Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 1111
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218277 Üzenet linkje2014-06-19 07:53:43 

szeledora!

Mi tavaly voltunk ott, abban a szàllodàban. Alapvetően elégedettek voltunk bàr az étel nem épp a legjobb ( szerintem) viszont tiszta és remek a szoba. légkondi nem is kellett annyira kellemes volt a klima. Szeles volt ez tény és a közeli part nem ideàlis gyerekkel, mert fújja a homokot a szél rendesen. Mi július végén voltunk és a szél tombolt épp, de csak ott szinte. Ami hűti a forrósàgot és ez jó, de nem volt baj, hogy màshol szélcsendben pihentünk vagy épp kiràndultunk.

Bea viszont nagyon jól leírta előttem, hogy hova érdemes menni. Ammopi isteni Apella szintén, Kyra Panagia... Nekünk ezek voltak a favoritok.

Szép nyaralàs lesz az biztos, nagyon nagy élmény. Mesés hely... Olympos pedig maga a csoda...

# 1112
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218321 Üzenet linkje2014-06-19 17:14:20  okostelefonra

# 1113
Szeledora2012
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218447 Üzenet linkje2014-06-21 14:48:49 

Köszönöm a válaszokat!!!
Nem nyugtattatok meg teljesen, de remélem a legjobbakat és hogy szélcsendes időt fogunk ki. Max minden nap átbuszozunk Ammopiba. icon_smile.gif
Segítsetek kérlek ebben is!
Megtaláltam a neten a buszmenetrendet, de nem tudom értelmezni. Azt látom, hogy Pigadából, hogy megy a busz Ammopiba, de azt ti meg tudjátok fejteni, hogy milyen útvonalon megy? Mikor ér Arkasaba? Vagy fel kell buszozni Pigadába, hogy eljussak Ammopiba?
http://karpathosbus.wordpress.com/ammopi/

# 1114
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218451 Üzenet linkje2014-06-21 16:06:34 

szeledora!

Pontikos elég alaposan leírta már előzőleg ezeket, szerintem lapozz kicsit vissza és megtalálod. Én nem tudok ebben segíteni, mert autót béreltünk, de sokan nem és megfelelő a buszközlekedés ott.

Ne aggódj minden rendben lesz, még ha fúj is a szél, akkor is van ott hova menni. Az tény, hogy nem Arkassa a legszélcsendesebb hely, de nagyon aranyos és töltős hely. Szívesen fogtok ott bóklászni, de éredemes minden nap elmenni máshova is, mert nagyon sok szép part van, amit látni kell...

# 1115
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218455 Üzenet linkje2014-06-21 17:32:55 

Arkassából nincs közvetlen busz Ammopiba. Vagy bemész végig Pigadiába a buszállomásra, vagy kirakatod magad az ammopis elágazásnál.
Arkassától kb. 30 perc Pigadia.

# 1116
Szeledora2012
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218470 Üzenet linkje2014-06-21 20:35:11 

Ismét köszönöm! icon_smile.gif
Úgy terveztük, hogy 2-3 napra bérelünk autót, a többi nap pedig helyben vagyunk, max buszozunk. Csak a szél miatt vészforgatókönyvet állítok fel magamban, ha a maradék 4 napban brutál szél van, tudjuk, hogy hová menjünk és melyik busszal.
Egyébként becsületesen olvasom a fórumot, az elejétől kezdtem és kb a 35. oldalon járok, csak egy 2 éves mellett nehéz olvasgatni icon_smile.gif és inkább felteszem a kérdéseket, ami közben az eszembe jut, mert mindjárt csütörtök.
icon_cool.gif

# 1117
Anyoca
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218478 Üzenet linkje2014-06-21 22:58:13 

Szia Szeledora!
Talán segítség, hogy megkotortam az Arkesias képeimet. A szálloda medencéje mellett van egy zárható játszótér, egy 2 évesnek biztosan alkalmas.
Én Lefkost ajánlanám, oda mennek közvetlen buszok, és a Frankolimnionas utáni kis félsziget mindkét oldala tökéletes lehet nektek.
Arkassa partja valóban nem mindig alkalmas egy picinek.
Vittünk napsátrat, (van UV álló is a nagyokban), azzal közlekedtünk, nem kerestünk napágyakat.
Karpathos csodálatos, idén 2 hétre megyünk, egy hét Finiki, egy hét Pigádia.
A szigeten 2 magyarral találkoztunk, sztem az egyik Pontikos volt, a másik Timi, Nagyváradról, aki Olymposban, a templomtól balra eső vendéglőben dolgozik.
Autót a buszmegállóban lévő Auto Bank kölcsönzőben béreltünk, ahol némi rábeszélésre kártyával is tudtunk fizetni.
Ha valaki leírja, hogy hogyan kell beilleszteni egy képet, akkor beillesztek az Arkesia jásztóteréről egyet.

# 1118
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218480 Üzenet linkje2014-06-21 23:05:48  Válasz a #218478. hsz-ra Előzmény #218478

Hogyan tudok képet beilleszteni a hozzászólásomba? -> http://www.hellasz.hu/forum/faq.php#21
# 1119
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218485 Üzenet linkje2014-06-22 07:55:17 

Szívesen. Azzal számolj, hogy a kiírás szerint a menetrend változik július 1-jén, tehát érdemes csekkolni a neten vagy Pigadiában (egyéb településekre előfordulhat, hogy később jut el a friss).
# 1120
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218486 Üzenet linkje2014-06-22 07:57:21 

anyoca írta:
A szigeten 2 magyarral találkoztunk, sztem az egyik Pontikos volt

Azon meglepődnék. icon_wink.gif

anyoca írta:
és a Frankolimnionas utáni kis félsziget mindkét oldala tökéletes lehet nektek

Csak a pontosabb tájékozódás kedvéért: Frangolimnionas az egyik lefkosi strand neve, balról számolva a negyediké.

# 1121
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218600 Üzenet linkje2014-06-23 09:20:58  Karpathos

Idézet:
Megtaláltam a neten a buszmenetrendet, de nem tudom értelmezni. Azt látom, hogy Pigadából, hogy megy a busz Ammopiba, de azt ti meg tudjátok fejteni, hogy milyen útvonalon megy? Mikor ér Arkasaba? Vagy fel kell buszozni Pigadába, hogy eljussak Ammopiba?

Szeledora!
Ha jobban megnézed a menetrendet, az uccsó helység a végállomás és látod, hogy közben mely helységekben fog a busz megállni. Egyébként - mivel mi is anyummal mindig buszozunk - egyszerűen szólj majd a sofőrnek, hogy hol tegyen kis és szerintem meg lehet vele beszélni, hogy mikor vegyen fel ugyanott. Hosszú évek tapasztalata azt mondatja velem, hogy ezt simán el lehet velük intézni, a görögök rugalmasak.
Pontikos, jól gondolom?
Szia
Bottakati

# 1122
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218606 Üzenet linkje2014-06-23 10:21:06  Válasz a #218600. hsz-ra Előzmény #218600

Persze, hogy jól gondolod, de attól még nincs közvetlen busz Arkassából Ammopiba. icon_wink.gif Ahogy a menetrenden látszik, az útvonal Arkassa-Menetes-Pigadia. Ezt jól le lehet követni térképen.

Írok még menetidőket, úgy talán könnyebben lehet tervezni átszállásos utakat:
Pigadia-Ammopi 15 perc
Pigadia-Menetes 10 perc
Pigadia-Arkassa/Finiki 30 perc
Pigadia-Lefkos kb. 1 óra
Pigadia-Apella/K. Panagia 30-40 perc
Pigadia-Aperi 15 perc, Pyles 30 perc (köztük Othos és Volada)

A buszok útvonala fel van tüntetve a menetrendben, nincs benne semmi turpisság.

# 1123
Szeledora2012
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218610 Üzenet linkje2014-06-23 11:09:06 

Drágák vagytok! Mindent értek!
Hétvégén pedig teljesen behoztam a lemaradást és végigolvastam a fórumot.
Bevallom kicsit megbántam, hogy ilyen gyorsan beleugrottunk és Arkassat választottam, mert kisgyerekkel nem biztos, hogy ideális lesz.
Ananda9 nem emlékszel kb. mennyi idő gyalog Arkassa központja és a legközelebbi buszmegálló a szállodától?
Mindenkitől kérdezném, hogy mit javasoltok, vigyünk a gyerekeknek babakocsit? Mert a képek alapján azt látom, hogy elég sok a lépcső a falvakban és nem nagyon lehet csak úgy tologatni a babakocsit. Pigadába szeretnénk egy éjszaka bemenni (a többi estén meg Arkassaban sétálgatnánk) és arra gondoltam, hogy amíg mi sétálgatunk, a gyerek alszik a kocsiban, vagy erre esélyem sincs a sok lépcső miatt? Inkább vigyünk hátihordót? Illetve mit tudtok a babakocsi felvitelről a gépre (aeolus)? Azt hallottam, hogy engedik és nem csomagnak számolják.
Köszi!!!

# 1124
Anyoca
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218625 Üzenet linkje2014-06-23 16:56:39  Válasz a #218486. hsz-ra Előzmény #218486

Pedig azt hittem ismerjük egymást…
Tavaly július végén elmentünk busszal Lefkosba, pedig az idegenvezető azt mondta, hogy a buszok nem megbízhatóak, sokszor kimaradnak. Miután leszálltunk, észrevettük, hogy a busz nem ürült ki teljesen, mert megy tovább Olymposba. Ott tanácstalankodtunk a busz ajtajában a teljes strandfelszereléssel, hogy menjünk-e tovább mi is várost nézni, ha már ilyen szerencsénk van, hogy van busz, vagy esetleg máskor is lesz erre lehetőség.
Egyszer csak lepattant a buszról egy ott élő magyar hölgy, aki mindent tudott a szigetről. Mondta, hogy a buszos közlekedés megbízható, sőt szerzett nekünk is egy menetrendet a sofőrtől. Ő továbbment a busszal, mi maradtunk Lefkosban. Utána megjelent a 943-as hsz Pontikostól, ezért gondoltam, hogy vele találkoztunk.
De ha nem, akkor innen köszönöm az ismeretlennek a segítséget.
Azért volt nagy segítség, mert mertünk buszozni, és így kevesebb napra is elég volt autót bérelni.
Az idegenvezetőn meg bosszút álltunk, kitettük a menetrendet a szálloda hirdetőtáblájára.

# 1125
Anyoca
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218626 Üzenet linkje2014-06-23 17:03:47 

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 74 75 76 ... 161 162 163   >