Utazás repülõvel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 1081
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167725 Üzenet linkje2011-06-29 12:09:09  Válasz a #167685. hsz-ra

Szia Verka!

Köszi az infót icon_lol.gif

Igen, én is úgy tudom, hogy Athénre nem vonatkozik. Sajnos én is ezekre a következtetésekre jutottam, mármint, hogy mivel április 1. előtt foglaltunk, valószinü azt fogják mondani, hogy ránk nem vonatkozik, ill. valóban nem tudom a repterek közötti illeték lebontását (hogy mennyi vonatkozik Bp-re és mennyi Krétára), igy ez is egy indok a háritásra.

De egy kolléganőm ismerősei nemrég vettek repjegyet Krétára nem neten, hanem a malév ügyfélszolgálaton (vagy nem tom pontosan hol, de a lényeg, hogy valakivel kommunikáltak), szóval nekik nem is emlitették meg az illeték eltörlést, pedig ők június elején vették. Szóval összefoglalva, azt hiszem nem érdemes fáradni vele.

Pontikos!

Köszi neked is, valahol azért nagy kár, hogy mi itt nem tudjuk ezt a kedvezményt érvényesiteni. És mivel úgymond "egyeduralom" van, talán nem is érdemes reklamálni.

Szóval azt hiszem, feladom. Vagy ha olyanom lesz, akkor hétvégén irok a malévnek egy pár sort. Szóval ha nem leszek lusta és kapok választ, akkor megirom.

Szép napot nektek! icon_wink.gif

Üdv.
Adri

# 1082
Malecz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167776 Üzenet linkje2011-06-29 19:30:58 

Sziasztok!

Kisgyerekkel fogok utazni igaz, hogy teljes ellátást választottunk de van egy kedvenc itala amit nagyon nagyon szeret ez szívószálas kiszerelésbe van szerintetek mennyit engednek felvinni a kézi poggyászba?
Köszönöm a válaszotokat!

# 1083
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167781 Üzenet linkje2011-06-29 19:54:08  Válasz a #167776. hsz-ra Előzmény #167776

Kellett neki külön helyjegyet venned vagy 2 évnél fiatalabb és csecsemőjeggyel utazik ?
# 1084
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167864 Üzenet linkje2011-06-30 13:27:20 

malecz írta:

Kisgyerekkel fogok utazni igaz, hogy teljes ellátást választottunk de van egy kedvenc itala amit nagyon nagyon szeret ez szívószálas kiszerelésbe van szerintetek mennyit engednek felvinni a kézi poggyászba?

Szia:) Szerintem nézz utána a légitársaságnál, de jellemzően a következő lehet a helyzet:

"A következő szabályok érvényesek a kézipoggyászban szállított folyadékokra:

- Folyadékot csupán 100 ml-es vagy ennél kisebb tartályban szállíthat;
- Szállíthat egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben, ha ezek beleférnek egy átlátszó műanyagzacskóba;
- A műanyagzacskó űrtartalma nem haladhatja meg az 1 litert;
- Minden utas csupán egy ilyen műanyagzacskót szállíthat;
- Az átlátszó műanyagzacskó újrazárható kell legyen (bármilyen zacskó, mely kinyitás után könnyen újrazárható - ez lehet villámzárral ellátott, zsineges, madzaggal lezárt vagy akár egy csomóra kötött zacskó, feltéve, hogy bárki által könnyen kinyitható)"

# 1085
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167867 Üzenet linkje2011-06-30 13:52:01  Válasz a #167725. hsz-ra Előzmény #167725

Szia Adri:)

Megnéztem a Malévnál foglalt jegyem tételeit. Még márciusban foglaltam oda- vissza (Bp-Athén) és akkor a következőkből állt:
Repülőjegy: 8200 Ft
Reptér haszn. díj (YQ) 5000 Ft
Reptér haszn. díj(XT) 11200 Ft
Reptér haszn. díj (HU) 4100 Ft
Jegykezelési költség 1500 Ft

A díjaknak megpróbáltam utánanézni és ha nem tévedek, a rövidítések a következőket jelentik: YQ- Kerozin pótdíj ( az olajár ingadozása miatt); XT- Biztonsági adózás (ezt a biztonsági vizsgálatokra- berendezésekre; személyes ellenőrzésre, ellenőrök képzésére- fordítják). A HU díjért szerintem a személyes kényelmemért fizetek a budapesti reptéren (mosdók, takarítás, busz a várótól a repülőig). És ismét csak szerintem ezekből egyiket sem törölheti el a görög állam (vagy nem tudom ki:)), és amikor a repülőjegy ilyen árban van, készségesen kifizetem az illetékeket. Egyes utazási irodák át szokták vállani akciós jelleggel az illetékeket, vagy azok valamelyikét, de úgy gondolom, hogy ez nekik valahol megtérül.

Az Aegenan- jegyeket áprilisban vásároltam meg, oda is, meg vissza is rajtuk van a Tax meg a Service fee, tehát belföldi viszonylatban is van illeték.

# 1086
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167911 Üzenet linkje2011-06-30 18:53:00 

BoAt írta:
malecz írta:

Szia:) Szerintem nézz utána a légitársaságnál, de jellemzően a következő lehet a helyzet:

"A következő szabályok érvényesek a kézipoggyászban szállított folyadékokra:

- Folyadékot csupán 100 ml-es vagy ennél kisebb tartályban szállíthat;
- Szállíthat egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben, ha ezek beleférnek egy átlátszó műanyagzacskóba;
- A műanyagzacskó űrtartalma nem haladhatja meg az 1 litert;
- Minden utas csupán egy ilyen műanyagzacskót szállíthat;
- Az átlátszó műanyagzacskó újrazárható kell legyen (bármilyen zacskó, mely kinyitás után könnyen újrazárható - ez lehet villámzárral ellátott, zsineges, madzaggal lezárt vagy akár egy csomóra kötött zacskó, feltéve, hogy bárki által könnyen kinyitható)"

No, de pici gyereknek felvihető étel-ital! Hogy pontosan mi, mennyi, jóvá kell hagynia valakinek vagy sem, azt nem tudom. De a légitársaság vagy a Ferihegyi reptér oldalán érdemes bogarászni. És oda lehet telefonálni pl a security főnökségére és megkérdezni.

# 1087
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167944 Üzenet linkje2011-06-30 20:43:12  Válasz a #167867. hsz-ra Előzmény #167867

Szia BoAt!

Köszi az infót! icon_razz.gif Hol tudtál ennek ilyen részletesen utána nézni? Engem is nagyon érdekelne ez a költség megbontás.

Azon gondolkodtam, hogy hogyan befolyásolja az a repjegyet, hogy Bp-Athén vonalon repültök (mert ugye a fórumra bemásolt levélben Athénra nem vonatkozott az illeték kedvezmény), de ebből a részletezésből számomra nem derült ki, hogy melyik tétel az, amit klasszikusan reptéri illetéknek hívnak, vagy mely tételek kombinációja, talán a legmagasabb összeg, a reptéri használati díj? Nem tudom, hogy hogyan oszlik meg ez a költség országokra vonatkozóan. Ha jól emlékszem, akkor nálunk a reptéri illeték összesen 24 ezer volt, ami azért elég sok. Valami alapja csak volt annak a hírnek, hogy a görögök ezt az intézkedést hozták, csak úgy nem harangoznának be ilyet. Na, hétvégén tényleg rákérdezek a malévnál.

De ha esetleg megosztanád "nyomozásod" részleteit, hogy honnan lehet a részletezésre rájönni, azt megköszönném icon_lol.gif

Szép estét!
Üdv.
Adri

# 1088
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167959 Üzenet linkje2011-06-30 21:56:37  Válasz a #167944. hsz-ra Előzmény #167944

Szia Adri:) A foglalást követően a Malévtól kaptam egy elektronikus számlát, abban voltak tételesen felsorolva az illetékek, rövidítésekkel együtt. Frissített Adobe Reader kell a megjelenítéséhez és még valami, mert egyik gépem nem jeleníti meg a dokumentumot, viszont a másik igen. Először átböngésztem a reptéri illeték visszavonásáról szóló híreket és elég világosan le volt írva mindenhol, hogy a következő illetékek felfüggesztéséről döntöttek Göröghonban: felszállási, leszállási és parkolási díj, kivéve az athéni repülőteret. Viszont a Malév jegyben szó nem esik egyik díjról sem ezek közül, így feltételezem, hogy a Malév utasait az illeték eltörlése nem érinti. A jegyemen feltüntetett pótdíjak rövidítéseit és azoknak jelentését az internetről kalapoltam össze:) Érdemes néha kutakodni, mert egészen meglepő információkhoz jutottam a légiközlekedéssel kapcsolatos üzleti ágban:) Megtudtam, hogy ezerféle díj létezik (zajvédelmi díj pl.), és, hogy 800 eurót is kóstálhat egy nagyobb repülőgép le- vagy felszállási díja. Ez alól viszont itthon két évre mentesül (és további három évig jelentős kedvezményt kap) az a társaság, mely új desztináció fele indít gépet, és ezzel meg is kaptam a választ arra, hogy mi a bánatnak indított a Wizz járatot Turkuba:)
# 1089
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167961 Üzenet linkje2011-06-30 22:12:33  Hasznos tudnivalók

Hasznos tudnivalók a csomagokról, felvihető dolgokról, stb. itt:

http://www.bud.hu/print/sajtos.....e_hid=2131

# 1090
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167982 Üzenet linkje2011-07-01 09:15:24  Válasz a #167959. hsz-ra Előzmény #167959

Szia BoAt!

Hmmm, lehet, hogy nálunk is ez volt a gond, hogy nem volt fenn friss program, mert én nem emlékszem, hogy ilyen infókat láttam volna... Bár a párom kapta a visszaigazolást icon_razz.gif
Az viszont nekem is feltünt, hogy konkrétan nem lehet megállapitani, hogy melyik lehet az a bizonyos reptéri illeték. Viszont ezek után elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán rákérdezzek-e. icon_confused.gif
Ki van ez találva.... Viszont a részletezést megpróbálom nálunk is megnézni.

Köszi még egyszer icon_razz.gif

Szép napot!

Üdv.
Adri

# 1091
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#167993 Üzenet linkje2011-07-01 10:28:29  Válasz a #167982. hsz-ra Előzmény #167982

Szia Adri:) A Számla- Invoice című levél ugyanazon a napon érkezett, mint a visszaigazolás és úgy kezdődik, hogy "TISZTELT ÜGYFELÜNK!Köszönjük, hogy igénybe vette a Malév szolgáltatását.
Tájékoztatjuk, hogy a Malév által nyújtott szolgáltatásról/termék értékesítésről az Ön által megadott adatok alapján digitálisan aláírt adóigazgatási azonosításra alkalmas elektronikus számlája elkészült, melynek sorszáma: xxxxxxx, amit az alábbi linkre kattintva letölthet a Malév Honlapjáról."

Én hiába kattintgattam a linkre, nem töltött le semmit a gép. De a link fölött szereplő PDF-re kattintgatva megjelent a Malév oldala és egy "E-számla letöltés" menü. Innen tudtam letölteni a részletes számlát.

# 1092
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168047 Üzenet linkje2011-07-01 16:17:58  Válasz a #167993. hsz-ra Előzmény #167993

Szia BoAt!

Lehet, hogy itt rontottuk el mi is icon_lol.gif
Na majd hazamegyek és megkukkolom, hogy akkor most mi is van rajta.... Bár mintha egy pár hete meg akartam volna nyitni és nem ment volna, akkor úgy döntöttem, hogy lejárt a link vagy ilyesmi.... De most már megvan a megoldás (hogy őszinte legyek eddig nem is nagyon néztem, de akkor majd most icon_wink.gif)

Köszi, üdv.
Adri

# 1093
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168294 Üzenet linkje2011-07-03 16:17:01 

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a RYANAIR-nél mekkora a kézipoggyász-ketrec mérete? Tudom, hogy a felvihető cucc 55*40*20 cm. az első két paraméterrel nincs is gond, de a keményfedelű bőröndöm mélysége 22cm... Régebben már utaztam velük, akkor nem nagyon méricskéltek, de állítólag mostanában már igen...
# 1094
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168304 Üzenet linkje2011-07-03 17:04:06  Válasz a #168294. hsz-ra Előzmény #168294

Szia Döme:) A ketrec méretét nem ismerem, de, hogy szorgalmasan ellenőrzik, hogy belefér-e a bőrönd, arról személyesen meggyőződhettem idén tavasszal. Nem velük utaztam, de a Ryanair volt az egyetlen légitársaság, amely már a biztonsági ellenőrzést végző kapuk elé kitelepülve minden utasával belehelyeztette a csomagot a ketrecbe. Tehát hiába csekkoltak többen online, a méricskélést nem úszták meg. Amikor elhaladtam a ketrec mellett épp ketten próbáltak belegyömöszölni egy keményfedelű kisbőröndöt, akkor épp sikertelenül. Ez állítólag a kulturáltabb formája a csomagméret beazonosításának, olyant is olvastam valahol, hogy egy kartondoboz volt a "mérce".
# 1095
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#168306 Üzenet linkje2011-07-03 17:07:17  Válasz a #168304. hsz-ra Előzmény #168304

Szia Boat,
én is hasonlókat olvastam mint amit írtál...viszont valahol azt is, hogy van némi ráhagyás a méricskélő-ketrecnél...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 72 73 74 ... 141 142 143   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu