Naxos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 106
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92688 Üzenet linkje2009-03-16 17:52:10 

Mi is visszavágyunk Naxosra (mondjuk nagyon kevés az olyan görög hely, ahova nem). icon_smile.gif
A leírások részben is írtam Naxosról, nem csak a beszámolómban!
Üsv: Andi

# 107
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92728 Üzenet linkje2009-03-17 09:33:54  Válasz a #92688. hsz-ra Előzmény #92688

Vojandi,

Már a leírást is elolvastam, köszi. Ha tudsz még esetleg jó honlapot ajánlani, megköszönöm (a naxosnet-et, naxos.lap.hu és hasonlókat már nézegettem, de hátha van még részletesebb és jobb, akár angol vagy francia nyelvű is lehet). Ha visszavágysz oda, akkor rossz hely nem lehet!

Üdv
Bottakati

# 108
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92763 Üzenet linkje2009-03-17 14:24:44 

Szia Bottakati!
Nem nagyon nézelődtem Naxos-weboldalak után, de biztosan van egy pár.
Mi ott vettünk helyben útikönyvet, volt elég nagy választék és több nyelven is (mi németet vettünk).
A szigetben főleg a strandjai fogtak meg és húznak vissza (ott láttam életemben először homokdűnéket, aranysárga homokból, km-ken át), valamint a főváros sikátoros, boltívekkel fedett utcácskái. De az tény, hogy voltam ennél már szebb szigeten is, ha nem csak a strandokat nézem. Az összes szigetem között, ahova visszavágyom icon_smile.gif valahol középen áll Naxos. icon_smile.gif

# 109
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92766 Üzenet linkje2009-03-17 14:33:18 

Pár kép még Naxosról:

Strand Aliki felé:

Panagia tis Drosinis:

# 110
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92769 Üzenet linkje2009-03-17 14:37:51 

Ezek a saját képeimből...

A Nagy Kúrosz szobor Apollonasnál:

A kicsi, Flerionál:

Apollonas strandja:

Márványfejtő a sziget közepén:

Chora (Naxos város) egyik utcája:

# 111
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92771 Üzenet linkje2009-03-17 14:52:54  Válasz a #92763. hsz-ra Előzmény #92763

Vojandi,

Egyre jobban vonz ez a sziget. Nem baj, ha vannak kopár részei (minden görög szigetnek vannak), de a képek a tengerpartról, a sikátorokról lenyűgöznek. Köszönöm a képeket!

Szia
Bottakati

# 112
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92830 Üzenet linkje2009-03-17 20:09:13 

szívesen icon_smile.gif ha lesz időm erre, majd keresgélek a netről is pér szépet...
# 113
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92831 Üzenet linkje2009-03-17 20:17:54  Válasz a #92830. hsz-ra Előzmény #92830

Sziasztok,

örömmel veszek én is minden képet és leírást minden mennyiségben! icon_wink.gif Hétvégén töménytelen időt töltöttem azzal, hogy a Google Earth-ben nézegettem a szigetet. icon_smile.gif

Bottakati,

mi csak bő három napot leszünk ott, és ezalatt tervezünk mindent megnézni, úgyhogy szerintem az öt nap is bőven elég lesz rá! icon_smile.gif

# 114
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92864 Üzenet linkje2009-03-18 08:57:48  Válasz a #92831. hsz-ra Előzmény #92831

Vojandi, Haspók

Én is keresgélem bőszen a képeket meg a leírásokat. Tegnap este nézegettük az Apollon szálláslehetőségeit és a férjem eléggé az Agia Anna apartman mellett van. Mondtam neki, hogy ott nincs semmi (bár a part eszméletlen szép és közel is van a szálláshoz) de őt épp a semmi, a csend vonzza. Ma azt próbálom majd megkeresni, hogy milyen messze esik Naxos városától, mert ha gyalog is be lehet sétálni max félóra alatt, akkor nem vészes. Nekem a Sergis meg a Naxos Holiday hotel is tetszik, de a neten (tripadvisor) a fórumozók eléggé lehúzták mind a két szállást.

Sziasztok,
Bottakati

# 115
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92868 Üzenet linkje2009-03-18 09:28:15  Válasz a #92864. hsz-ra Előzmény #92864

Jó reggelt! icon_smile.gif

Hát ahhoz igen ütemesen kell sétálnotok, hogy onnan félóra alatt beérjetek a városba, mert kb. 7 km-re van tőle... icon_wink.gif De van gyakori buszjárat Naxos és Agia Anna között, tehát szerintem nyugodtan lakhattok ott, ha az tetszik.

# 116
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92875 Üzenet linkje2009-03-18 09:55:47  Válasz a #92864. hsz-ra Előzmény #92864

Megnéztem a Tripadvisort, hát olaszul nem tudok, de az angol és a francia nyelvű review-kat átfutottam. A fő üzenet számomra az volt mindkét hotelnél, hogy eléggé lepukkantak, rájuk férne egy felújítás. Az olaszoknak is nyilván ez volt a fő bajuk, a fürdőszobafotókról gondolom.

Mivel gondolom, ez egy elég olcsó árfekvésű hotel, szerintem ezeknek a hsz-oknak egy része nyafogás. Aki luxusberendezést szeretne, menjen a Hiltonba. Az ilyesmi véleményeken meg csak mosolyogni tudok:

"(they wash the dishes in front of you while you take food at the buffet...), pool is desolate without bar"

Akinek az a legfőbb gondja, hogy nincs bár a medence mellett, annak a véleményével nem nagyon tudok azonosulni. icon_wink.gif

Ami talán inkább aggasztó lehet, az az, hogy a földszinti (alagsori...?) szobák a Naxos Holidays-ban sötétek, meg hogy az utcára néz a hotel. (Bár az utolsó hozzászóló szerint ettől még csendes.) Én nem vagyok gyakorlott utazási irodával utazó, de másoktól szoktam olvasni, hogy az irodák nem tudják garantálni, hogy melyik szobát kapod, így én azt hiszem, hogy leginkább attól tartanék, hogy egy ilyen sötét lenti szobát osztanak nekem...

# 117
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92880 Üzenet linkje2009-03-18 10:46:08  Válasz a #92875. hsz-ra Előzmény #92875

Szia Haspók!

A Tripadvisor nekem arra jó, hogy általános képet kapjak egy-egy szállásról. Nem vagyunk túl nagy igényűek, legyen tiszta és viszonylag csendes. Nekem nem kell bár a medence mellett, hiszen ott a tenger.
Mi utaztunk egyénileg és irodával is, általános tapasztalatom az, hogy a magyarokat – még a drága és magasabb szintű szállodákban is - a rosszabb (földszinti, konyhára vagy parkolóra néző, stb.) szobákba teszik. A jobbakat kapják a nyugat-európai és most már bizony a cseh, és szlovák vendégek.
A 7 km Agia Anna és Naxos városa között nem sok, főleg, ha bérlünk motort, 10 perc alatt benn vagyunk a városban. De most elkezdem keresni a busz menetrendet is. Nekem nagyon tetszik Naxos városa, de vonz az is, hogy Agia Anna – legalábbis a képeken és leírásokon – olyan, mintha csak te lennél ott, a tiéd lenne az egész part. Meg az ottani szállás is elég jól néz ki. Persze augusztusig van még időnk dönteni, de olyan jó esténként agyalni ezen!
Mivel te előbb utazol, majd kérlek, írd meg a benyomásaidat a szállásról és a szigetről. Köszönöm!
Hogyhogy csak 3 napot lesztek Naxoson, nem két hetes útra fizettél be (1 hét Santorini-1 hét Naxos)?
Szia
Bottakati

# 118
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92887 Üzenet linkje2009-03-18 11:55:47  Válasz a #92880. hsz-ra Előzmény #92880

Bottakati,

szerintem összekeversz most egy kicsit Suzukival. icon_wink.gif Ők mennek az Apollónos Santorini-Naxos kombinációra. Mi egyénileg megyünk (útiterv az avatarom alatt icon_wink.gif ), úgyhogy ezért leszünk csak három napot a szigeten. Így a szállásokról nem is fogok tudni beszámolni, mert mi a netről foglaltuk apartmant, de a szigetről mindenképpen bőven fogok majd írni! icon_smile.gif

# 119
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92888 Üzenet linkje2009-03-18 12:00:40  Re:

bottakati írta:
általános tapasztalatom az, hogy a magyarokat – még a drága és magasabb szintű szállodákban is - a rosszabb (földszinti, konyhára vagy parkolóra néző, stb.) szobákba teszik. A jobbakat kapják a nyugat-európai és most már bizony a cseh, és szlovák vendégek.

Ezt amúgy nem is teljesen értem, hogy miért alakulhatott ki így. Amikor az utazási iroda lefoglalja a szobákat előre egész nyárra, akkor nem mondhatja vajon meg, hogy pontosan melyik szobákat kéri a szállodában...? Vagy lehet, hogy az irodák direkt a legolcsóbb szobákat foglalják, aztán csak ráfogják a görögökre, hogy szerencsétlenül osztották be a szobákat...?

# 120
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#92897 Üzenet linkje2009-03-18 12:56:48 

Szia Bottakati!

Úgy emlékszem (nem biztos), hogy Agia Anna után kezdődik el a hosszú (huszonvalahány km) Plaka strand (Agios Prokopis is valahol ott van - most lusta vagyok előbányászni a térképet). Ez a rész végig homokdűnés, nagyon szép part, de nem igen van üres része, mert a legtöbben, akik Naxos városban nyaralnak, ide járnak ki strandolni. Ja, és majd ne lepődjetek meg, ha meztelen férfipárok sétálnak kézenfogva a parti homokban - ez ott elfogadott(nak tűnik). icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu