Tavaly 3000km mindenestől 60000Ft ,gázolaj ....csak ingerlésképpen de igaz !!
Ja, nekünk, dízel autósoknak könnyű
Nekem sajna csak 52 literes a tankom, de 1000 km-t ki szoktam hozni egy tank üzemanyagból
Amikor legutóbb voltunk, akkor volt egy tankolás Pesten, a második tankolás odafelé a Kaszinónál, a harmadik tankolás visszafelé megint a Kaszinónál és azzal haza is értünk. Görögországban nem tankoltunk, belefértünk az 1000 km-be (ezen persze némileg segített az is, hogy akkor volt az üzemanyag blokád, nem autóztunk nyakra-főre, de ahová akartunk, oda mindenhová eljutottunk)
Az idén a hazai árak lassan emlékeztetnek a görög árakra, ezért az idén itthonról csak annyi üzemanyaggal indulunk, ami elég a Horgos utáni első MOL kútig, utána a Kaszinónál teletank és kint beosztjuk az 1000 km-t (ez szvsz az idén is menni fog, mert csak Sartiig kell eljutni, a múltkor Thasszosz volt az uticél). Visszafelé telitank a Kaszinónál amivel eljutnánk Pestig, de ha marad lóvé akkor a Horgos előtti MOL kútnál még azt eltankoljuk...
Olvasva az előttem hozzászólókat én továbbra is azt mondom, nem az üzemanyag (gázolaj, vagy benzin) a nyaralás legnagyobb költsége. Most is azt mondom olyan mindegy a 60.000 vagy 70.000 Ft, igaz azt a 33-35 euro különbözetet másra is lehet fordítani, de nem döntő.
Engem jobban izgat, hogy drahma, vagy euro lesz és mi lesz az árfolyama.
Hát azt elmondhatom az első négy havi tapasztalataim alapján, hogy nem csak az üzemanyagok árai nem csökkentek, de az egyéb szolgáltatások árai sem. Én az elmúlt évek után megdöbbentem mennyi a bezárt, kiadó, illetve eladó kávézó, étterem. Nem az útiköltség lesz a legnagyobb probléma szerintem, de azért a tenger az ott marad.
Hát azt elmondhatom az első négy havi tapasztalataim alapján, hogy nem csak az üzemanyagok árai nem csökkentek, de az egyéb szolgáltatások árai sem.
Tavaly is készültem Sartiba, ezért tavaly elég sok apartman árát részletesen felírtam. Az idén is néztem az árakat és azt láttam, hogy fura módon több apartman árát megemelték. A legnagyobb emelést Sartiban a Vienna Haus áraiban láttam, több, mint 10 %-ot emeltek tavalyhoz képest. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mire föl emelnek akkora mértékben árat. Erre még rájön az, hogy nekünk a tavalyi 278-282 Ft-hoz képest most 290-300 Ft-ot kell adni egy euróért
"Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mire föl emelnek akkora mértékben árat."
Az emelést azért csinálták szerintem, mert a közelmúltban vagy nem is annyira közelben, náluk is jócskán megemelték az (azt hiszem talán a duplájára, de lehet, hogy tévedek) ÁFA-t. Tehát drágul az élet, minden területen. Mondhatnám azt is, hogy oda is betette az IMF keze a lábát.
#1840622012-05-13 01:07:43 Válasz a #184043. hsz-ra
"Engem jobban izgat, hogy drahma, vagy euro lesz és mi lesz az árfolyama."
Önmagában az árfolyammal nem lenne gond, sokkal inkább az lesz a kérdés, hogy az az árfolyam hogyan változik reggeltől délig, majd estig! Szerintem, ha drahma lesz, akkor minden megy tovább €-ban, mint anno Yugoszláviában/Szerbiában a német márkával.
#1840632012-05-13 01:13:22 Válasz a #184057. hsz-ra
"nem fér a fejembe, hogy mire föl emelnek akkora mértékben árat"
Mert növekednek a terheik, nehezebb elsumákolni az adókat, csökken a turisták száma, vagyis a bevétel, ergo nem tehet mást, mint árat emel, vagy bezár. Turista csalogatós beruházásokba most valószínűleg nem kezdenek bele, pláne hitelből.
#1840902012-05-13 11:41:47 Válasz a #184063. hsz-ra
Ahova mi járunk apartmanba, ott a tulaj nem emelt, mert így is kevesebb a vendég, hát még ha emelne.... Nem csak az a probléma hogy kevesebb a magyar kint, de a görög sem megy nyaralni, ez a fő gond. Húsvétkor rengeteg görög szokott menni Korfura az ünnepekre, még plusz kompokat is beszoktak állítani annyian mennek, de az idén már csak félig megtelt hajók mentek át....