Szia Dzsajni!
Isten hozott titeket itthon.
Remélem jól éreztétek Magatokat. Majd, ha kifújtátok magatokat írj meg mindent. Az SMS-t idõben kaptátok meg? Mindenre kíváncsi vagyok. Üdv:Josza
Kedves Tabi!
Elküldtem mailben, amit ígértem. Megkaptad?
Most néztem, azért fõleg az árakban azóta van változás, bár te meg utószezonban mész, úgy, hogy akkor meg lehet, hogy ismét csökkenni fog.
Ha Ti is a perissai Ancient Thirába mentek, nagyon jó helyetek lesz. Az ott lévõ taverna a legjobb egész Santorinin. ( legalábbis, ahol mi ettünk).
Nyugodtan kérdezz!
Üdv: Josza
Tabi és Dzsajni, köszi a jó kívánságokat. Ha visszajövök a nyralásból, lesz mit nézegetnem és olvasnom itt visszamenõleg. Mert kint nem szándékozom net közelébe menni
Szia Josza2!
Nagyon szépen köszönöm, megkaptam.
Igen, csak remélni tudom, hogy mi is ott kapunk szállást. Már elsõ pillanatban beleszerettem az Acient Thírába az AEOLUS honlapján szereplõ képek alapján, még februárban. A beszámolótok óta pedig ez az érzés egyre erõsebb. Hát reméljük a legjobbakat...
A kérdéseket gyûjtögetem, de pillanatnyilag idõ hiányában vagyok (éppen szüretelünk) ezért késõbb írom le.
Addig is mindent köszönök: Tabi
Sziasztok Santorini rajongók!
Örömmmel olvasom hogy nem csak mi utazunk ilyen kései idõpontba (szept. 27),reméljük még szép idõnk lesz!Amit tudok,ha igazak az elõrejelzések hogy 20 fok biztos lesz még akkor!Reméljük a legjobbakat!
Sziasztok Santorini rajongók!
Örömmmel olvasom hogy nem csak mi utazunk ilyen kései idõpontba (szept. 27),reméljük még szép idõnk lesz!Amit tudok,ha igazak az elõrejelzések hogy 20 fok biztos lesz még akkor!Reméljük a legjobbakat!
Szia Kicsirigóka!
Nem kell félni, jó idõtök lesz!
Mi három éve hasonló idõpontban voltunk Mykonoson és végig nyár volt, 28-35 fokos meleggel. Tavaly Pargán voltunk októberben ott is 26-30 fok volt végig, pedig az sokkal északabbra van és a szárazföldön. Mindkét helyen minden nap fürödtünk. Ilyenkor még kellemesen meleg a víz. Ha kétséged vannak, én szívesen és önfeláldozóan vállalom a kockázatot helyetted, ha átadod az utat.
Üdv: Josza
Ez jóóóóó! Azért annyira mégsem félek,na jó csak 1 picit! De már olyan sokan írták hogy ilyenkor még javában süt a nap,hogy kezdem elhinni!Na meg ez a vacak idõ ami itthon beköszöntött! A tesómék most érkeznek meg Rodoszról és õ is azt mondta hogy 40 fok van és fincsi meleg a víz!2 hét alatt csak nem történik nagy idõjárás változás!Mindenesetre már nagyon várjuk az utazás napját!Még 11 nap!Ami még + szerencs hogy az indulás 26-án éjfélkor kezdõdik,a gép 4.30-kor indul Pozsonyból,tehát 7 körül már ott leszünk!Élvezhetjük az egész napot!Jeeeeeeeeeee! Azért köszönöm a biztatást reméljük minden rendben lesz!
Ma hajnalban érkeztünk meg, már mennénk is vissza ha mód lenne rá. Naszóval a Kostisban voltunk, nagyon szép és tiszta apartman, de a forgalmas fõutca miatt idõnként bántóan zajos volt, ezért legközelebb nem ezt választanánk. Ancient Thira: szerintünk a sziget egyik fénypontja, csodálkozom hogy négy éve kihagytuk, de most kétszer is voltunk fent a hegyen, hihetetlen pazar látvány, kár hogy a vége le volt zárva, de így is nagyon élveztük. Andreas Taverna (vojandi ajánlása): minden ételük nagyon finom volt, egyik nap egy nagy haltálat választottunk, az ittlétünk gasztronómiai csúcspontja volt. Firai gíroszos (szintén vojandi ajánlása): azután leltük meg, miután pár méterrel elõrébb már megvettük a gíroszunkat, de két nappal késõbb már ez volt a soros, egy korsó csapolt Alfa társaságában. Az egyik legjobb gírosz volt amit a szigeten ettünk. Perissa Ancient Thera vendéglõ (josza ajánlása): már majdnem feladtuk és indultunk volna vissza a partra enni valamit, mikor belebotlottunk. Páromnak nagyon ízlett a töltött cukkíni, én pedig kértem hogy ajánljanak valamit, aminek egy szintén nagyon jól elkészített suvlaki lett az erdménye. Hogy negatívumról is essen szó, rákérdeztem hogy van e nekik eszpresszó kávéjuk, lehet hogy nem hangsúlyoztam megfelelõen, de egy Nescafébõl kotyvasztott barna levet tettek elénk, amit sajnos nem is bírtam meginni. Úgy látszik, hogy egy jó eszpresszót inni nem egyszerû dolog ezen a szigeten, talán egy hely volt, ahol megütötte az iható mércét, még Andreaszék is leszerepeltek e téren.
Vlihada (szintén josza ajánlása): messze a legjobb strand volt ahol eddig voltunk, a déli fekvése miatt még akkor is jó meleg és napos volt az idõ, mikor az északi részeken a hegy már beárnyékolta a partot. Csak az zavart, hog a nudisták elfoglalták a part nagyobbik részét, így nem tudtam gondtalanul végigsétálni és fényképezni a csodálatos szikla(?)képzõdményeket. Világítótorony és környéke: másodjára is pazar látvány, talán csak annyit érdemes hozzátenni, hogy a bátrabbak nyugodtan másszanak lejjebb, egy kiugró sziklaszirtrõl gyönyörû látványban lesz részük a különbözõ színekben pompázó vulkanikus kõzetekrõl (sziget külsõ déli része). Pirgosz: szamaras öregapó forever, egyébként csodálatos kis falu, itt lent a keresztezõdésben sikerült az elsõ iható eszpresszónkat legurítani. Auto bérlés: a helyi kirendelt idegenvezetõn (Gál László) keresztül 100EUR volt egy klímás Matiz 3 napra. Kamariban a strandon a víz minõsége nagyon jó volt, de egy jókora darab valami betonképzõdménnyel van végigöntve, mostanra az algák miatt rettenetesen csúszik, érdemes a parton 8EUR-ért rücskös gumitalpú, vászon tetejû cípõt venni és azzal menni a vízbe, vagy arrébb a szikla tövében már apró kavicsos, de gyorsan mélyül.
Így hirtelen most ennyi, nagyon hasznos volt hogy indulás elõtt belebotlottam ebbe a fórumba, köszönet a hasznos infóért és a jó tanácsokért.
r2r