Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 1051
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#80581 Üzenet linkje2008-09-10 23:04:58  Válasz a #80492. hsz-ra

Sziasztok!

Köszönöm minden fórumozónak a sok-sok információt és az eddig máshol nem tapasztalt segítõkészséget. Holnapután indulunk. icon_smile.gif
D.

# 1052
Mamin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#80631 Üzenet linkje2008-09-11 14:46:27  Válasz a #80581. hsz-ra Előzmény #80581

Szia Doro!
Gyors és biztonságos utazást, szép nyaralást kívánok!
Üdv,
Mamin

# 1053
Kharisz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#80799 Üzenet linkje2008-09-13 10:52:59 

Sziasztok!

Ma 2 hete kellett megválnunk Thassostól, és azóta is az ott szerzett élmények bûvkörében élünk, szinte le sem lehet törölni a mosolyt az arcunkról!
Nagyon jól éreztük magunkat, s mivel 3 napos robogózós felfedezõutunk alatt nem sikerült mindent megnéznünk, kedvet kaptunk hozzá, hogy ismét visszatérjünk majd a szigetre. Kevés olyan alkalom van még nyaralások során is, hogy teljesen ki tudjak kapcsolni, de ennek a szigetnek olyan különös atmoszférája van, hogy minden másról meg tudtam feledkezni!
Mi aug. 22-én mentünk az Apollonnal, a Liolios apartmanban volt a szállásunk, és a Potos autókölcsönzõ melletti motorkölcsönzõben béreltünk robogót (3 nap 30 euró biztosítással együtt). (Szívesen válaszolok, ha valakinek van bármilyen kérdése)

Néhány tanácsfélét szeretnék adni a most indulóknak....bár lehet, hogy nincs szükség rájuk és én voltam szerelburdi icon_eek.gif szóval a Szirének kádja alatti partszakasznál, ahol azonnali fürdésre csábítanak a hullámok és a kihalt part, minenki vigyázzon, mert sok a süni, én ezt a vizicpõmön is átfúródott kis tüskéken keresztül tapasztaltam meg (még mindig van néhány süniktõl kapott szuvenír a talpamban) icon_biggrin.gif , a szirének kádjánál a kevésbé bátrak (mint én), akik nem mernek egyenesen beugrani hanem másznak, vigyázzanak az éles sziklaperemmel, nekem sikerült lehorzsolnom a kimondhatatlan felemet icon_biggrin.gif Na de ezek csak apró kellemetlenségek voltak, amiért a látvány teljes egészében kárpótolt!
(Még valami, amikor szép nagy hullámok vannak, akár a Skala Potamiai strandnál is, mindenki vigyázzon, mert ottlétünk alatt sajnos történt egy tragédiai is.)

No de ennyit a kellelmetlenségekrõl, nagyon jó utat kívánok mindenkinek, aki csak most indul, akik pedig már itthon vannak, azoknak meg kellemes nosztalgiázós perceket (mi is ebben a fázisban vagyunk, és segít minket az a több, mint 800 kép is, amit kint készítettünk!
Szép napot Mindenkinek!

# 1054
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#80802 Üzenet linkje2008-09-13 11:00:44 

Szia Kharisz!
Nagyon remélem, hogy azokból a kpekbõl nekünk is megmutatsz párat!!! icon_smile.gif

A "szirének medencéjében" milyen mély a víz? És hogyan lehet onnan kijönni? A képeken, amiket eddig láttam, mindenütt meredek fal veszi körül...

# 1055
Mamin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#80809 Üzenet linkje2008-09-13 13:01:13  Válasz a #80802. hsz-ra Előzmény #80802

Szia Andi!
Bár nem engem kérdeztél, Thassos révén mindig megszólítva érzem magam:)
Szirének kádjában a víz kb. 2-2,5 méter mély. Van benne néhány nagy szikla, amire idõnként rá lehet állni, ha valaki nagyobbra nõtt.
Kimászni úgy a legegyszerûbb, ha elõzetesen búvárszemüveggel megnézzük a "kijárat" víz alatti részét. Ezen a területen csipkézett, teraszos a sziklafal. Simán lehet "lépcsõnek" használni, ha elõtte bemérjük szemmel, hogy hova érdemes lépkedni, illetve van-e valami tüskés kerülni való az utunkban. Ugyanez érvényes a másik oldalra is,ahol a nyílt tengerbe lehet átmászni. Meredek és éles a sziklafal, tehát a legjobb ugrani. Kifelé azonban a szemüveggel jól látszódnak a kínálkozó biztonságos sziklaperemek, (nem sok, 1-2, de az elég is), lehetõleg szúrós lakó nélkül. A hullámzás miatt nem kell félni, csak arra kell vigyázni, hogy ne éppen akkor akarjunk kimászni, amikor éppen egy óriás hajó keltette hullámok csapkodják a sziklát. A normális hullámzás nem okoz gondot, én nyugodtan kapaszkodtam egy sziklaperembe, miközben bámultam a hasadékokban megbújó kõhal bébiket. A hullám mozgatott, de a kezemmel simán távoltartottam magam az élesebb sziklarészektõl.
Bocs, ha túl hosszú voltam, ez a téma nálam végtelenített, úgy látszik :)

Nagyon szép nyaralást, jó pihenést kívánok Neked Andi, s kíváncsi vagyok a beszámolódra már most!

Üdv,
Mamin (Andi)

# 1056
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#80822 Üzenet linkje2008-09-13 15:03:26 

Köszönöm Mamim, a beszámolót is (nem volt túl hosszú, engem minden érdekel) icon_smile.gif és a jókívánságokat is!!!

Miáék gond nélkül megérkeztek Thassosra - ennyit tudok.

# 1057
Jan-es
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81136 Üzenet linkje2008-09-16 20:47:55  Válasz a #80822. hsz-ra Előzmény #80822

Sziasztrok!

Élményekben gazdagon megérkeztünk.Szokás szerint a tervek semmit nem értek icon_lol.gif az élet írta a saját kis programját,mi pedig próbáltuk a legjobbat kihozni belõle icon_lol.gif Sok fotó és film készült,a teljesség igénye nélkül. icon_lol.gif A sziget gyönyörû icon_lol.gif

Jan-es és Timba

# 1058
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81277 Üzenet linkje2008-09-18 08:20:25 

Sziasztok, kicsit elõbb mint gondoltuk, de megérkeztünk Thassosról, remek útunk volt,a tranzitszállás is korrekt.
Nagyon szép helyeken jártunk, Kavala városa lenyûgözöen szép, Bulgáriának mentün lefelé,és Macedóniának pedig haza. Thassoson amit csak lehetett mindent megnéztünk,nagyon aktív pihenésünk volt, a víz meleg, a levegõ balzsamos és mézillatú, elvarázsolt, nagyon szép volt!!

# 1059
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81334 Üzenet linkje2008-09-18 18:09:40  Válasz a #81277. hsz-ra Előzmény #81277

Keves Timba és Jana!
Isten hozott Titeket.
Josza

# 1060
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81367 Üzenet linkje2008-09-19 11:16:30 

Kedves Josza és Cilla!

Sajnos már itthon vagyunk, és nagy fázunk, Tassos nagyon szép volt, sokszor emlegettünk benneteket! A gyors döntésemet nem bántam meg, jó volt kikapcsolódni, de semmi nem úgy történt ahogy az ember tervezi. Nagyon sok fotót készítettünk,és szép helyeken jártunk. Hazafele viharban, esõben, de nagyon melegben jöttünk. Azt mondják "csalánba nem üt a villám", de mi még ezt is megkaptuk. Az úton belecsapott az autóba,az ütõ is megállt bennem. De semmi baj, mennék vissza! Megtettünk 3452-km, és készítettünk 800db képet,ahogy lesz idõnk töltünk az albumba.

# 1061
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81380 Üzenet linkje2008-09-19 19:51:16  Válasz a #81367. hsz-ra Előzmény #81367

Timba!

Toll a füledbe!!! icon_evil.gif Végigettem az egész étlapot miattatok, amig vártam rátok, de nem jöttetek! icon_cry.gif Örök harag! icon_twisted.gif Meglógtatok a szakadó esõ és a dermesztõ hideg elõl (az utolsó fél napunk)! Én kis buta még aggódtam értetek...icon_rolleyes.gif

# 1062
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81392 Üzenet linkje2008-09-19 21:59:06 

H. apci!

Ne legyen örök harag!! Mi Bulgária felé mentünk Niska-Banjarol, szívtuk mint a torkos borz, mire Thassosra értünk minden fullon volt,pedig az elsõ utam Skala-Potamiaba vezetett a Koraliba, de ott sem volt hely sem a tulaj, pedig vártunk rá! A vége az lett, hogy ezer csillagos szállodánk volt.Háromszor mentünk vissza hogy üzenjünk Neked, és vittem a prospektusokat,de a tulaj nem volt sehol ,a szõke lány nem találta. Mi is végigettük az ételsort. Nagyon szerettünk volna megvárni, de egyéb anyagi plusz kiadások miatt (3*** hotel),hétfõn reggel elhagytuk a szigetet. Annyira sajnálom!!! De az idõ aztán adott nekünk, még a villám is belénk csapott.Próbálj nekünk megbocsátani!!

# 1063
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81394 Üzenet linkje2008-09-19 22:27:46  Válasz a #81392. hsz-ra Előzmény #81392

Hát ezt én nem értem... icon_confused.gif icon_rolleyes.gif Az öreglány ott volt mindig, a Koralli mögötti házban (ami a családé) pedig szuper apartmanok álltak üresen; ott laktunk mi is (30 Euró/nap)... A Koralli fõpincére szintén rokon; percek alatt elõteremtette az öreglányt... Ha egyszer találkozunk; sokba lesz ez neked! icon_evil.gif
# 1064
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81398 Üzenet linkje2008-09-19 23:05:06 

Kedves H. apci!

Vállalom,kerül amibe kerül! Ott vártunk mi is az oldalajtónál,de nem volt ott.Mikor 6-án megérkeztünk mondták hogy Bulgária megszállta Thassost, minden tele volt. A fõpincér nagyon kedves volt, még magyar étlapot is hozott, de szállást nem tudtak sehol a környéken, akkor minden megtelt. Másnap aztán találtunk helyet Skala-Rahoniban,de ott is csak hotelt, viszont kedden már alig volt vendég,de akkor már nem akartunk költözködni,mert nagyon jó volt a szállásunk. A Koralliba még visszamentünk 8-án és 13- án is, hogy üzenjünk neked,de nem találtuk akkor sem a háziakat. Viszont a szigetrõl mindent amit bírtunk feltérképeztünk.

# 1065
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81405 Üzenet linkje2008-09-19 23:54:36  Válasz a #81398. hsz-ra Előzmény #81398

A bizonyíték !! icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 70 71 72 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu