Ezekhez a népszerû helyekhez nem szükséges útleírás, elég egy térkép. Minden ki van táblázva. Szalonikitõl -> Kavala irányába kell menni az autópályán.
Térképet találsz a Hellasz.hu Térképek oldalán.
Sziasztok!
Olvasva a beszámolókat sok szépet és jót írtok Stavrosról. De amit egy tavalyi írásból leszûrtem az illetõ ide biztos nem menne mégegyszer. A tengerpartot piszkosnak -büdösnek -kövesnek jellemezte! Ilyeneket olvasva nagyon elkeseredem. Tudom, hogy nem minden tetszik mindenkinek de ha valaki a fentieket írja az senkinek sem tetszik!
Tehát most végül is milyen az a part??? vagy a település egyik része ok. a másik meg nem ???
Szia Márta!
Semmi okod az aggodalomra,elég hosszú a tengerpartja Stavrosnak.Az igaz hogy az elõszezonban nem mindíg takaritják rendesen de már amikor mentek OK.Autoval meg oda mentek ahová csak akartok,érdemes Olimpiáda felé egy kicsit autózni csodálatos öblöket fogtok találni kb 8-10 km.Stavrosban is van egy úgynevezett Platános strand ami nagyon rendben van.Az autopályáról Rendina felé mentek le, kb 80 km a Szaloniki körgyûrûtõl.Elsem tudtok tévedni minden ki van táblázva.
Barátainkkal és a családdal Stavros lett az idei úticél. Lecsúsztunk Sartiról, megtelt a kinézett idõpontra az apartman. Stavroson a George apartman lesz a szállásunk. Tud valaki errõl valamit??? Mi negyedszer megyünk idén eddig nem volt szállás problémánk. Egyszerû, de tiszta apartmanokat kaptunk mindíg. Szeretnénk átmenni Vrasnára esetleg Asprovaltara, tud valaki valamit a közlekedésrõl??
Mi tavaly júliusban a George apartmanban voltunk. A part nagyon közel van hozzá. Mindig a teraszról néztük a napfelkeltét Mikor odaértünk mert busszal mentünk, várni kellett egy órát mert takarították az apartmant. Szóval a tisztaságra nem lehet panasz. Egyszerû de jó, fõzéshez rezsó volt, tányérok poharak voltak két személyre. Most hirtelen más nem jut róla eszembe. Mire vagy kíváncsi még?
Szia Judith!
Gondolom busszal mentek. ha nem akkor nagyon egyszerû mert Aprovalta legtávolabbi része sincs 10km- re Stavrostól.Egyébbként Vrasnára egy séta keretében is simán át lehet jutni.Asprovaltával teljesen egybe van épülve a strandja.Stvrosba van kerékpár kölcsönzõ és természetesen motor kölcsönzõ is .Melyik irodával mentek?Ha van még kérdésed irj nyugodtan Stavrosban és környékén otthol vagyunk.
Keves Judith!
Kíváló a helyi buszközlekedés Stavros, Vrasna és Asprovalta között. Reggel 7- tõl kb. óránként jár busz. A menetrend minden buszmegállóban ki szokott téve lenni, de gyakran leszaggatják. A fõtéren az Andreas taverna elõtti végállomásnál azért általában olvasható. Érdemes a nyaralás elején busszal elmenni a Vrasnai leágazásnál lévõ Lidl áruházba élelmiszereket bevásárolni, mert ott majdnem minden olcsóbb, mint Stavrosban. Az említett apartmanban nem jártam, de Stavrost ismerem mint a tenyeremet 14 szer voltam már ott. Imádom. Ha bármilyen kérdésed van szívesen segítek
Üdv: Josza
Kedves T.Márta!
Tény, hogy elfogult vagyok Stavrossal, mivel sokszor jártam ott és sok görög barátot szereztem, sok kedves élményben volt részem.
Stavrosnak két hatalmas strandja van az egyik a halászkitötõtõl (ha a tenger felé nézünk) balra, a másik a mólótól, illetve a nagy kikötõtõl jobbra helyezkedik el. Ezt hívják platános strandnak, mivel gyönyörû platánsor szegélyezi. Most jötem haza Stavrosból, mert ott szilvesztereztem, és láttam, hogy mindkét strandot új friss homokréteggel látták el. Se nem kövesek, se nem koszosak a strandok. Ne halgass azokra, akik mindig mindenben a rosszat keresik, élvezik, ha kellemetlenkedhetnek.
Ha nyitott szívvel, bizalommal érkezel és elhatározod, hogy jól fogod érezni magad akkor Savrosban nem fogsz csalódni.
Szia josza2!
Kicsit elkeserített mert olyan ember írta a sok negatívumot aki tavaly júliusban, tehát fõszezonban volt, mi is ekkor megyünk. Kicsit ez lehangol, de jól akarjuk érezni magunkat. Még ez a 300m a tengerig kicsit bosszant, hogy így beválogattuk??? ez mégis csak távolinak tûnik!!!
De a discót nem hallani ez elõnye. Ismered esetleg az IRIS apartmant.
Kedves T.Márta!
Most elõször szólok hozzá a Fórumhoz.! Olvasgatom már régóta, és innen tanultam meg az elsõ görög szavakat, tõmondatokat is. Innen szerettem meg a görög elõadókat Nikos Vertist, Sakis Rouvast, Jorgosz Mazonakiszt, és sorolhatnám tovább a jobbnál jobb elõadókat. Sõt már három szótárt is beszereztem, és onnan tanulgatok. Igaz kissé nehéz, de a tavaly megismert görög ismerõsöm azt mondja, hogy nagyon ügyes vagyok, mert mennyi mindent tudok már! Hidd el az nem számit, hogy az apartman 300 m-re van a tengertõl. Észre sem veszed, és már ott is vagy. Ez nem távolság.
Én elõször 2002-ben voltam Asprovaltán a kisebbik fiammal, 2003-ban Korfun voltunk, 2004-ben Leptokárián, 2005-ben sajnos meghalt anyukám, ez az év kimaradt. 2006-ban már a sõgornõmmel mentem Sartira, és 2007-ben pécsi ismerõsökkel Vrasnára, akikkel 2002-ben ismerkedtünk meg Asprovaltán, mivel a fiam 2004-ben kiment Stuttgartba, ott jár egyetemre. Az idén újra Vrasnára megyek, csak most egyedül, és 3 hétre szeretnék menni. Az infót is itt olvastam, hogy az Apollón Travel ez évi útjai már fent vannak. Tavaly velük voltam, és a Stella Apartmanban. Az idén is oda szeretnék menni.
Én mindig azt mondtam, hogy nem kell, hogy az apartman luxus legyen, fõ a tisztaság. Az a lényeg, hogy Görögországban lehess!!!
Na most aztán jó sokat írtam. Üdv. : Boka (Kati)
Szia Boka!
Jó volt olvasni a leveled. Mi tavaly Nei Poriba voltunk az elõtt is ugyanígy nyugtalankodtam de végül minden jól végzõdött. Nem luxust akarunk csak tiszta és rendes legyen, olvastam a Fórumon olyanokat, hogy csótányok nászkáltak -- na ilyet nem szeretnék és ez a kívánság azt hiszem nem luxus. Véleményem szerint sok ez a 300m de mi választottuk majd megbirkózunk vele. Te mikor mész Vrasnára.
Kedves Márta!
Nem kell félned, a fõszezonban nagyobb az ellenõrzés. Naponta járnak a partot tisztítani, szedni a szemetet. Idõnként munkagépekkel tisztítják és egyengetik a pázst. Az apartmanok általában tiszták. Csótánnyal meg soha nem találkoztam Stavroson.Végtére ott mindenki a turizmusból él és vigyáznak, hogy ne keltsék rossz hírüket. Az utcák tisztasága néha kifogásolható, de ez annak következménye,hogy a szemetet konténerekbe gyüjtik, és sokan mellé dobják a szemetet, vagy hamarabb megtelik, mint ahogy elszállítják.
Stavros jó döntés volt. Olcsó, gyönyörû környezet, kedves emberek, sok kirándulási lehetõség, egyszóval minden adott, hogy jól érezzétek Magatokat.