3 évvel ezelőtt még tényleg meleg ételt kaptunk (odafelé zöldséges-húsos raguval töltött pita fokhagymás öntettel, visszafelé pulykapöri galuskával...a sok gyros után leírhatatlanul jól esett ez a hazai íz, pedig nem volt az a kimondott fine dining ), viszont két éve illetve tavaly már csak szendvics volt. Gyanítom, hogy idén sem lesz pörkölt
Az utazás időpontjától is függ, hogy szendvicset vagy főtt ételt szolgálnak e fel.
Mi Zakynthosra az idén 13 óra körül repültünk és Brassói volt az ebéd.
Tavaly Karpathosra korán reggel, ekkor reggelire rántotta volt.
Reggelire általában egyszerűbbet, ebédre és vacsorára főtt ételt adnak.
Igen, buszokkal történik a transzfer és általában egészen a szálláshelyig.
A repülőn szolgálnak fel ételt, italt (üdítő, gyümölcslé, kávé, tea) is, nem kell érte külön fizetni.
Ez komoly,hogy ingyen szolgálnak fel? Ilyen szerencsések lennènk? kicsit hihetetlen, de nagyon örülnénk!
Na én is pont erre gondoltam. Hihetetlen, hogy még azt is kapunk Én nagyon örülök neki4
Csupa szuper hírt írtatok most Már alig várom, hogy mehessek. Jajj, mikor hívnak már? Már nem bírom idegekkel Már szeretném tudni a helyet, időben fel kell készülnöm a látnivalókkal, jó tudni infókkal
Közben azért kicsit bosszankodok is. Még tavaly vettünk egy kis bőröndöt, ami ilyen repülős, kézipoggyász méret. Rajta is volt a logó, meg minden. Megőriztem a papírját is, amin a méret van. Este előszedtem és most látom, hogy nem lesz jó :S
A megengedett méret 56 x 45 x 25, max 115 cm helyett 59 x 36 x 24 cm, vagyis összesen 119 cm.
Ugye akkor nem jó, nem fogadnak el pár centi eltérést és más megoldást kell találnunk? Airport Travel design márka
Direkt ilyen célra vettük
Mi párszor repültünk már, és soha senki nem mérte meg cm-rel a kézipoggyászt, gyanús nekem, hogy még a súlyát sem. Mondjuk én mindig csak egy sima táskát (hétköznapi) viszek magammal. Az az elméletem, hogy a kézipoggyászba annyi cuccot rakok, hogyha elveszne a bőrönd, akkor is túléljük azt az 1-2 napot, amíg megtalálják. Nálam ilyen: kontaktlencse tok, kis méretű folyadék, bikini, egy könnyű nyári ruha,fényképezőgép, párocskának egy póló és egy fürdőgatyó, meg persze a pénztárcák, iratok. (hazafelé már ruha sincs benne) Ezeket leszámítva semmi más nincs benne. Másik tipp, hogyha 2 bőröndöt viszek, vegyesen pakolok bele, ha csak az egyik veszne el. (bár gondolom más is így szokott gondolkodni )
Visszatérve a kézipoggyászra, lehet simán felvihetnéd, mert a repülőn befér az ülések feletti tárolóba, de én mégiscsak félnék, nehogy valaki pont most fog kekeckedik.... Amit itthon meglehet oldani, hogy azon a héten minden zökkenőmentes legyen, azt általában meg is teszem.
Persze, így nálunk is jön a B terv. Csak ugye nagy értéket nem akarok a nagy bőröndbe rakni, de vinnénk a laptopot, na az viszonylag nagy helyet foglal, azért lett volna jó a kézipoggyász bőrönd. Főként az lett volna benne, meg életmentő dolgok. kb. úgy kell számolnom, hogy az én kézipoggyászomba kell beférnie mindkettőnk cuccának + a férjem övtáskájának, ha levetetnék.
Én is a tutira hajtok, nehogy utána meg probléma legyen belőle. Vagy kimegyek a reptérre üres bőrönddel és belepróbálom abba a kosárba
Megjöttem az Ibuszból.juli 25-én 13 20-kor indul a repülő Debrecenből.A transzfert még nem gondoltuk át,majd kiszámoljuk.16 50-re érkezik oda,mondjuk 6-ra leszünk a szobában...Gouves Despina ház.Ezzel el is ment egy nap.Másnap kezdjük majd a kalandot!3 nap kocsibérlést terveztem,1 hajókirándulást,majd meglátjuk hová,1 nap buszozás Agios Nikolaosba,a többi punnyadás.Remélhetőleg lesz annyira jó a falucska strandja,hogy ellegyünk 2 napot arrafelé...vissza aug. 1. 11-kor indul a gép,12 30-ra Debrecenben leszáll,aztán valahogy Miskolcig.Este már meccsre akar menni a férjem...
Enda,remélem,hogy szerencsések vagyunk!!!8Te honnan tudod,hogy annyira gyönyörű?)Ami egy kicsit elbizonytalanít,hogy nem látok igazán videót a faluról.(Voltam az Ibuszban-de már írtam máskor is,hogy itt nagyon nem barátságosak.Nem mondtak sok érdemi dolgot..)Az jó pont,hogy a bulis-diszkós falu nem ez,hanem a szomszédos,de azért annyira csendeset sem szeretnék,ahol 2 étterem meg 1 bolt van...de lényeg,hogy megyünk,a többi meg kialakul.OFF:csak 2 mondat.Nem hiszem,hogy bármi baj lenne az ellátással,az ilyen folyamatok lassabban zajlanak,szerintem,de nagyon sajnálom a görög kisembereket.Mert bár nem vagyok nagy politológus,de tudom,hogy valami nem jó történik velük...
Úgy látszik cserben hagytak a megèrzéseim, hiszen csütörtök elmúlott és az augusztus 3-i héten indulók nem kaptak értesítést.
Enda! Én is felhívtam tegnap az utazási irodát. Nekem azt mondta az ügyintéző, hogy LEGKORÁBBAN két héttel az indulási hét kezdőlapja előtt értesítenek, vagyis mi július 27-től várhatjuk a hívást. Vissza is kérdeztem nem-e félreértettem. Én eddig úgy tudtam, hogy két hèttel korábbig kell, hogy szóljanak. Azért biztos, ami biztos rákérdeztem, hogy szólhatnak akár csak 7-8 nappal előtte, azt mondta igen, megkérdeztem még, hogy akkor mennyi időm van a hívàstól, hogy fizessek, erre azt mondta, hogy aznap kell bemennem, legkésőbb másnap. Marha jó! Kiváncsi leszek, hogy az egyes irodák hívásai között lesz-e különbség.
Mindenkinek kitartást a hőségben, a hètvégén indulóknak jó utat, szuper nyaralást! Mikor hazajöttök ne feledkezzetek meg az élménybeszámolóról!
Mi magán szervezésben voltunk Rodoson, a wizz-el, előtte itt a fórumon tájékozódtam
mert még nem utaztam velük. Rollo sokat segített. Bizony szigorúan ellenőrzik a bőröndöket. a kézit is és a nagy feladandót is. bele kellett tenni a keretbe, itthon is és kint is. a kézinél 1 db kézi lehet nálad. 42 cm 32 cm 25 cm .mi is lemértünk az út előtt centivel
és kilóra is . a férjemnek 1 db laptoptáskát vittünk az méret volt, abba pakoltuk a hátizsákot amit kint használtunk. ne aggódj minden rendben lesz.
Mi 25-én indulunk,7-én szóltak.Tehát valóban 2 héttel az indulási hét előtt.Nem baj,hidd el,lesz időd informálódni.
Más:Éppen Londonban voltunk,amikor szóltak,aznap jöttünk haza WIZZAIR-REL,és elmondhatom,se odaúton,se visszaúton nem nézték a kézipoggyász méretét!Szerintem arra figyelnek,akinél merev falú bőrönd van,mert az utazótáskásokat,hátizsákosokat-nekünk egy nylonszatyor is volt-egyáltalán nem méretezték!Javaslom,inkább ilyenekben gondolkodjatok!