#1889632012-06-26 08:05:18 Válasz a #188938. hsz-ra
Köszi Pinga a válaszokat!
- véletlenül nem lehet valahonnan letölteni a menetrendet? görögül láttam pdf formátumban, de azt bogarászni nem szeretném. Persze, ha van ott valaki meg tudom kérdezni, mégis nyugodtabban aludnék egy ilyen papírossal.
- ne is reménykedjek, hogy falun belül mindenhol lesz wifi? (sajnálom, szakmai ártalom )
#1889642012-06-26 08:27:44 Válasz a #188963. hsz-ra
azt ki mondta hogy a faluban nincs wifi? kismillio wifi van szabadon kodolás nélkül, a nagy hotelek elött leülve simán megy de az utazási irodáknál is van söt az apartmanokban is sokban van ,csak el kell kérni a kodot amit az ott lakoknak megadnak,nekünk tavaly még a kemping egész területén is volt wifi ingyenesen csak a kodot kellett elkérni
Mi 4 en voltunk és úgy költöttünk 300 euro, hogy nem nagyon mondtam nemet semmire. de azért odafigyeltünk arra, hogy mi menynibe kerül
egy rossz hír : 10-20-30 -40 centes emelésekre fiygeltem fel pár helyen, mi szombaton jöttünk haza, de pénteken már voltk emelések..
gyros 2.20 - 2.40
kalamari(tintahal) 5.8 - 7.00 (a 7 euros nagyobb adag volt és jobb is - tehát nem biztos hogy az olcsobb jobban megéri )
muszakla 5.5 -6,6
víz 1.4-től (6db-os)
ouzo tsantali - 9 (0,7l)
ouzo másik fajta - 8
ouzo tsantali 2l (a duty freeben hazafelé) 12 €!!!!!
nektarin 0,5 - 1
barack 0,7-1,5
sárgabarack 0,9 -1.3
dinnye 0,4 -0.6
tej 1
étolaj - 1,9
liszt 0.9
kenyér 35 dkg - 0,8
fagyi 1-1,5 ( de ez négy gombocnak felel meg szerintem)
bűvárszemüveg - jobb fajta 6,5 tol
napernyo 4
homkozokészlet 4
hirtelen ezek jutottak eszembe
Pinga: igen WIFI sok helyen van , mi is elkértülk a kódot és minden ok volt /sőt jobb mint az itthoni csomag/
#1891482012-06-27 07:51:03 Válasz a #189142. hsz-ra
Köszi Csaba!
Nekem már az is óriási segítség lenne, ha fonetikus írás módot használnának.
Érdekes, a görög Lidl-nél van angol menü, az OSE-nél nincs.
Mindegy is, még gyerekcipőbe járok.
ui.: köszi Pinga választ ( bár nem az mondtam, hogy egyáltalán nincs wifi )
Egy hasznos információt adnék neked a vonatozással kapcsolatban. Inkább legyetek az állomáson 10 perccel korábban, mint hogy pont indulásra zuhanjatok oda, mert lehet, hogy a vonat már elment a kiírt indulási idő előtt Mi tavaly voltunk N.P. és mikor Larissaba mentünk, akkor pld. kb 3-5 perccel érkezett korábban N.P-be a vonat és már indult is tovább, ahogy fölszállt mindenki. Nem várta meg az indulási időt
Egyébként ami a honlapon szerepel menetrend, azt ne vegyük mindig 100-asnak, mert ha gondol egyet valamelyik masiniszta akkor odamegy és belebabrál (lefesti és új időpontot ír be, vagy van korábbi indulás is, pld. szerintem főszezonra mikor ti mentek lehet, hogy lesznek korábbi indulási időpontok is, azt viszont szerintem nem fogják egyből felvinni a netre) Thesszalonikiben az állomáson lefényképeztünk abba már kézzel bele voltak javítva időpontok. De nem volt nagy eltérés.
Igen,ezt a korábbi indulást mi is tapasztaltuk! Az orrunk előtt ment el az a vonat,amit megcéloztunk és egy órát csöveztünk még az állomáson(nem mertük kockáztatni,hogy a következőt is lekéssük!).Annyival korábban jött a vonat,hogy én azt hittem,nem is az a mienk,majdnem arra sem szálltunk fel.De a pénztároslány rendes volt,adott nekünk kicsi menetrendet (gondolom,direkt erre a célra készítették) és elmagyarázta,meg tollal bejelölte,hogy melyik oszlopot nézzük és hogy mikor lesz vonatunk vissza!
Én vonattal akartam menni Thessalonikibe Az út oda- vissza 24 euro. Ahogy olvastam az idén az Appolon csinál fakultatívot 25 euróért. Tehát 1 euroért nem fogok külön menni. Aki vonatozik az vigyen magával sok készpénzt. Ha véletlenül államcsőd lesz abban a pillanatba leáll a vonat és a tömegközlekedés. A bank kártyákkal semmire se lehet menni de ha van nálad pénz mindig lesz aki elvisz A pontból B-be. Nem azt írom nem érdemes vonatozni de megfontolandó egy messzi kiruccanás....
Sziasztok! Ma érkeztünk haza Nei poriból.A út sima volt oda-vissza,a tenger meleg,kristálytiszta. A választásokból a csődből semmi nem érezhető,pedig voltunk Thessalonikiben is. Ami számomra elkeserítő hogy a híres Görög vendégszeretet megkopni látszik. A 9 nap alatt talán ha kétszer tapasztaltuk azt a kedvességet amit megszoktunk tőlük.A bazársorokon rettenetes ócska bóvlikat próbálnak eladni méregdrágán. /Kínai cuccok/ Ha gyerekkel vagy és ne adj isten a parti tavernák valamelyikében szeretne egy dobozos üccsit inni,simán elkérnek érte 3eurót,a parton sétáló fánk árusok pedig 2euróért adják a fánk darabját. A parti sétányon kukorica 2eu. A parton folyamatosan fekete bőrü férfiak és nők próbálnak egyfolytában kacatokat a túristákra sózni.(kézivarró gép,ékszerek ,esernyő!!!!,hajnyíró,szeműveg,játékok,tűbefűző készlet.)Ezek ellenére nagyon szép hetet töltöttünk Görögországban de azt hiszem most pár évet megint kihagyunk. Mindenkinek jó utat!