Már nagyjából teljesen biztos, hogy jövõ nyáron minimum pár napot szeretnénk Santorinin tölteni (nem lehet ellenállni a képeiteknek és a beszámolóitoknak ), a kérdésem az lenne, hogy szerintetek június végén elõzetes szállásfoglalás nélkül ez nagy rizikó lenne, mert ott már akkor is nagyon sokan vannak, vagy olyantájt még azért akad helyben szabad szállás?
Jó tudni, hogy magyar utastársaink is lesznek Személyetekben.
Az idõjárástó sztem nem kell tartani, biztosan jó lesz. (KOS-on én Rodoszon voltun már ugyanilyen szervezésben és igõszakban és ott még valódi nyár volt)
Te nagyon ügyes vagy, hogy ki tudtad szedni az irodából a gép indulás idejét! Tegnap személyesen voltam bent és semmilyen kérdésemre sem sikerült választ kapnom- mikor indul a gép, mikor kell elõtte találkozni a busznál, ill. melyik településen leszünk elszállásolva. A válasz valóban úgy tûnik a titkok titka. A tájékoztatót majd elküldik, ill. majd kint megtudjuk a No name szálláshely mit is takar.
No de nem baj, bárcsak ott tartanánk!
Addig is jó készülõdést Nektek is! Tabi
Már nagyjából teljesen biztos, hogy jövõ nyáron minimum pár napot szeretnénk Santorinin tölteni (nem lehet ellenállni a képeiteknek és a beszámolóitoknak ), a kérdésem az lenne, hogy szerintetek június végén elõzetes szállásfoglalás nélkül ez nagy rizikó lenne, mert ott már akkor is nagyon sokan vannak, vagy olyantájt még azért akad helyben szabad szállás?
Szia Haspók!
Örömmel látom, hogy az elvetett mag termékeny talajba hullt. Isten hozott közöttünk.
Ha az Athenios kikötõbe érkezel, mindig vannak ott lakást kínáló tulajdonosok. Sokakról tudok, akik így nagyon olcsón jutottak príma szálláshoz. Ennek ellenére annyira rizikós, hogy én nem vállalnám be.
Üdv Josza
Én viszont bevállalnám!
Idén június végén voltam Santorínin és ahogy Josza írta, a kikötõben nagyon sokan kínáltak hotelt és apartmant is.
De nem csak ott, hanem Firában a buszmegállóban is megrohanják a kikötõbõl érkezõ buszokat.
Kedves Tabi!
Amikor befizettem a végleges összeget(aug.29),kicsit szépen nézve megtudakoltam,hogy az iroda elõtt lesz az indulás,onnan visznek a transzfer busszal Pozsonyba!A találka ideje kb.éjfél 12 óra lesz.Onnan kb 2 óra az út a reptérig!Várakozás majd 4.30-kor irány Santorini!A visszaút szerintem 7-én kedden lesz,akkor viszont hajó Blue Star Paros csak du.15.30-kora van Santorinirõl ami Pireusba hajnali 00.30-ra ér be!Persze ha az idõjárárs is úgy engedi!A hajót megnézheted a www.ferries.gr oldalon!Onnan aztán indul a hosszú út hazáig!
Azt is gondolom hogy mi magyarok biztos egy apartmanba leszünk elszállásolva,hiszen Joszáékat is egybe rakták!Az tök jó lenne!A szállással kapcsolatban ha megnézed a szlovák iroda Santorinis oldalát láthatod az összes szóba jöhetõ apartmant!Szerintem mind jó helyen van!Teljesen mindegy hova kerülünk!Mi ugyan a megjegyzés rovatba beleírattuk,hogy tengerhez közeli szállást szeretnénk,de a fene tudja hogy figyelembe veszik-e?
Szia Kicsirigóka!
Én nagyon valószínûnek tartom, hogy mindnyájan Perissába az Ancient Thirába kerültök. Mikor mi voltunk két helyen volt elhelyezés. Az egyik, egy utcányira a tengerparttól Perivolosban. A neve nem jut eszembe.Annak még medencéje is volt, mégsem bántam, hogy nem oda kerültünk, mivel egy építési terület közepén volt és minden kultúrától távol. Szidták is a szlovákok hazafelé. Kenyeret jó egykilométeres távolságban lehetett kapni. Az Ancient Thirából, ha a háta mögötti mezõn a sziklafal felé mentek találtok egy, a sziklával párhuzamos utat. Azon haladva 5 perc alatt a tengernél vagytok.
Ha az étterem utcájában mentek jobbra lefelé, lesz egy tér, ahol nagyon jó pékség van. Ott jobbra fordultok Kb 1perc alatt Perissa fõutcájába juttok, ahol rengeteg bolt, taverna, bár, stb van. Ha nagybevásárlást akartok, akkor a fõúton jobbra kb. 15 perc séta a BIG nevû óriás szupermarket, ami olcsó és óriási a választék. Tovább kifelé haladva Emporio felé kb 3-400 méterre egy Champion Market is van, ami szintén olcsó és nagy a választék. A BIG mellett van egy nagyszerû pékség fantasztikus sütikkel, (mindig adnak ajándékot, ha megtudják, hogy magyar vagy)bankomat is, ha kell. Tõle kifelé 30m.-re van a sziget legolcsóbb gyrososa júniusban 1.30E volt. Kicsit kisebb a szokásosnál, de nagyon finom. Ide szinte csak a görögök járnak.
Az Aeolus nem csak a szállásnál rakja egybe a magyarokat, hanem a buszban is egy kupacba szokta rakni. A kompon igyekezzetek a legfelsõ fedélzeten a hátsó részbe jutni, mert ott van egy plexivel borított rész, ami nap és szélmentes, ugyanakor jól lehet látni mindent.
Most ennyi. Kérdezzetek!
Üdv: Josza
Köszi az iménti hasznos infókat!
Néhány kérdés még felmerült, most szeretném feltenni:
Az ANKOR kölcsönzõt Perissában találjuk? Amikor Ti kölcsönöztetek autót a 15 EUR-os ár elérésért alkudoznotok kellet, vagy ennyi volt az ára?
Jó térképet hol lehet beszerezni szerinted? (hiszen Ti ha jól emlékszem a hajónál jutottatok hozzá, mi pedig repülõvel érkezünk majd)
A Baxedes Beach-rõl írtátok, hogy elsõre nem volt olyan egyszerû megtalálni. Mi a legjobb támpont a megközelítésére?
...Az ANKOR kölcsönzõt Perissában találjuk? Amikor Ti kölcsönöztetek autót a 15 EUR-os ár elérésért alkudoznotok kellet, vagy ennyi volt az ára?
Jó térképet hol lehet beszerezni szerinted? (hiszen Ti ha jól emlékszem a hajónál jutottatok hozzá, mi pedig repülõvel érkezünk majd)
A Baxedes Beach-rõl írtátok, hogy elsõre nem volt olyan egyszerû megtalálni. Mi a legjobb támpont a megközelítésére?...
Kedves Tabi!
Az ANKOR kölcsönzõ Perissában van, ahogy leírtam mintha a BIG felé mennétek, ahogy eléritek a fõutcát kb 200 m.-re baloldalon van.
Nem kellett alkudozni, de legalább négy napra kell kivenni a járgányt. Mi erõsen elõszezonban voltunk, Ti viszont erõsen utószezonban mentek, úgy hogy jó esélyetek van rá, hogy hasonló áron ki tudjátok venni. Mi Santorinin a repülõtéren is láttunk olyan térképet, amit mi a hajón szereztünk. Az nagyon jó és pontos. De a Neten is találtunk elég jókat. Ha akarod segítek keresni.
A Baxedest úgy találjátok meg, hogy Firostefani után jobbra fordultok és Vourvoulos érintésével lementek a tengerparti útra, ott tovább Pori után másfél kilométerre meglátjátok a hegyoldalban a Kira Panagia templomot(szokásos kékkupolás kis templom) onnan csak 100-150m.-re megy egy jellegtelen jelzetlen kis poros út a tenger felé. Ha jó helyen jársz lesz egy kis parkoló, mellette egy kis épületben sört és üdítõt árulnak. Ott lehet nyugágyat és ernyõt bérelni. Az már a Baxedes.
Ez hihetetlen Josza hogy milyen pontos meghatározást tudsz adni a helyekrõl!Most voltatok elõször a szigeten?De talán igen ha jól emlékszem a naplótokból!És így vágni mi merre van,nem semmi!
Ez hihetetlen Josza hogy milyen pontos meghatározást tudsz adni a helyekrõl!Most voltatok elõször a szigeten?De talán igen ha jól emlékszem a naplótokból!És így vágni mi merre van,nem semmi!
Szia Kicsirigóka!
Ahol én járok azt megjegyzem. Igen elõször jártam a szigeten, de nem utoljára. Mindent megjegyzek ami utazásaimmal kapcsolatos, húsz évre visszamenõleg, csak azt ne kérdezd, hogy hová tettem a szemüvegemet.
Ja és ha látni szeretnéd élõben a szigetet akkor kattints a www.santorini.net-re,ha pedig az athéni kikötõt is látni szeretnéd most világosban akkor nézd meg a www.pireas.gr oldalt!Ugyan mi ezt sajna csak sötétben látjuk!De úgy is szép!Htetk óta ezekre az oldalakra vagyok rágerjedve!
Tényleg Josza!Ti is csináltatok utikönyvet?Lehetséges belekukkantani?Ugyan én már írogatom és jegyzetelem folyamatosan a látnivalókat,de hátha van amit kihagytam belõle!