Masenka.Én is az Appolontol megyek a Dorába és ezért kérdeztem.Köszi. Tegnap jöttem haza Tunéziábol.Ott is fakultatívoztam és rájöttem untig elég volt a 3 nap tzenger. Ezt fogom Görögbe is alkalmazni. Piros lettem mint a paprika
Segítségeteket kérném!Aug. közepén megyünk Nei Poriba a Fotini apartmanba.
A település melyik részén található az apartman,van-e a közelben pékség,zöldséges,
kisbolt?Melyik étterembe érdemes menni ami nem túl drága?Előre is köszönöm.
A képet elnézve ez N.P. végén található, ha a tengerrel állunk szembe akkor jobb kéz felé, szóval kicsit távol a központtól, csendes helyre tippelek. Csak azért tippelek, mert én pont a másik végén voltam tavaly a Villa Nioviba, ami meg N.P. eleje
Fekvése:
A családias hangulatú apartmanház a tengerparttól 250 méterre, csendes környezetben fekszik. A közelben vásárlási, szórakozási lehetőségek vannak.
Szobák:
A 2-3 ágyas stúdiók mindegyike rendelkezik konyhával, fürdőszobával, Tv-vel és erkéllyel.
Szia Thomasz!
Platamon ott van szomszédságában. Nagyon hangulatos hely. Akár gyalog is át lehet menni, de jár kisvonat. A platamoni várat mindenképpen érdemes megnézni. Nei Porinak van vasútállomása. Akárt Thessalonikibe is elmehettek vonattal. A másik irányban ott van Larissa. Mindössze két megállónyira.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. https://www.kepfeltoltes.hu
#1886222012-06-24 07:06:08 Válasz a #188618. hsz-ra
Szia Thomasz !
A vonatozás legalább is tavaly 3 euró volt 1 útra/fő, viszont ha csak körbemész, mármint nem szállsz le a végállomáson akkor oda-vissza 3 euró. Persze egy fényképezés erejéig le lehet pattanni a vonatról.
A vonatjegy Thesszalonikibe 1 főnek 12 euró csak oda. Mi voltunk Larissába is, akkor ép nem volt nyitva a jegy árusító hely kalauz meg nem jött, így finoman szólva potyáztunk. Megjegyzem önhibánkon kívül. Vissza felé pedig a vonathoz a peronra addig nem jöhettél, amíg nem volt érvényes jegyed. Egyébként Katerinibe is el mehettek vonattal is, sok látnivaló nem nagyon van ott. Pár éve voltunk ott nézelődőbe, egy nagyon szép parkja van, szökőkúttal, olyan igaz hűsölős park, valamint egy nagyon szép templom amit mi megnéztünk. Különösebben látványosságokba nem nagyon bővelkedik.
Tavaly minden pénteken volt termelői piac (és ruhás piac). Ami egyébként előtte valamikor Katerinibe, utána pedig Larissába is átvonul(t). A két hét alatt annyi epret ettem, mint még életembe soha Főleg, hogy Görögországba még nem nagyon láttam epret árulni. Sokkal de sokkal finomabb volt, mint a mi hazai eprünk (ezt kell mondjam) ja és nem génkezelt eper volt
Az, hogy nyüzsgős e, kinek mi a nyüzsgős. Este van hömpölygés, bár főszezonba nyilván nagyobb a tömeg. Mi pont ebben az időpontba voltunk és nekem bőven elég volt az a tömeg ami akkor ott volt. De van élet a településen
Sziasztok!
Le tudná írni nekem valaki,hogy,hogy lehet legegyszerűbben feljutni a platamonas-i várhoz Nei Poriból?Mettől meddig van a nyitvatartási ideje?Előre is köszi.
Végig kell menni a parti sétányon, majd eljutsz az "AGORA" utcájához. Ezen végig kelle menni. Követeted az utat, felfele. A Campig-nél aztán balra. A vár 3 óráig van nyitva és 2 euró a belépő, legalább is tavaly igy volt. Mi gyalog mentünk fel. Úgy tudom jár fel egy kisvonat is. Kerékpárral ne próbálkozzatok. A campig-től annyira meredek, hogy csak tolni tudod a bicajt.
Puma, mi pont igy jártunk, amikor Larissába mentünk. Az állomáson nem volt nyitva a pénztár, a vonaton meg nem jött a kalauz, hogy jegyet vegyünk. Nekem érekes volt látni Larissát. Itt érződik a nagyvárosi hatás. Sokkal több a grafiti. Viszont nagyon szép exluziv üzleteket, kirakatokat látni. Ráakadtunk egy ókori görög szinház romjaira. Melgtaláltuk Larissa szobrát is. Jó kis kirándulás volt. Szerintem megére átmenni. A vonat szuper volt! Gyönyörű, tiszta, lékgondis. Mindössze 20 perc volt az út, de minden percét élveztem.A gyönyörű táj, az alagút. Szóval minden.
Ez a gyönyörú templom egy domb tetején áll. Körülötte gyönyörű park, tele szobrokkal, emlékmüvekkel.
Sziasztok! Érdeklődnék Platamontban van piac? Lidl vagy Szupermarket? Ha igen hol és mikor?
Puma!
Vélemény a Villa Niovirol? Mi is itt szálunk meg, meg tudnád mondani van-e szúnyoghál
Szia Zongora !
Sajnos nem volt de nem azért mert már leamortizálták, hanem azért mert alapból az erkélyajtó csak szimpla tolóajtó, és nem pedig plusz szúnyoghálós tolóajtó és üveges tolóajtó. Nem tudom, mennyire sikerült érthetően leírnom. Függöny van, meg légkondi, amiért külön pénzt nem kértek. Mi az első emeleten voltunk, ha szemből nézed a képet (apollon travel) ami a katalógusban van, akkor balról az első volt a miénk.
Pont ilyentájt voltunk tavaly, ráadásul pont akkor volt a légkondik éves karbantartása ez azért jó, mert így mindenki biztonságosan használhatja lévén, hogy elvégezték szezon előtt a megfelelő fertőtlenítést és karbantartást.
Egyébként a szállás pont N.P. elején van, tehát közel van a vasútállomáshoz, kis séta, mondjuk 10 perc nagy melegbe 15 is lehet és Platamonasba is át lehet sétálni, de az azért több idő gyalog.