Sziasztok, nem tudtam hova írjak. Most mindenhol azt lehet hallani, hogy Görögországba utazóknak be kell oltatni magukat hepatitisz A+B elleni védõoltással. Megkérdeztem a háziorvosunkat, õ szerinte felesleges. Van-e vkinek ezzel kapcsolatos - negatív - tapasztalata? Negyedszer megyünk GO-ba, de még soha nem oltattuk be magunkat. Köszi: szatler
Most már tényleg rám hozzátok a szívbajt... Mi sem voltunk beoltva soha.
Ártani biztos nem árt, de lehet vigyázni oltás nélkül is:
- Mindent megmosni, még az üditõs- és konzervdobozt is!
- Útszéli "kordés" árusnál nem kajálni!
- Szemre is elfogadható kinézetû tavernákba járni!
- Háznál házi készítésû élelmiszert (pl. sajt) elkerülni!
- Minden körülmények között ügyelni a tisztaságra!
Nyilván garancia nincs, de szerintem itthon sincs...
ez mind szép ......
Honnan tudod , hogy milyen az a víz amivel lemosod a dobozkáidat , v, használ egy szupi kinézetû vendéglõ ???? stb......
Ilyen negatív kisugárzással marad az oltás, vagy pihenés az otthon lágy füvén...
Osztom vojandi nézetét: "Szóval a saját belátásod szerint döntsél. "
Sziasztok, nem tudtam hova írjak. Most mindenhol azt lehet hallani, hogy Görögországba utazóknak be kell oltatni magukat hepatitisz A+B elleni védõoltással. Megkérdeztem a háziorvosunkat, õ szerinte felesleges. Van-e vkinek ezzel kapcsolatos - negatív - tapasztalata? Negyedszer megyünk GO-ba, de még soha nem oltattuk be magunkat. Köszi: szatler
Most már tényleg rám hozzátok a szívbajt... Mi sem voltunk beoltva soha.
Ártani biztos nem árt, de lehet vigyázni oltás nélkül is:
- Mindent megmosni, még az üditõs- és konzervdobozt is!
- Útszéli "kordés" árusnál nem kajálni!
- Szemre is elfogadható kinézetû tavernákba járni!
- Háznál házi készítésû élelmiszert (pl. sajt) elkerülni!
- Minden körülmények között ügyelni a tisztaságra!
Nyilván garancia nincs, de szerintem itthon sincs...
ez mind szép ......
Honnan tudod , hogy milyen az a víz amivel lemosod a dobozkáidat , v, használ egy szupi kinézetû vendéglõ ???? stb......
Ilyen negatív kisugárzással marad az oltás, vagy pihenés az otthon lágy füvén...
Osztom vojandi nézetét: "Szóval a saját belátásod szerint döntsél. "
Itthon meg a lágy füvön rád mászik a kort terjesztõ kullancs
Éppen ma mondja a feleségem, hogy a Földközi-tengerben a kagylók 40%-a fertõzött hepatitisszel. Õ meg jól beevett belõle tavaly.
Igen, de az meg volt fõzve!
Biztos elõfordul néhány eset, de azért nem ez a jellemzõ.
Sziasztok!
Nekem már volt májgyulladásom egy szimpla kis vírustól, -amitõl a férjem és a lányom hasmenéses volt, nekem a májamra ment, 5 nap alatt 6kg-ot fogytam és azt hittem, hogy elpatkolok. Vérvételek hada történt az eset után, nem volt az se Hepatitis, se egyéb komoly vírus, mint kiderült. Én a biztonság kedvéért be vagyok oltva A és B ellen. (B ellen nekem kötelezõ, mert eü.-ben dolgozom.)
A B elleni védõoltást a 14 éves gyerekek kötelezõen kapják a suliban- A ellen te kérheted.
Gorogorszagba utazoknak nem kell oltas, nincs itt semmi amiert kellene!
A csapviz nem fertozo, tokeletesen alkalmas a zoldseg, gyumolcs lemosasara, de a kozvetlen fogyasztast sok helyen nem ajanljuk (nem azert mert fertoz!) az ize miatt leginkabb, ezert isszak a helyiek is a palackozott vizet, vagy ahol van ott a forrasvizet. Az elofordulhat, hogy pl.: a 3 az 1-ben kave nem oldodik jol fel a csapvizben a viz kemenysege miatt de amugy nincs mitol felni!
Batran induljon mindenki ide, se a viz se a tuz nem veszelyeztet egyetlen turistat sem.
AgniTolo!!
Remeljuk, hogy minel hamarabb vege lesz a gorogorszagi szerencsetlensegeknek . Mi a Magunk reszerol sok szerencset es mostmar nyugodtabb mindennapokat kivanunk minden kedves Gorog embernek akiket erintett (tuz, viz,stb) ez a tragedia.
Igaz, hogy az iden sajnos nem jutottunk el Gorogorszagid de amikor hallottuk a rossz hireket veletek ereztunk.!!! Remelem, hogy tobbe nem fordul elo ez a sulyos helyzet.
M.
Sajnos én is fehér börû vagyok de én inkább a víz alatt szoktam lenni ésott nézelõdõk, mint szabad tüdõs búvár.Néha anyukám is meg apukám is betársulDe õk inkább fent vannak a víz tetején.
Bármilyen infó érdekelne a Spanos Apartman-ról,mert ott foglaltunk szállást július közepére. Az Ibusz katalógusában még csak látványterv volt,mert állítólag idén tavasszal készült el. Kicsit aggódunk, látta már esetleg valaki,hogy tényleg fölépült -e,és hogy milyen állapotban van????
Elõre is köszi
Sziasztok!
Amire feltétlenül vigyázok, mert egyszer nagyon megjártam!!!:
Csapvizet tilos inni!!!!! (inkább sört!) De komolyan: vizet ittam, de keveset, és iszonyú fejfájás, láz, hasmenés, hányás lett a dolog vége.
Azóta inni csak és kizárólag ásványvizet szabad, de én még a fogmosásra is ásványvizet használok (menteset). Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki lebetegszik aki ott vizet iszik, de azt hiszem jobb az óvatosság, mert nagyon el tudja rontani a nyaralást egy ilyen "kellemetlenség". Ártani ez biztos nem fog és a víz sem drága.