Jut eszembe... Ugyan nem ritka, hogy férfiember is fõzöget (ha néha akar valami jót is enni ), de most valahogy azon kapom magam, hogy egyre inkább érdekel a mediterrán konyha (bár kacérkodtam én már sokmindennel; mert a lényeg a lényeg; szeretek jókat kajálni ). Valahol ott kezdõdött, hogy túl sok paradicsomunk termett (az egyébként piti kis kertünkben)... Jó; fõztünk be lecsót, de hát abba nem sok kell, így hát lett belõle paradicsomlé, s nem kevés (és szuper sürü)... Aztán elkezdtem sokféle ételbe (gulyás, pörkölt, paprikáscsirke, paprikáskrumpli, pacal, halászlé [!], s egyátalán szinte minden, ami úgy kezdõdik, hogy pirított hagyma + pirospaprika) egyre többet tenni belõle... Engem is meglepett az eredmény (de aki evett belõle, azt is... )! Nincs domináló paradicsom-íze! Egyszerûen jó íze van... Aztán látom számos mediterrán konyhai receptnél, hogy ami nálunk úgy kezdõdik, hogy hagymát pirítani, pirospaprikát rá, ott paradicsom megy rá, de minden mennyiségben! (Persze a fûszerezés sem mindegy; nem elfelejteni, minden étel egy kompozició; az összhangnak meg kell lennie!) Ez most éppen a Stifadóról jutott eszembe, amirõl Ágni blogjában is szó esett, nekem meg az egyik kedvencem. Már alig várom az alkalmat, hogy saját kombinációmat elkészítsem; azt hiszem, marhanyakat fogok hozzá felhasználni... Még csak annyit, hogy vigyázat, kizárólag a szabadföldön termett, napsütötte, "igazi" paradicsomtól várható jó íz, a többi dekorációnak jó, no meg dobálni...
visszatértem! jo rég nem voltam itt a könyvet illetõen az uccso pillanatbn visszamondtam a megrendelést mert kellett a péz de most ujra megrendeltem végérvényesen! ) Ágni belenéztem a Blogodba és nagyon tetszett! még nem olvastam el az egészet de nagyon megfogott h mindenfélérõl irsz és még receptek is vannak benne csak igy tovább!
Én csak a sütiknél tartom be a pontos mennyiségeket. Ezt fontosnak tartom. Más recepteknél a hozzávalók fontosak, de a többi az egyéni ízlésre van bízva. Nekem ez a tapasztalatom.
Örülök, hogy a hellasz.hu-n is olvashatjuk a receptjeidet. Ha eddig görög ételek receptjeit kerestem, mindig a Te oldaladon kötöttem ki. Néhány receptet ki is próbáltam és sikerült igazi görög hangulatot teremtenem az étkezõnkben. Rajtam kívül a családom is nagyon hálás Neked. Köszönöm!
Sziasztok,
a BLOGomon kívül, ami itt van a hellasz.hu-n van egy görög konyha oldalam is, a Görög konyha
itt nagyon sok kép van és a receptek magyarul. A BLOGban is van sok kép, és folyton teszek fel. Ha valami konkrét valakit érdekel, kérdezzen, nagyon szívesen utánanézek, ugyanis én Görögországban élek.
Megkérhetnék valakit esetleg hogyha megvan neki a Görög Kulinária cimû könyv tudna belõle scannelni esetleg és ha ide nem is az emailcimemre elküldeni? Nagyon megköszönném!!!