#1841152012-05-13 15:45:01 Válasz a #183995. hsz-ra
Szia Kiss László!
Köszönjük szépen Már csak 14 nap és indulunk Sartira. A kamerát lesve még látok tócsákat, de bízom benne, hogy mire megyünk már csodás idő lesz és a víz is olyan lesz, hogy be lehet majd menni egy pici fürcsire Egyelőre az itthoni időjáráson vagyok meglepődve, de eddig minden évben az volt, hogy itthon borzalmas, Göröghonban pedig csodálatos, napos idő volt végig
"eddig minden évben az volt, hogy itthon borzalmas, Göröghonban pedig csodálatos, napos idő volt végig"
Sancho.dl, ez így igaz! Én már csak tudom, mivel úgymond én előszezoni nyaraló vagyok immár tíz éve. Utazás előtt mindig megszállottként lesem a görög időjárás jelentéseket és előrejelzéseket. Soha nem láttam túl biztatónak. Aztán megtörténik a csoda! Mindig sokkal jobb az idő, mint amit jósóltak. Kellemesen szoktam csalódni. Mondhatám úgy is, hogy várakozáson felül. Szerintem most sem lesz másképp! Én nagyon drukkolok nektek és mindenkinek, aki a közeljövőben indul, hogy remek időben legyen részük!
Azt már olvastam , hogy Sartin nagyon tiszta a tenger biztos nagyon szép, azt szeretném megtudni ,hogy nagy hullámok szoktak ott lenni?Mert most nyáron Paráliára megyek ,de jövőre szivesen megnézném Sartit is, csak én nem szeretem a nagy hullámokat, mert félek egyszer majdnem megjártam. Amennyi videót meg képet láttam Sartiról azt láttam hogy nagyon hullámzik.Sok helyen azt olvasom tisztább Sarti tengerpartja ,mint Paráliáé
Köszi mindenkinek
Borzi! Szerintem jól látod a helyzetet. Valóban Sartinál sokkal szebb a tenger, de az is biztos, hogy gyakran hullámzik. Paráliánál simább a viztükör, inkább csak vihar esetén vannak nagy hullámok. Parálián a part homokos, lassan mélyül a viz. Engem inkább az zavart, hogy elég keskeny a part, ezért zsófoltnak tűnik. De kisétálhattok Parália és Olympic Beach közötti partra. Ott szép tiszta és nem zsúfolt partszakaszokat találhattok.
Nagyon szépen köszönöm a választ így viszont megnyugodtam mert rengeteget vaciláltam, hogy hova menjek nyaralni Sartira vagy Paráliára. Egyrészt anyukám miatt is ő idős és nem tud úszni együtt megyünk én tudok úszni ,de egy ominozus eset miatt nem csak anyukám fél a hullámoktól ,hanem énis . Jobban szeretem a sima víztükrű partokat azóta. Eddig mivel én nagyon víz ímádó vagyok megnéztem videókat a youtubon és Sarti tengerpartja tisztábbnak tűnt ,mint Paráliáé nagyon tenger mániás vagyok. Így egy kicsit eddig bántam ,hogy Paráliára fizettem be, de így megnyugodtam ,mert akkor nyugodtan tudunk strandolni Parálián szerintem anyumnak is meg nekem is így lesz a legjobb. Tényleg sokat segítettél a lelki világomnak ,köszönöm az infót
Borzi! Nagyon szivesen, ha ez neked segítség volt! Jól fogjátok érezni magatokat. Menjetek át busszal Katerinibe. Gyakran járnak a buszok. Katerinininek van piaca. Érdemes egy délelőttöt rászánni. De menjünk át a Parália topicba, mert kikapunk!
#1841492012-05-13 20:38:44 Válasz a #184129. hsz-ra
Szia Borzi!
Időnként tényleg nagyon hullámzik Sarti tengerpartja. Két éve augusztus végén iszonyú hullámzó tengerpart fogadott minket és nyaralásunk első napján sajnos szemtanúi voltunk egy szomorú esetnek, amikoris egy osztrák/német(?) férfi belefulladt a vízbe. Az okát, a körülményeket persze nem ismertük, de nagyon rossz érzés volt látni, hogy órákon át köröz a mentőhelikopter a víz felett és búvárok keresik a férfit. Akkora hullámok voltak, hogy a "parti őrség" motorcsónakkal sem boldogult, a második hullám felfordította a csónakot is, és egy jó ideig ember nélkül körözött a vizen, mígnem zátonyra nem futott a parton. Kb. 2-3 óra elteltével találták meg a férfit. Szóval azon a napon elég rossz volt a hangulat az egész faluban.
De ahogy írod, te is elég óvatos vagy, mi sem "nagylegénykedtünk", hanem csak max. térdig mentünk a vízbe.
#1841512012-05-13 20:46:49 Válasz a #184149. hsz-ra
Hát ez nagyon szomorú történet nagyon sajnálom ,hogy ez történt. Igen a youtubon láttam én hogy eléggé hullámzik, de gondoltam a biztonság kedviért fórumba beírok és várom a válaszokat azoktól ,akik személyesen megismerték Sartit. Igazából egyszer énis majdnem megfulladtam igen nagyot nyeltem a víz alatt voltam ,csak az volt a szerencse hogy a hullám a partra vitt ki, na azóta félek
Amikor Sartin jartunk tavaly julius vegen,nagyon enyhen hullamzott a tenger.csak akkor lattam nagy hullamokat,amikor vihar volt.de maskor nem.szerintem nem kell felni tole.
Az osztrák férfi nagyon jó úszó volt, még ő figyelmeztette a családját, hogy
induljanak ki a vízből a család megmenekült ő már nem tudott kijönni. Ahogy a kalóztanyán hallottuk. "Harmadik hullám a halál." A parton próbáltuk az elsőt átugrottuk, a második már felettünk csapott, a harmadiknál már azt se tudtuk hol vagyunk, mindez kb. térdig érő vízben. Egy nap telt el így a többi napon sima volt a tenger. Érdekes az volt, hogy Sartin jó idő volt, gondolom a tengeren volt vihar éjjel. De ez mindenhol így van.
Két éve mi is Sartin voltunk, mikor egy napon nagyon hullámzott a tenger, de mint később kiderült, valahol a tenger alatt földrengés volt (a szárazföldön nem lehetett érezni) és az okozta a hullámzást. A többi napon nem volt számottevő hullámzás.