#1461902010-07-27 17:31:39 Válasz a #146061. hsz-ra
Assistance szolgáltatásra jogosult még az a "pár éves autó"?
Nálam tavaly ez volt a szempont, ugyanis az assistance segít ha műszaki hiba miatt kell a trailer ( ami 1000 €-ért viszi haza legrosszabb esetben a gépet ), a kocsira is kötött BBP pedig akkor játszik, ha csattan a magyar odakünn. Mivel tavaly még érvényes volt az assistance, ezért egy (relatíve) olcsóbbat kötöttem. Idén már inkább kidobok az ablakon 35 ezret, hogy ne fizessek ki 300-at...
(az általad említett biztosítótársaságot nem ismerem, én az EUB-nál kötöm mindig)
Már napok óta azon agyalok, hogy kössünk vagy ne kössünk a pár éves autónkra is biztosítást. Esetleg van valakinek tapasztalata a Mapfre Biztosítóval kapcsolatban?
Na akkor ,röviden ez történt júniusban, igaz nem Göröghonban, hanem Horvátországban.
Utolsó nap bepakoltunk az autóban .és nem indult a drága. ( 7 éves Opel vectra). Az EUB-nál volt autó asszisztenciánk kötve. Felhívtuk őket, és 1 órán belül küldtek trélert, taxit és beszállítottak a legközelebbi opel szervizbe.(17 km -re) ( mi egy kicsi tengerpart ifaluban voltunk )
Sikerült a szerelőnek beindatani az autót és elindultunk haza.
Dióháéjban ennyi. ( nem volt ilyen egyszerű ) De korrektül segítettek és amit ígértek azt teljesítették. Térítésmentés szállítás autó+ személyek ,
fordítás, a szervizben a javítás minket terhelt.
#1462772010-07-28 00:38:02 Válasz a #146061. hsz-ra
Sziasztok!
Ha autóra köttök biztosítást, érdemes megnézni - esetleg megérdeklődni - mit nyújt és milyen összeghatárig az adott biztosító a biztosítási díjért cserébe.
Én az EUB mellett fogok dönteni, számomra szimpatikus a szolgáltatási palettája (utasbiztosítás + autó extra csomag).
Én ismét az EUB mellett fogok dönteni, (utasbiztosítás egyszerú + autó extra csomag). Az idén voltunk már nyaralni és igénybe vettük a segítségüket a gépkocsira. Nagyon pozitív tapasztalatom van velük kapcsolatban. Igaz, hogy a hibára (ablakemelő hibásodott meg) nem vonatkozott a biztosítás, de segítőkészek voltak, visszahívtak illetve itthon megkaptam a kárigény bejelentő nyomtatványt is.
Én idén úgy csináltam, hogy mielőtt utaztunk, interneten összehasonlítottam a biztosítók ajánlatait online alkuszon keresztül, alaposan figyelve az aprócska részletekre. Az eredmény oldalon még arra is lehetőség volt, hogy kiválasszam mondjuk két biztosító ajánlatát, és azokat tételesen, kirészletezve összevessem. Így hamar rájöttem, hogy melyik a nekem legmegfelelőbb, ha az ár-érték arányt nézem. Nektek is bátran ajánlom! CLB az alkusz neve. honlapja
Jónéhány napig tartott, míg végigolvastam az összes hozzászólást e témában.
Arra a következtetésre jutottam, hogy az EU-s biztosítási kártya jól jöhet bizonyos helyzetekben (jó pont, hogy ingyér van - olyasmi, mint nálunk az ingyenes orvosi ellátás, a BBP biztosítást viszont jól ki kell veséznem, mert nagyon sokféle van. A BBP árai és a szolgáltatások igen változatosak. Tehát, ami az egyiknek jó, nem jó a másiknak. Nem mindegy, hogy busszal megy az ember vagy saját autóval. Ha saját autóval megy, van-e hozzá assistance szolgáltatása vagy sem.
Hát, nem vagyunk jósok, hogy mire lehet szükség. Esetleg jogi képviseletre, vagy tolmácsra, vagy egy trailerre? Esetleg egy autószerelőre....? vagy egy orvosra, aki gyorsan eltávolítja a tengerisün tüskéit.....
Az biztos, hogy az EU-s biztosítási kártya sem Szerbiában, sem Macedóniában nem játszik, hát nem EU-tagok. Tehát, ha ott ér baj, akkor nem tudsz hova szaladni a BBP nélkül, ugyi. Márpedig az átutazás során IS van esély arra, hogy valami gond lesz, nem?
Szóval eddig beszereztem az EU-s kártyákat, most a BBP-n agyalok.
Hála Bitangnak, megvilágosodtam... Nem kötelező a család minden tagjának egyforma BBP-t kötni... milyen igaz. Ha autóval megy az ember, a sofőrre - aki remélhetőleg az autó tulajdonosa is - érdemes egy magasabb összegű biztosítást kötni, többieknek alapot (vagy közép).
Egy dolog van, ami felháborít. Ha az ember "gyereke" betöltötte a 18 évet, akkor mi a tökért nem számítunk egy családnak? Miért nem vehetjük igénybe a "családi" kedvezményt? Hát itt lakik a "gyerek" velünk (pont mint mikor 17 éves volt), de év-vesztes (jövőre érettségizik)! Hát mitől nem család az ilyen?
Akármelyik biztosítónál néztem, családi kedvezmény akkor jár, ha két felnőtt és 1 vagy több 18 éven aluli gyerek igényli a biztosítást...
Mi van, ha megpróbálom kicselezni őket? Páromnak külön kötök egy "erősebbet" (top, lux, platina meg ilyenek...), a 18 éves fiamnak, a 13 éves fiamnak és nekem meg egy ún. CSALÁDIT (2 felnőtt, egy gyerek )?
Szerintetek?
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, fáradok... rám fér egy kis tengerpart...
Bár, nem görögországi tapasztalat,de gondoltam megosztom Veletek,hátha segítségére lehet a vacilálóknak.
Tavaly, az EUB-nél kötöttünk családi full extrás biztosítást(ahogy eddig mindig).Soha nem velük problémánk...mivel soha sem volt rájuk szükségünk.
Nyaralásunk során sajnos ki kellett venni a vakbelemet
Hazautazni, a biztosító orvosa nem engedett,ott kellett megműteni.Tehát a biztosító engedélyezte a műtétet.
Minden rendben ment.Másnap a férjem elkezdte hívogatni a biztosítót,hogy a mi gépünkkel nem tudunk hazarepülni,mert az orvosok nem engedik,hogy repüljek,csak néhány nap múlva.
Kértük,hogy a hotelben hosszabbítsák meg a szállásunkat,a repülőjegyeket rakják ár néhány nappal későbbre.
Első körben a biztosító közölte,hogy csak + 1 személy tartózkodását fedezi,tehát a két kiskorú (11 és 8 éves gyerekemet)rakjam fel az eredeti, éjszakai járatra és bízzam a Jó Istenre Őket.
Azt hittem a guta megüt(((
Természetesen nemet mondtunk és a végén zsebből kifizettük a gyerekek repjegyét.
Elérkezett a mi csoportunk távozásának ideje(de nekünk még maradnunk kellett),fel is szóltak a recepcióról,hogy mikor hagyjuk el a szobánkat ???
Ekkor értesültünk,hogy az EUB semmit nem intézett a szállodával,pedig naponta 100ezerszer hívta őket a férjem,hol szép szóval,hol kiabálva,könyörögve......hogy intézkedjenek az ügyünkben.Természetesen mindent megígértek....
Nos, a szállodából az utcára kerülünk ,ha ott helyben nem fizetjük ki a plusz 2-3 napot amit kénytelenek voltunk még maradni.
Hazaindulás előtt még visszahívtak a kórházba egy ellenőrzésre és a számla rendezésére.A biztosító nem igazolta le a számlát,ezek után biztonsági őrök vigyáztak ránk nehogy elszaladjak a frissen vágott hasammal.Kb.2 órás roppant kellemetlen várakozás várt rám,míg a férjem ismét felháborodva vitatkozott a biztosító embereivel a számla ügyében.
A probléma az volt,hogy megállapodtak a műtét díjáról(az én fejpénzemről ),de 5 napon keresztül ezt nem erősítették meg faxon vagy emailben.A tisztelt EUB nem akart fizetni.Vajon mi közöm van nekem ehhez????hisz én az utazás előtt több 10.000-ért kötöttem biztosítást.
Végre elérkezett az indulás ideje:-))))Soha nem vágytam még ennyire haza....soha nem rettegtem még ennyire:Vajon mi vár még ránk???
Este 10-kor indult a repülőnk.Minket az idegenvezető előre vitt a sorban a chekkolásnál.
Jött a következő probléma:a chekk pultnál nem szerepeltünk az utaslistán...nem utazhatunk.És akkor ott úgy éreztem,hogy nincs tovább...ott fogok meghalni az út szélén,én ezt már nem bírom épp idegekkel.
Végül,hosszas könyörgés és telefonálgatás után kapcsolatba léptek a gépünkkel,akik visszaigazolták,hogy az Ő listájukon rajta vagyunk.Így haza jöhettünk.
Szerencse a szerencsétlenségben:a műtét jól sikerült, "épségben"hazajutottunk és a férjem sem kapott sem infarktust,sem agyvérzést a sok idegeskedéstől (bár ez csoda).
Ja,itthon megkaptuk a telefonszámlánkat :a sok könyörgés a "tisztelt"EUB felé ,170.000-ft-ba került.Ezt az összeget azóta sem láttuk viszont:((((
Elnézést,ha kicsit sok voltam,mindenki vonja le a konzekvenciát ,érdemes -e ezt a biztosítót választani?
Van valakinek tapasztalata a Honda Assistance szolgáltatással? Jól működik? Segítenek, ha baj van? Úgy látom, kiterjed Szerbiára, Macedóniára is, ez biztató. De vajon milyen lehet "élesben", ha tényleg gáz van....?
Múlt héten kötöttem utasbiztosítást a Netrisknél. Utalással fizettem és akkor tudtam a honlapjukról kinyomtatni a kötvényt, amikor megkapták a pénzt, ez 2 nap volt.