Annyiban tudok segíteni azoknak az utazóknak akik nem akarnak sokat várni a határon, hogy indulás előtt leírom merre megyünk és ne arra menjetek, mert ott garantált a várakozás
#1837502012-05-07 21:31:56 Válasz a #183748. hsz-ra
Hétfő,kedd ,szerda,csütörtök reggeli órákban Röszke,egyébkéntTompa vagy Tiszasziget. Tiszasziget mindig gyors és problémamentes de csak 8-18 között van nyitva. A Szeged-Horgos viszonylatban ha a határon eltöltött időt egyformára vesszük akkor kb +40 perc a kerülő Tiszasziget felé.
Na evvel se lesz könnyebb eldönteni.
A határátlépéssel kapcsolatosan nehéz jó tanácsot adni, mert ez sajnos óráról órára változik. Álltam én Tompán is 1,5 órát befele úgy, hogy a kifele menő oldalon is hazafele jöttünk két sávban.
Egy biztos, hogy a váltónapok, illetve a török inváziónál a hétvégék zsúfoltak, azokat jobb elkerülni. Mi általában szerdán és csütörtökön megyünk és jövünk júliusban és augusztusban, igaz Horvátországnak.
Udvar 1-2 perc, a horváth szerb max 20 perc, a többi meg szerencse dolga. Igaz szombaton reggel egyszer az utóbbi 1 óra volt, mivel a két határ összeért annyian voltunk, de valamiért mindenki tette a dolgát.
Igaz én dunántúli vagyok ezért Hercegszántó tuti megoldás nekem. Somboron keresztül Újvidék előtt érek ki a görög útra. Kb. 60 km-rel rövidebb az út és a vezetési idő is csak fél órával hosszabb mintha röszkének mennék
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem hogy mikor van a vendégmunkás dömping a határokon? Mi július végén megyünk Sartira, az indulást éjfélre tervezem, de nem tudom hogy jó-e így?
Hazafelé mikor érdemes indulni?
Köszi a válaszokat
Üdv csá,
Nem szeretnék "nagyot" szívni
Lehet hogy Udvar felé fogok menni, bár arról sem tudok semmit
Az útvonaltervező egyforma időt ír Röszke felé és Udvar felé is. Csak 100 km-el hosszabb.
Ha valaki tud valami infót megköszönném.
Üdv,
Sziasztok!
Én eddig kétszer voltam és én sem igazán tudom eldönteni, hogy merre menjünk.
Lefelé még nem volt nagy gond az 1 illetve másfél órás átkelés, de hazafelé az 5 óra röszkénél az már durva volt.
Lefelé egyszer péntek 18 órakor indultunk és fél tízre voltunk a határon, másodszor pedig délben keltünk át. A déli rövidebb volt.
Hazafelé reggel indultunk.
#1838192012-05-08 22:35:45 Válasz a #183790. hsz-ra
A kis és nagy "szívás" közötti különbséget csak az indulás napja határozza meg! A neten van egy "török inváziós naptár" ( http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=1195) amiből elég jól lehet látni, hogy csúcsszezonban a kedd-szerdai napokon a leggyorsabb a határátkelés.
Mi is Udvar felé megyünk, de a 100km pluszt hamar be tudod hozni!