#1234632010-01-15 17:07:58 Válasz a #123461. hsz-ra
Szia Macsosz!
[/i]Falirakitól lefelé már elég ritkás a sziget-távoliak a városok és nem túl szépek a partok.[/i]
A partok tekintetében ez szerintem nem igaz. Nem kötekedni akarok, de pl. Lindos, Tsampika és Prassonissi strandja is kiváló. Valamint szépek is...ezek mind homokos partok, mint Falirakié. Fourni beach bár nem homokos, inkább kavicsos, de látványban nekem a legszebb volt. Ez Monolithos alatt van. Afantou strandja is jó, bár leginkább úszóknak ajánlom. A települések valóban ritkásabbak, de személy szerint nekem pont ez adja meg a sziget varázsát
Üdv: Ian
#1234662010-01-15 17:20:38 Válasz a #123461. hsz-ra
Sziasztok!
Köszönöm az információkat!
Szeretjük a homokos partot, főleg a játék miatt, így nagyon jó, hogy este a szállásnál lévő partra mehetünk játszani, nem kell utazni érte.
A kavicsosokat is előnyben részesítjük, a látvány miatt.
Helyben fogunk bérelni, azért összeírom előre a lehetőségeseket is, és majd próbálunk alkudni.
Pár napra autót kell bérelnünk a nagy távolság miatt, de a többi napra elég a robogó.
Remélem meg fogják engedni, hogy átvigyük a robogót Karpathosra is. Nem szeretnék anélkül átmenni, de ha nem engedik, akkor kénytelenek leszünk a másik szigeten bérelni
Ilyen féle tapasztalata van vkinek?
(nekünk Lefkadán megengedték h átvigyük a robogót Kefaloniára)
#1234722010-01-15 17:38:46 Válasz a #123464. hsz-ra
Macsosz!
Így van
Firkamano!
Robogó átvitele más szigetre: mi Kos szigetről Nisyrosra vittük át a bérelt mocit. Tehát elviekben működik a dolog...nos azt, hogy Rodoszról Karpathos-ra át lehet-e vinni nem tudom. Szerintem érdemes a kölcsönzőssel, majd a komphajó kapitányával egyeztetni előtte...biztosítás, stb...
Még pár infó a partokhoz: Lindos, Tsampika és Prassonissi partja lassan mélyülő és homokos. Maximálisan tudom ajánlani őket...
Üdv
#1234832010-01-15 19:33:03 Válasz a #123472. hsz-ra
Szia!
Rendben, egyeztetünk.
Egyébként mindig attól félek, hogy a komp elsüllyed, és a robogó vele együtt...
Dehát ilyenek nem történhetnek, csak a képzeletemben :S
Sziasztok!
Találtam egy nagyon hasznos oldalt rodoszi információkkal: busz-, komp-és hajómenetrendekkel, taxi árakkal, kultúrális és vallási eseményekkel, régészeti területek nyitvatartási idejével, stb.-
Faliraki: Royal Rose apartman 10 éj Dias Zeusz
Szerintetek jó döntés?
Szia Dian!
Ha jól láttam a Google-Föld-ben, akkor ez pont a White Palace mögött van. Ez már a központtól távolabb fekszik, ezért szerintem csendes lehet. Az más kérdés, hogy főszezonban a hotelekben és apartmanokban is szoktak kerti party-t rendezni...ami esetenként bizony lármás Mindenesetre szerintem nem rossz választás. Mikor mennétek?
Royal Roses
Üdv: Ian
#1237982010-01-19 10:23:52 Válasz a #123746. hsz-ra
Kedves Dian77!
Megkérdezhetem,hogy ez már biztos,hogy 10nap,mert kaptam tőlük egy levelet,hogy nem mindegyik apartmant fogják árulni az idei szezonban,mert kértem tőlük Krétára árajánlatot anno?
Csak azért kérdezem,mert nekünk is sokkal jobb lenne 12napos turnus a szabadságok miatt.
Köszi!
#1238142010-01-19 14:44:19 Válasz a #123746. hsz-ra
Szia Dian
Royal Roses: kellemes kis szobák,medence nagyon jó,
konyha felejthető -min.felszereltség sem volt szeptemberben
A környék nyugis,csöndes.A központ 5'séta.