#2051572013-06-25 15:15:03 Válasz a #204850. hsz-ra
Szia!
Mi voltunk 2011-ben fakultatív keretek között Skiathoson. Sokan mondták akkor is, hosszú a hajóút, unalmas lesz, nem jönnek.
Én tapasztalatból írom, ne hagyjátok ki!!! A hajóúton végig szórakoztatni fog benneteket a hajóskapitány, a legénysége és az idegenvezető. Minden percét élvezni fogjátok, görög táncokat fogtok a hajón tanulni. Aztán Skiathos-ra érve az utolsó kétségetek is elillan, olyan gyönyörű az a sziget. Vannak igazi kékzsalus házikók, jó kaják. Van egy kilátó, érdemes felmenni oda az idegenvezetővel. Még Skiathos városa előtt, útba ejtettük Koukounaries Beach-et, aminek igazi aranyhomokos tengerpartja, kristálytiszta vize van.- itt lehetett strandolni.
Visszafelé a hajón mi már úgy éreztük, soha nem akarunk leszállni. Visszafelé is végig táncoltunk, szórakoztunk a hajón, először görög zenékre, majd modern disco slágerekre. Minden korosztály élvezte.
Megálltunk egy gyönyörű ki öbölbe, és ott lehetett a hajóról ugrálni. Nagyon tartalmas program.
Amikor mi voltunk, volt egy pár az 1 éves kislányukkal. Ő is élvezte, bár estére eléggé elfáradt, de a szülei még így sem bánták meg. pedig a kislány úgy félt a homoktól, hogy nem lehetett lerakni olyan helyre ahol homok volt nagyon ingatag volt neki így, hogy épp csak most kezdett el járni
Ha óriási szerencsétek van, láthattok delfineket is.
Mi ezenkívül még az olümposzi kiránduláson voltunk, mondjuk az is csodálatos, de azt kisgyerekkel nem ajánlom olyan 0-4 éves kor között. hacsak a gyerkőc nincs hozzászokva a nagy túrázáshoz.
Én ajánlom a Tramp Travelt azoknak,akik beszélnek angolul-németül-románul
Tengerrel párhuzamos utcában van,nem OB fele,hanem az ellenkező irányban és egy sarki iroda.Mi mindig velük megyünk,igaz már nem,mert már voltunk mindenhol,de ha van új hajókirándulásuk,arra benevezünk mindig,ha Paralián vagyunk:-)Ja és cukorfalat az idegenvezető srác...
Jóvalta olcsóbbak,mint a magyarok,de a magyarok mindig le akarnak húzni kint eleve...
A Lemonas Toursnak cuki magyarul beszélő hölgy az idegenvezetője. Én tavaly egyáltalán nem éreztem, hogy lenyultak volna. Sőt kellemesen meglepődtem a fakultatív árakon Nei Poris árakhoz képest. Plusz a magyar idegenvezetés megfizethetetlen.
Sziasztok,mi ma jöttünk haza autóval Korinosról beachról nagyon szuper 10 napot töltötünk ott.Majdnem minden nap át mentünk Paráliára ami kb 4-5 km autóval öt perc!!Kajálni gyrost+ csavarogni...
A tenger gyönyör és a hőmérséklete fürdéshez tőkéletes,időjárás 32-foktól felfelé
Voltunk már pár helyen de Görög ország az egyik legjobb választás volt!!
Kirándulás Meteorák,Tempi völgy Olympos hegy
Az úton semmi probléma nem volt határokon simán át mentünk 1150km 12 óra alatt letudni
Ja az árak elfogadhatók!!!!!
Mindenkinek csodás nyaralást kívánok, aki Paraliára megy.
Mi a férjemmel 2 éve, ezt az úti célt választottuk első közös tengerparti nyaralásunkhoz, és csodálatos, életre szóló élményekkel gazdagodtunk.
Kedves Krisztácska!
Írtad hogy Paráliára utazol, s ha megérkezel, írsz beszámolót. Nem számonkérés.....de várhatunk valamilyen tájékoztatót? Milyen volt?
Árak, üzletek? A tengerpart ?
Előre is köszönöm az időd....ha válaszolsz.
Szép napot
#2058722013-07-03 16:06:48 Válasz a #205858. hsz-ra
Sziasztok! Szia Camelot!
Igen-igen vissza is értem már (sajnos....).
Péntekig próbálok írni részleteket. Mióta hazaértem az én két kicsi lánykáimtól nincs időm semmire.
Addig is röviden:
A Holiday Lines irodával voltam. MIndenkinek csak ajánlani tudom őket. Szuper a szervezés, kényelmes busz, barátságos sofőrök, talán az eddigi legszuperebb apartman a Villa Sunny.
Katerini Parália: nekem még mindíg szuper hely. 21 éve voltam először és után jó párszor, majd kb. 8 év kihagyás után most. Aki szeretne nyüzsit van, aki nyugalmat szeretne az is van. A Villa Sunny-tól pár perc és már kezdődik is a nyüzsi, de ott teljes csend.
A part homokos - még mindíg - lassan mélyül. Tiszta a víz, kis halacskák lábpedikűrt is adnak ingyen Pár 10 ft-os nagyságú átlátszó medúzát láttunk, és talán 3db 10 cm átmérűlyű kéket, de azokat fiatal suhancok fogták kis hálóval bentebb. A parton ha a Cocus disco felé mentek, ott már nem oly zsúfolt és Olympic Beach felé sem. Szerintem a központi rész zsúfolt, onnan pedig pár perc sétával már nem.
A vízben kevés kagylócskát találtunk, elég sok kis tarisznyarákot, egy szép nagyot is sikerült megzavarnom és csak úgy "rohant" a lábamtól. Ezen kívül a pici halacskák voltak az élővilág.
Folyt. köv. később! Addig is készüljetek egy fantasztikus nyaralásra. Ha tehetném már mennék is vissza