Nekem még soha nem sikerült fél óránál rövidebb idő alatt átérni egyik határon sem, pedig 4-5 kocsinál nem volt több előttem.
Viszont tavaly hazafelé jövet a Szerb-Magyar határon a benzinkútnál volt a sor vége mind két sávban. Rendőr irányította a forgalmat és 5 órás araszolás után léptünk be. A vámosok folyamatosan dolgoztak.
Nekem még csak két utazásos tapasztalatom van és azon gondolkodom, hogy melyik határ lenne a legjobb. Eddig Röszkén mentünk oda-vissza és vegyesek a tapasztalatok. Visszafelé nem igazán tetszett a hosszú várakozás, odafelé nem volt vészes.
A tapasztaltabbak mit mondanak hétvégén merre érdemes?
Kipróbáljuk Tompát?
Attól függ mikor mentek, ha júliusban amikor a Törökök is beindulnak én nem kockáztatnék Röszke fele.. Tompa Pestről kicsit kerülő, de nekem megéri azt hogy nem kell várakoznom órákig a határon..
Hátha valakinek hasznos az infó. Most érünk vissza Szerbiából, Tiszaszigetnél a határnál oda és visszafele is kevesebb ,mint öt percet vártunk, 2-3 autó volt előttünk. Horgosnál a 95-ös benya 144 dínár volt.
Timur | #183634 | 2012-05-06 15:38:43 | Válasz a #183630. hsz-ra
A Tiszaszigeti határátkelőt én is csak ajánlani tudom!
Múlt hét vasárnap délelőtt léptük át a határt Szerbia irányába és senki sem volt előttünk, nem kellett várakozni. A határőr is rendes volt.
az Euro Premium BMB 95-ös 150 dinár a NIS benzinkúton. Ez valamennyivel minőségesebb a közöségestől.
Különben, ma Szerbiában választások vannak minden szinten. Remélem semmi akadályt nem okoz a napokban...
Pénteken érkeztünk haza, igaz a húsvéti útunk után nem írtam hozzászólást, mert nem akartam, hogy az általam látottak ne egyezennek az interneten olvasotakkal.
Az utóbbi két út Röszkének volt, de ez a továbbiakban nem lesz. Kifele nem volt probléma, de visszafele 1 óra 10 percet álltam, pedig csak 12 autó állt előttem, egyszerűen nem dolgoztak. Elpöfögtem azt a gázolaj mennyiséget, mintha Horvátországnak jöttünk volna.
Különösebb útjavítás csak Batajnicánál és Razsanj-nál volt, illetve Macedóniában javítanak lefele, ahol szét válik az autópálya. Jól haladnak, mert februárban kezdték és lassan elérik a második fizető kaput.
Batajnicánál, Belgrád előtt viszont figyelni érdemes a forgalom lassítás és útszükület miatt, mert az elkerülő út egy részét átadták.
Régebben érdeklődött valaki a gáz árai és lehetőségei miatt. Van lehetőség gázt vételezni az úton, most ilyen árak vannak:
- Szerbia: 80-90 dínár között
- Macedónia: 40-45 denár között
- Görögország: 0,90 Euro körül
Sok kútnál van, figyelni kell.
Azt elfelejtettem, hogy Novi Sad-nál maradt olyan 4-5 km a régi úton a Mol kút után ami igen rossz és mind az öt idei utamon volt rendőri jelenlét. Érdemes figyelni.
2 hete vasárnap délután Udvarnál jöttem hazafelé, kb.20 autó volt előttem,odajött a katonasrác átküldött a teljesen üres sávba,igy 2 perc volt a határ.
Múlt héten este Röszkénél jöttem 10 autó 2 sávban 75 perc.
Káoszos időkben Röszkei átlépési időkről sűrűn beszámolnak
ha valaki ráér rádiózni
Rádió 88 Szeged---online is fogható, betelefonálásra utána is érdeklődnek nagyon jó fejek!
Különben tavaly megígérték hogy a régi röszkei határt is megnyitják,de erre semmi nem utal,különben meg teljesen mindegy hogy hány sávon nem dolgoznak.
8 km-re lakok a határtól,elég sokszor léptem már át sokat tapasztaltam,de talán a legtöbb változás a szomszéd ország elnevezésében volt az elmút években.
Tegnap olvastam, hogy talán nyitnának még két sávot a nyárra.
Valószínű, hogy akkor lenne értelme, ha dolgoznának is rajtuk.
Szerintem azért reménykedjünk, hátha feltűnt már nekik is, hogy főszezonban sosem látják a sor végét
melus16 ebben ne reménykedj. Azzal hogy végeláthatatlan a sor csak azt bizonyítják hogy milyen fontos(kodó?) a munkájuk.
Mai napig nem értem, hogy a szintén schengeni macedon-görög határon tudják működtetni az EU sávot és ott tényleg csak EU polgárok közlekednek.
Valamint azt sem értem hogy ugyanitt pillanatok alatt kiterelnek szabad sávra unios rendszámú autókat akik kvázi ellenörzés nélkül mehetnek be Görögországba.
Röszkén a belépő EU sávon közlekedik boldog-boldogtalan csak magyar meg EU állampolgár nem.