad.gif

Szigettúra busszal / 39 Euró: - Kerámia műhely megtekintése,
- Lindosban Akropolis / belépő külön 6 Euró,
- Gennadiban ebéd korlátlan fogy. / külön 11 Eu.,
- Strandolás Prassonissinél-egyszerre 2 tengernél,
- Monolithos vára,
- Siana görög falucskában pálinka és mézkóstolás,
- Pillangók völgye.

Symi szigete hajóval / 34 Euró:- Ismerkedés a szivacshalászattal,
- Látogatás egy helybéli fűszeresnél.
Ezen nem voltunk. icon_sad.gif

Hát, ennyi minden fért bele ebbe az egy hétbe a verőfényes napsütés adta napozás és a tengerben való lubickolás mellett. Nagyon jól éreztük magunkat.

# 1042
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108871 Üzenet linkje2009-07-10 23:58:15  Válasz a #108863. hsz-ra Előzmény #108863

Szia Milka!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat icon_smile.gif, és köszi szépen az infókat,
mi mondjuk kapunk majd reggelit meg vacsit a hotelben de azért a gyrost meg a sört ki nem hagynám icon_smile.gif)))

Amúgy vki már írta hogy u.i-n keresztül sokkal drágább befizetni az utakat
nyilván mondjuk valaki rá van utalva.

MI majd bérlünk robogót és azzal bejárjuk a szigetet meg két hétre megyünk

de biztosan szereztetek felejthetetlen élményeket.

mi augusztus 9-én indulunk u.h már számolom vissza a napokat icon_smile.gif))

Üdv.

Timike

# 1043
Evuka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108878 Üzenet linkje2009-07-11 09:20:53 

Timike22!
Bocsi, de eddig nem volt időm. Szóval 10 e volt a hajó Rodoszba, Falirakiból oda-vissza kettőnknek. A várban nem kell fizetni belépőt, csak bizonyos múzeumi részeken. Mi nem voltunk bent sehol, mert sok helyen renoválnak, fel volt állványozva egy csomó hely, tehát csak kivülről néztünk meg mindent. Majd máskor bejutunk. A szarvas a kikötőben egyedül árválkodott, mert a leánykát elvitték renoválni. Lindoszban 6 e /fő a belépő, de nagyon megéri. Monolitoson nincs belépődíj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ezt senki ne hagyja ki, ha szépet akar látni. Sőt a kicsi (és iszonyat meleg) kápolnában ingyen gyújthatsz gyertyát a szeretteidért!!!!!!!!! Én megtettem. Gyönyörű ikonok vannak bent, nagyon nagy hangulata van!!!!! Hát a kaják nem túl olcsóak, engem az lepett meg a legjobban, hogy a gyümölcsök milyen drágák és mennyire nincsenek!!!!! Füge, szőlő sehol, barack 3,70 e, sárgadinnye volt a legolcsóbb, a görögdinnye sem túl olcsó, mert egy-egy darabot 1-2 e között kaptál meg. Finomak voltak, de semmi extra. Viszont a giros, na az nem semmi, akár pitában, akár tálon étteremben fogyasztod. Isteni finom 2-9 e-ig láttunk. Az adagok bőségesek. A Pillangók Völgyében szintén 6 e volt a belépő, én igazán nem ilyennek képzeltem, bár gyönyörű hely, de augusztusban biztos több lepkét fogtok látni, mint mi. A hely magával ragadó, itthon talán Szalajka-völgyre emlékeztet. Sajno a 7 forrást kihagytuk, majd legközelebb. Az biztos, hogy ha az ut. irodánál fizetsz be bármire, a dupláját, sőt a tripláját kell fizetned érte, mi mindent magunk fedeztünk fel, annak ellenére, hogy csak köhögöm az angolt, görög szótár nem nagyon kellett, mert igen vegyes angol-német-görög módon értettük meg magunkat. De nagyon hálásak és örülnek Neked, ha néhány fontos alapvető szót megtanulsz görögül. (Kérem, köszönöm, jó napot stb-stb.) A németek erre nem forditottak nagy energiát, őket nem is igen szeretik, ezt tisztán láttuk. Igaz itthon sem örendenek nagyon jó hirünek!!!!!!!!! Felsőbbrendünek képzelik magukat, vagy mi. Ők szemeteltek, dobták be a wc-kbe a papirt (ami igen furi volt nekünk is, de tökre megszoktuk az egy hét alatt), hangoskodtak, a mi szállodánkban (Faliraki Bay Hotel) mindig egy német nő volt az első a kajálásnál, mert meghalt volna, ha nem ő szedhet először a levesből. Ami nagyon finom volt, jól főztek a szállodában. Jó utat Nektek, érezzétek magatokat nagyon jól. Ha lehetne, most indulnék vissza.
Sajnos azt tapasztaltam, hogy a magyarok közül sokan már előre eldöntötték, hogy nem fog nekik tetszeni egy csomó dolog. Gondolok itt arra, hogy a transzferbuszba beszállva a reptér fele, semmi mást nem hallottam, mint elégedetlenséget, ez nem volt jó, az nem volt jó, stb.-stb.
Ne igy indulj, hanem ugy, hogy életed élménye lesz. A szálloda szerintem utolsó szempont, mi csak aludni jártunk szinte oda, arra meg tökéletesen megfelelt. Igaz, lehet, hogy az elégedetlenkedők folyamatosan tudnak utazni ide-oda, én nem ebbe a kasztba tartozom,évekig spóroltam erre az útra és nem tudom, mikor lesz rá lehetőségem újra! Ezért minden pillanatát próbáltam csodaként, pozitiv dologként megélni a férjemmel együtt. Ezeket az embereket szivből sajnálom, mert lehet bármennyi pénzük, nem lesznek boldogok soha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A képtöltéssel még bajlódok, de amint lesz időm töltök fel az albumokba!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kalimera

# 1044
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108900 Üzenet linkje2009-07-11 14:26:58  Válasz a #108878. hsz-ra Előzmény #108878

Szia evuka!

Örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat! Biztosan nagyon jó lehetett. Hát igen, mindig vannak elégedetlen emberek, akiknek semmi nem jó, nem értem őket. Mi is úgy vagyunk, hogy egy évig kuporgatunk a nyaralásra, és annyira örülünk, amikor Görögországban lehetünk, hogy semmi sem ronthatja el a nyaralást. Élvezni kell minden percét.
Nagyon várom a képeket, úgy volt, hogy idén mi is Rodoszra megyünk, de közbejött 1-2 dolog, így idén nem megyünk sem Rodoszra, sem máshova Görögországban. De lesz még nyár, addig is gyűjtöm az infokat! icon_wink.gif

# 1045
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108994 Üzenet linkje2009-07-12 14:14:01  Válasz a #108878. hsz-ra Előzmény #108878

Szia Evuka!

Nagyon szépen köszönöm a beszámolódat icon_smile.gif))

Annyira jó hogy ilyen jól éreztétek magatokat icon_smile.gif)), azon egyáltalán nem lepődöm meg hogy a németeket nem szeretik :DDD
.

Az hogy a gyümölcs nagyon drága azon sem lepődöm meg, mi akár melyik görögszigeten voltunk ott is drága volt icon_sad.gif((,

viszont a belépő árak egyáltalán n em drágák, többre számítottam icon_smile.gif)

szóval kellemes csalódás.

Mi is egyékbént fél évig gyűjtöttük a nyaralásra a pénzt, szóval mindenképpen kifogom élvezni minden percét icon_smile.gif

A képekre én is nagyon kiváncsi vagyok.

icon_smile.gif))

Üdv.

Timike

# 1046
Evuka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109007 Üzenet linkje2009-07-12 17:10:03 

Tudom, bénának tűnök, de próbáltam képeket felrakni, és nem sikerült. Sajnos nem találom a pontos menetét a menüsorban, tudna valaki egy kezdőnek segiteni????? Szeretném másokkal is megosztani, amit láttam. sos!!!!!!!
# 1047
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109010 Üzenet linkje2009-07-12 17:24:38  Válasz a #109007. hsz-ra Előzmény #109007

Evuka!

Itt van leírva a menete:

www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=38&postdays=0&postorder=asc&&start=0

Remélem, sikerülni fog! icon_biggrin.gif

# 1048
Katahara
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109022 Üzenet linkje2009-07-12 20:38:26  Válasz a #108810. hsz-ra Előzmény #108810

Szia berbe 82!

Augusztus 9-én megyünk mi is a Dias Zeussal a Tassos apartmanházba!
Én csak ezen a linken találtam pár hasznos dolgot az apartmanról: http://nekule.blogter.hu/176722/rodosz
Ha visszaérkeztek, szívesen olvasnám az élménybeszámolót! icon_smile.gif
A Dias Zeusszal viszont már korábban is utaztunk, de maximálisan meg voltunk velük elégedve!

Jó nyaralást mindenkinek!

Kata

# 1049
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109034 Üzenet linkje2009-07-12 22:27:49  Válasz a #109022. hsz-ra Előzmény #109022

mi is augusztus 9-én megyünk icon_smile.gif)))
csak a neckermannal... icon_smile.gif))

Üdv.

Timike

# 1050
Berbe82
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109062 Üzenet linkje2009-07-13 09:37:13  Válasz a #108825. hsz-ra Előzmény #108825

Szia Ian!

Köszönöm az infót, megnyugtat, h nincs rossz vélemény róluk icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 69 70 71 ... 151 152 153   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu