Hát köszi szépen, legalább az árat tudom. De még az kellene majd, hogy hogyan is van a csatlakozás, nem szeretnék éjszakát tölteni Szalonikiben...nagyon örülök a segítségednek.
a központban van a szállás, 7 perc a parttól, az egyetemi városrész mellett van, és csöndes is. mondjuk a zuhanyzó az alagsorban horror.és a szállást nem kell elhagyni másnap reggel, hanem amikor akarjátok.
A youth hostelrõl még annyit, h a házinéni nagyon kedves, és tényleg tök rugalmas...amikor megtelt a két szoba, és este fél10kor megjelent egy német lány, akkor összerakott neki szivacsokat egy épp tatarozás alatt álló szobában, és õ ott aludt egyedül. "a szállást nem kell elhagyni másnap reggel, hanem amikor akarjátok." - ez annyira igaz, h bettitõl meg tõlem, csak este 7 körül kérdezték meg h akkor maradunk-e mégegy estét, de akkor is csak azért h foglalt marad-e az ágyunk, meg ha nem maradunk akkor ne hagyjuk az irodában az útlevelet.
Jah és még ami fontos, a térképen mi nem találtuk Alexandr Svolu néven az utcát, hanem csak annyit h Svolu....szóval ott van a Hostel. Így még taxi sem kell, de az se gáz...
A zuhanyzónak annyi elõnye van, ahogy az ott élõ olsz srác mondta, h nagy és amikor lenn vagy tiéd az egész (mondjuk õ angliai hostelekbõl jött)...már sajnálom Bettie h nem csináltunk képeket, bár azzal lehet h mindenkit elijesztenénk...bár nem tudom mit vártunk 13 euróért.
Huuuuu az tök jó, mert én meg elmentem az Eurolineshoz (Népliget) és kaptam egy menetrendet miszerint minden szombaton indulnak itthonról a buszok du. 16:30-kor és 7:30ra érnek Thessalonikibe. Húúú hát akkor ez baromi jóóóó Ezek szerint a busszal együtt szállok majd fel a kompra? Vagy hülyeséget kérdeztem?
Nem, nem meglepi lesz, tud róla. Kértem is, hogy segítsen de az igazat megvallva az ilyen ügyek intézésében elég esetlen. Csak egy rövid sztori hogy értsd: mikor elmentünk Athénba, én mindenképpen akartam látni az Akropoliszt de õt olyan nagyon nem hozta lázba, mivel bármikor láthatja "helybéli" révén. Na mármost a bejáratnál valahogy elkellett érnünk, hogy ingyen beengedjen, de neki semmi ötlete nem volt hogyan pedig szerintem ez egyértelmû ugyanis a belépõ itt ugyanugy mint Korfun a helybélieknek kevesebb vagy ingyenes. Én erre felturboztam magam kis magyar révén és odamentem hogy a száraz angolommal elmagyarázzam a szitut. Mire elmondtam minden érdemleges érvet és infot magunkról (megjegyezve hogy a két srác amúgy görög) közölte a hölgy menjünk oda. Alex ekkora már közelebb jött megjegyezte hogy tud görögül, de ekkora már semmi hasznát nem vettem. Arról nem is beszélve, hogy Athénban én jobban eligazodtam mint õ, pedig neki nincs baja a nyelvvel.
Keki vagyok !
Segítséget szeretnék kérni.
Május végén szeretném családtagomat Tesszalonikibe körbevezetni egyénileg.Gyalogosan elég jól tájékozódom és néhány buszjáratot is ismerek.Sajnos nem tudom,hogy a várat milyen busszal és honnan lehet megközelíteni.Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Szia Keki!
Sajnos konkrétat én nem tudok mondani - bízzunk benne, hogy lesz valaki, aki igen - mivel csak autóval jártam fent és akkor is csak érzés után mentem felfele és egyszer csak ott voltam
De az én ötletem, hogy szerzel egy szaloniki térképet és oda mész egy rendõrhöz, megmutatod hova szeretnél menni és õ biztosan elmondja hogyan, merre! Ott nagyon kedvesek a rendõrök és bármiben szívesen segítenek, ez tuti! és õk ismerik a várost is!Na meg tudnak angolul is!