Szevasz Márti!
Nem tudom, hogy leszünk, mert semmi infót nem kaptunk, az épületrõl sem. Arra lennék kiváncsi, hogy hová süt leghosszabb ideig a nap, mert volt, hogy a mama úgy megfázott mikor hazajöttünk 1 hónapot volt táppénzen. Ezt most szeretnénk elkerülni. Senki sem tudja megmondani, hogy milyen szobák vannak és azok hogy helyezkednek el. Ezért érdekelne az épület rajza a szobákkal és a tengerhez való viszonya. Talán az elöbb említettek ismeretében a Beával meg lehetne beszélni, hogy melyik szobát kérjük /kapjuk/ 2 hétre. Sajnos Ti is úgy indultok, hogy semmit sem tudtok a Sotiriáról. Ezért gondoltam, hogy Tõletek kérek segítséget, hogy egy kicsit el tudjunk igazodni a kinti valóságban.
Ti "lassan" már csomagolhattok, mert már látni az alagút végét, hogy mikor indultok.
Üdv.: Mindenkinek: cerezin
Tud valaki infót adni arról, hogy hogyan lehet Nei Poriból eljutni egy magánakció keretein belül Athénba?
Mivel lehet odáig elmenni? Busz, vonat? Hányszor kell átszállni? És kb. milyen költségekkel jár ez?
Vagy egyáltalán hol lehet mind ennek utánajárni? (biztosan van az Athénban lévõ tömegközlekedést lebonyolító vállalatnak is valamilyen honlapja... csak nem tudom, mi a nevük).
Megnéztem a vonatot, csak az árak kiírását nem tudjuk pontosan értelmezni...
Valaki le tudná írni Nekem, hogy milyen volt pontosan, amikor fakultatív program keretein belül ment Nei Poriból Athénba?
Mikor volt az indulás? (éjszaka)? Milyen busszal mentek? Hány óra volt az út? Megálltatok-e valahol? Mikorra értetek oda? Mit néztetek meg? Mekkora tömeg volt? Ki mesélt a látott dolgokról helyben? Mennyi szabadidõtök volt a várost körbejárni?
Mi ugyanis szeretnénk menni Athénba, de nem tudjuk, hogyan induljunk. Fakultatív keretein belül, vagy inkább egyénileg? Hogyan lenne olcsóbb, hogyan lehetnénk szabadak, hogyan nézhetnénk meg több mindent, és a város igazi, hétköznapi arcát, és hogyan lenne egyszerûbb? Röviden hogyan érné meg jobban?
Én tavaly Makrygialoson voltam és onnan mentünk Athénba. Este 10-re átvittek minket Paraliára és ott vett fel minket a busz, mivel sok helyrõl szedték össze az embereket. Egész este utaztunk és reggel kb. 5 óra körül érkeztünk Athénba. Elõször megnéztük Pireusz kikötõjét, majd felmentünk az Akropoliszra. 11-órára lementünk a Parlament elé, ahol megnéztük a zenés õrségváltást. Késõbb szabadprogram volt, de én visszamentem megnézni a sima õrségváltást is, mert a zenésnél annyian voltak hogy alig láttunk valamit. Valamint a sok japán túrista beállt mindenki elé. Érdekes, hogy az ember azt hinné, hogy nagyon tisztelettudó nép, de már többször bebizonyították, hogy hihetetlen neveletlenek...
Szóval én még elmentem utána sétálgatni a városba és meglátogattam a piacot, valamint egy kis vásárló utcát, ahol szük kis sikátorok vannak és mindenféle dolgot lehet vásárolni. Athén egyébként nagyon szép és a sok pálmafa még csak emeli az ember jó hangulatát..
Rengeteg üzlet van és sokmindent lehet kapni. Én például nagyon szeretem a sportos dolgokat, így több outlet üzletet is találtam ahol márkás cuccokat lehetett nagy árengedménnyel vásárolni. Kajálni pedig olyan helyeken is lehet, ami afféle görög Mc.Donalds... Tehát azon az elven mûködik csak görög kaják vannak
Idén is szeretnénk elmenni Athénba, mert Lisa még nem járt ott és én is visszavágyom, de az út gondolom most is hasonló lesz. Annyi a különbség, hogy most Nei Poriból megyünk
Jó utat nektek!
Ja még. Légkondis, emeletes busszal mentünk és nem nagyon álltunk meg sehol, de erre túl nagy szükség nem is volt, mivel mindenki aludt
Reggel az Akropolisznál lehetett mosdókat találni. Az elõbb kimaradt, hogy megnéztük a stadiont is, ahonnan indul az Olimpiai láng...
Végig velünk volt egy görög idegenvezetõ hölgy, aki még nálam is jobban beszélt magyarul...
Tömeggel én csak az õrségváltásnál találkoztam, de amúgy sok túrista van, de csak elszórva. Talán még az Akropoliszon lehet tömeg, ha úgy fogjátok ki, hogy több csoport is akkor érkezik. Az Akropoliszra a belépõ 12 EUR, de ezért bemehetsz az összes kiállításra, tehát nem csak a Parthenont tudod megnézni, hanem a múzeumokat is. Lehetett választani, hogy aki akart fent maradt (mert egy teljes nap sem elég hogy az egész Akropoliszt végig járjad...) aki akart lemehetett az õrségváltáshoz. Persze utána vissza lehetett menni, de én inkább tekeregtem és nézelõdtem. Idõ elvileg volt körülnézni, mert úgy emléxem délután 3 vagy 4-óra körül indultunk vissza. Visszafelé még megálltunk Thermophülénél és megnéztük a csata emlékmûvét.
Este 10, vagy 11-körül értünk haza... Én így is jól éreztem magam, és idén is a helyi iroda segítségével szeretnénk elmenni Athénba. Persze ez csak az én véleményem, mert nem kindenki szeret másokkal együtt mászkálni és mindig lesni az idõt
Mi tavaly Nei Poriból egyénileg voltunk. Az autópályán kb. 4 óra volt az út. Az én véleményem az, hogy egy ekkora, számodra ismeretlen helyen, ahol akkora forgalom, mint Athénban,nagy kihívás egyénileg menni. Tájékozódni, mit merre hogyan találsz meg, nagyon sok az egyirányú utca, nem tudod melyikbe menjél be,melyikbe ne, nem tudod, éppen hol tartózkodsz menet közben. Az én férjem elég talpraesett vezetõ, a megérzéseire hagyatkozott szinte végig. Iszonyatos lendületes forgalom van,nem lehet tétovázni, mert rád dudálnak. Mi is több helyen a tilosban fordultunk meg.Parkolóhelyet is elég nehéz találni, de aztán egészen közel sikerült az Akropolisznál parkolni, egy 10 autós kis parkolóban. Dél körül értünk oda, iszonyatos meleg volt. a kapun belépve nagy táskákat nem engednek bevinni, nekünk még a fagyit is el kellett yalni, azzal nem engedtek be. Egy palack víz legyen a kezetekben, ha felmentek. De a látvány a városra fentrõl lenyûgözõ. Mi a 6 éves kislányunkkal voltunk, mire lejöttünk az Akropolisztól, annyira elfáradt meg melege volt, hogy nem sokat tudtunk utána nézelõdni. Szerintem szervezetten jobb, mert elvisznek azokra a helyekre, amit szívesen megnéznél. Ha szerencséd van, jó idegenvezetõ is van veletek, aki tudja mit, hol, hogyan.
Most nézem az idõjárás elõrejelzést Nei Porira. Hát érkezésünk idejére 34 majd 35 fokot jósolnak, erõs napsütéssel. Kezdetnek nem rossz, fõleg, hogy tavaly ezidõ tájt azon izgultunk, hogy hideg lesz. Most meg a férjem szentségel, hogy nagyon meleg lesz. De én szeretem. Mindenesetre lehet, hogy veszek még pár magas fakorszámú naptejet a meglévõk mellé a lányoknak.