Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 1051
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210883 Üzenet linkje2013-11-05 13:42:26  Válasz a #210882. hsz-ra

hu, nehezet kérdezel, nem emlékszem már igazán ennyire pontosan. természetesen myrtos már szép rész ismét, de már előtte, vissza kelet felé is elmúlik az a néhol ipari, néhol fóliasátras mezőgazdasági, kissé kies vidék. stomio-ig mondanám talán?
és ezt a megjegyzést közvetlenül a part mentére értettem, felfelé észak, észak-nyugat felé lehet, h nem igaz, azt nem tudom.

# 1052
Kijelentkezve--
-törölt nick 11881
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210882 Üzenet linkje2013-11-05 13:35:48  Re:

rollo írta:

Onnan közvetlenül nyugatra kréta sztem legcsúnyább része terül el.

Szabad megkérdeznem, hogy meddig tart az a „csúnya rész”? Be lehet határolni egy településsel?

# 1053
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210881 Üzenet linkje2013-11-05 13:15:44  Válasz a #210880. hsz-ra Előzmény #210880

hm, most sem lettem okosabb, h mi az ami nem tiszta, de mindegy. leírom amit tudok:

repülőút:

- chartergépre jegyet szerezni ha lehet. előnye: van benne csomag, hátránya jellemzően az ára.

- átszállással aegean-nal budapest-athén-és tetszőlegesen heraklion vagy chania útvonalon. előnye, h nagyjából benne van a csomag de leginkább az, h nyugodt lehetsz az átszállás felől: ha meg is csúszna vmiért az athéni járat (akár oda, akár visszafelé), megoldaná a cég, h hazajuss. hátránya az ára.

- átszállással ryanair-rel, chania ez esetben a célállomás. oda alábbi helyekről érdemes járatot nézni (máshonnan is van de az általában drágább): varsó/modlin, brüsszel/charleroi, milano/bergamo, róma/ciampino. természetesen e helyekre van pestről összeköttetés, nem is csak ryanair de wizz air is, sőt némelyikre még hagyományos is repül. előnye, h abban az esetben, ha nem ragaszkodsz a feladott csomaghoz akkor ez oldható meg a leggazdaságosabban. hátránya, h figyelni kell az átszállásnál (ha lekésed így jártál). ha feltétlenül adsz fel csomagot akkor ez lényegében az átszállás miatt nem pálya.

- wizz air-rel thessalonikibe, és onnan olympic-kel vagy más, görög légitársaságokkal krétára (heraklion, chania, sitia). ez feltételezésem szerint vhol a 2. és a 3. pont között lehet nagyjából. érdemes megnézni mindenképp.

repterekről ierapetrába:

- autóbérlés. például itt: autotrip.gr (persze van még millió, de ezeknek jónak mondható az ár/érték arányuk). átveszed a reptéren (persze foglalkozni a buktatókkal előtte de ez most nem téma perpill), bepattansz és már mehetsz is. leadás sík egyszerű: ugyanoda beállsz ahol felvetted és bent hagyod a kulcsot a kocsiban és ennyi.

- busszal be a buszpályaudvarra és onnan le délre. részleteket itt keresgélhetsz:
http://bus-service-crete-ktel.com/

- továbbra is: megkéred a hoteled, h tud-e segíteni az odajutásban, tippre 80%, h fog tudni. Bár gondolom ierapetrából is tervezel eljutni más helyekre, így sztem az autóbérlés volna a legjobb és leggazdaságosabb megoldás.

hát így. annyit még (persze ez abszolút szubjektív lesz), h én biztosan nem ierapetrában szállnék meg. nem rossz hely, de nem is túlságosan jó, nem nagyon van ott semmi. Onnan közvetlenül nyugatra kréta sztem legcsúnyább része terül el, keletre is kell menni egy darabig, h úgymond 'beinduljon' a dolog. igaz, aztán beindul, de nagyon. icon_smile.gif egy szó, mint száz, én legalább makrigialosig elmennék akkor már (de inkább tovább, xerocamposig).

# 1054
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Raki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210880 Üzenet linkje2013-11-05 08:38:26  Válasz a #210874. hsz-ra Előzmény #210874

Nos, szervezett utat még nem láttam Ierapetra környékére, de a keleti oldal bejárására kiváló bázis. És, tapasztalataim szerint, ha nincs szervezett út, akkor repülő sincs.
# 1055
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210874 Üzenet linkje2013-11-04 20:59:30  Válasz a #210873. hsz-ra Előzmény #210873

hu, nekem most nem teljesen tiszta, h most tulajdonképpen mihez kéred az ötleteket: ahhoz, h hogyan juss el krétára, vagy ahhoz, h hogyan juss el krétán belül a-ból b-be? köszi.
# 1056
Raki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210873 Üzenet linkje2013-11-04 20:29:10  Válasz a #210872. hsz-ra Előzmény #210872

Kösz a tanácsokat, sajnos magam is azt tapasztaltam, hogy csak az irodák gépeire lehet jegyet szerezni külön, az meg már nem rentábilis. Többszörös "krétai futár" vagyok, szállást, transzfert elintézem, csak ez a nyamvadt odajutás kacifántos. Már, ha a Rethimnon túl, Lassithin innen szeretnék csavarogni. A standard irodás szállásokról meg annyit kell motorozni/autózni a sziget sarkaiba, hogy elgémberednek az ülőgumóim...
Csak egy nyamvadt fapados kéne Chaniába, vagy Heraklionba... És nem Bécsből...
Szóval Viizo, hogy kerültél Ierapetrába?

# 1057
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210872 Üzenet linkje2013-11-04 19:09:36  Válasz a #210861. hsz-ra Előzmény #210861

Szia Raki!

Rollo a repülős magánszervezések nagyobb ismerője, úgyhogy minden irónia nélkül állíthatom, én hozzá képest nagyon apró hal vagyok ilyen téren icon_smile.gif

Egyébként én a repülős utaknál nem minden esetben vagyok híve a magánszervezésnek, mivel néha egy-egy célpontot akárhányszor számoltam át, nem mindig jött ki olcsóbban az út, sőt. Viszont a magyar irodák nagy része annyira beszűkült, hogy nem ad lehetőséget másra (jobbra), és ilyenkor naná, hogy a privát szervezés játszik.

Ha charterre (utazási irodás járatra) veszel csak jegyet, vagy a wizz fapadosára, akkor ezek főszezonban egy oda-vissza útnál már elég drágák is lehetnek.

De ha sok az utazásra szánt időd, akkor átszállással lehet megoldani a legolcsóbban, de ez több több utánajárást igényel, és gyakran kell figyelgetni a járatfigyelő oldalakon az árakat. Ha már ezek megvannak, a legkönnyebb része a dolognak a repülőtérre rendelni az autót, és irány a szállás icon_smile.gif

(én repcsis útnál nem szeretek kockáztatni, és az autót és a szállást is mindig jóelőre lefoglalom a neten, de bármerre jártam is, szinte mindenhol akár a helyszínen is simán megoldható lett volna)

# 1058
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210862 Üzenet linkje2013-11-03 18:14:04  Válasz a #210861. hsz-ra Előzmény #210861

nem szeretném viizótól elvenni a válaszadást, elnézést is kérek, h belekotyogok, de hátha több szem többet lát. icon_smile.gif

szóval, sztem iroda nélkül a transfert három módon lehet megoldani: ha van tömegközlekedés akkor úgy; ennél kényelmesebb de drágább a taxi. a harmadik pedig (mi görögországban mindig ezt szoktuk) az autóbérlés, ami a reptéren kezdődik és ott is ér véget.
krétán, de általában görögországban széles körben lehet találni megbízható, és talán nem is igazán drága bérbeadó cégeket.
(illetve, eszembe jutott egy negyedik is: könnyen elképzelhető, hogy ha megkéred a szállodát/apartmant ahová foglalsz, h tudnak-e ebben segíteni akkor ezt meg fogják neked oldani).

más: én általában mindenkit buzdítani szoktam az egyéni szervezésre, de ha így marad minden ahogyan most van, akkor jövő nyári repülős krétai nyaralás megszervezésére nem lesz a legegyszerűbb a dolgod, mivel elképzelhető, hogy nem lesz pestről közvetlen menetrend-szerinti járat (legalábbis egyelőre nem szerepel a menetrendben, pedig ilyenkor már réges-rég fent szokott lenni)...

# 1059
Raki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210861 Üzenet linkje2013-11-03 17:56:29  Válasz a #210613. hsz-ra Előzmény #210613

Szia Víízo! Csak egy kérdésem lenne a leírásoddal kapcsolatban (bár lehet, h nem figyeltem az előzményeket) : milyen módon oldottad meg a repülő-transzfer-szállás ördögi háromszöget? Ismerve a Budapest-Kréta viszonylat cseppet hiányos lehetőségeit, az egyéni szervezés rafinériája érdekelne.
Kösz

# 1060
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210696 Üzenet linkje2013-10-17 11:10:09  Válasz a #210592. hsz-ra Előzmény #210592

Viizo!nagyon jó a beszámoló,szerintem meg is alapozta a jövő évi nyaralást! icon_lol.gif idén is nagy segítségünkre volt a korábbi krétai írásod! icon_biggrin.gif
# 1061
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210661 Üzenet linkje2013-10-13 09:39:28 

Most olvastam a hírekben, hogy földrengés volt Krétán. Remélem, semkinek sem esett baja az ijjedtségen kívül...
# 1062
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210613 Üzenet linkje2013-10-09 09:18:16 

aranyosak vagytok, köszönöm Nektek! icon_smile.gif
# 1063
éva67
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210599 Üzenet linkje2013-10-08 10:58:22  Válasz a #210591. hsz-ra Előzmény #210591

Szia.
Mi tavaly szeptember közepén voltunk abban az apartmanban.
A magyarokat nem tették a hátra,épitkezés tényleg volt hátul meg macskák is de mindenhol vannak Görögországban,még az étterem kerthelyiségébe is bemehetnek.Mi nagyon meg voltunk elégedve mindennel.A háziak nagyon kedvesek voltak,majd minden este ott vacsoráztunk.Mindig volt pár barátságos mondatuk hozzánk meg mindenkihez.A repülők tényleg mentek sűrűn de éjszaka már nem.És hát ez várható ha ilyen közel van a repülőtér.

# 1064
Tzotya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
99 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210598 Üzenet linkje2013-10-08 10:37:23  Válasz a #210592. hsz-ra Előzmény #210592

Szia Viizo!

Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a fantasztikus beszámolót és a gyönyörű képeket! Minden emlék előjött,amit 2008 szeptember végén október elején már átéltem kelet Krétán és ami azóta egy nagy szerelem számomra sok helyen jártunk már Görögországban,de bizton állíthatom egyik sem tett rám ilyen mély benyomást,mint KRÉTA! Igaz a nyugati részből "csak" Rethymnot láttuk,amit teljesen elbűvölt... Vissza kell mennünk.. nem is olyan sokára!

még egyszer köszi! üdv: Ibolya

# 1065
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210594 Üzenet linkje2013-10-07 21:48:28  Válasz a #210592. hsz-ra Előzmény #210592

Viizo, ez fantasztikus!!! Gyönyörűek a képek és élmény olvasni! Köszönjük! icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 70 71 72 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu