Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 11176
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189673 Üzenet linkje2012-07-01 12:24:20  Válasz a #189669. hsz-ra

Szia!

Románia felé most voltunk először,de pozitív tapasztalataink vannak,ezért mikor legközelebb megyünk szintén ezt az útvonalat választjuk. Júl. 25.-ke magasságában mikor ismét hazatérek készítek egy pontosabb leírást az útról,mert ekkor már jegyzetelni szeretnék,hogy jobb beszámolót tudjak írni. Most amit mondani tudok a dologról,hogy pozitívum a Szerbiáig való határátkelések ideje és,hogy simán átlehet kelni. Az út Temesváron most sem a legjobb és figyelni kell a buszokra,mert nagyon merészen közlekednek. Illetve a helyi lakosokra is igaz ez. Sok a nyers út. Ez az én megfogalmazásomban azt jelenti,hogy csak egy aszfalt van,amin nincs festés illetve az út szélén nincs menetirányt jelző macskaszem,tehát mondjuk éjszaka nagyon figyelni kell. Egyébként a falvakon átvezető út sima. Nagyváradon kicsit érdekes a hazafelé jövetel,de a GPS(IGO) jól hozott. Szalontán is viszonylag simán át lehet kelni,az utak minősége néhol gyenge,Aradon is ez a helyzet. Sok körforgó van amit nem ismer,nem ismerhet a GPS,mert most épült,friss. Az esetek többségében egyenesen át kell hajtani a körforgón,de jól kivan táblázva és mindig a soron következő nagyváros irányába kell haladni. Az utak állapota néhol nagyon jó néhol átlagos és kis részben gyenge,de sehol nem katasztrofálisan rossz. Nagyjából egyébként a magyar szakaszhoz hasonlítanám a haladás sebességét összességében,mivel van olyan szakasz ahol nem tudsz haladni,de van ahol olyan jó az út,hogy lehet haladni és halad is mindenki. Ami miatt javasolt Románia felé az út,hogy a határátkelés sokkal jobb,minden értelemben,illetve mivel kicsit rövidebb az út,hamarabb célhoz érsz. Elvileg van útdíj Romániában,de a kint élők szerint nem baj,ha elfelejted,mert nem veszik komolyan,ezt mindenki döntse el maga. A benzinkutakon lehet fizetni az útdíjat és nem horribilis összeg. Személyautókra vonatkozó román autópálya matrica árak 2012:
- 1 hétig érvényes matrica ára - 3 EUR
- 1 hónapig érvényes matrica ára - 7 EUR
- 90 napig érvényes matrica ára - 13 EUR
- 1 évre szóló matrica ára - 28 EUR
Motorral utazóknak nincs úthasználati díj!

Rendőrök jelenléte csekély,ahol pedig vannak nem mérnek az esetek többségében,bár a kibaszott sebességhatárokat nagymértékben egyébként sem jó átlépni.

Lakott területen: 50 km/h
Lakott területen kívül: 90 km/h
Európai utakon: 100 km/h
Autópályán: 130 km/h

Nekem tetszett az átvezető út,pozitív tapasztalataim vannak. Sok útközben a benzinkút,nagy bevásárló központ(metró,dm,román hipermarketek stb.) Szerintem nagyban lerövidíti az utazási időt a Romániát át vezető út és a kritikus időszakokban,mikor Röszke bedugul,nagyon sok időt hozhat. Javaslom.
Még annyit szeretnék,mondani,hogy bár a benzin esetében anyagilag,eléggé megéri tankolni papíron,de a minőségről mindenféle hírek keringenek,ezért Szerbiában és Macedóniában tankoltunk.

Hirtelen ennyi jutott eszembe,kérdésekre megpróbálok válaszolni és ha eszembe jut még valami leírom.

# 11177
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189674 Üzenet linkje2012-07-01 12:29:14 

A Szerb résznél ami pedig elkerüli Belgrádot,Titi68-al értek egyet. Elkerülöd Belgrádot és az utak többsége jó. Van egy szakasz ahol felmarták az utat,de valószínűleg amikor te mész ez már jó lesz és nagyon jól lehet majd haladni. Átmész pár városon,de többségében csak áthaladsz ,a gps-s az én esetemben jól koordinált. Kitáblázottság néhol jó,néhol szegényes,ezért térkép vagy gps használata nagyon javasolt annak aki még nem ismeri az utat. A Szerb-Román határ után,pár km-re van OMW kút.
# 11178
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189675 Üzenet linkje2012-07-01 12:35:19 

Még az kimaradt,hogy mikor jöttünk haza,úgy emlékszem(mert kegyetlenül fáradt voltam) Szalonta után (odafelé)van egy hosszú szakasz(kb-3-4 km) amin egyik sáv útjavítás(építés) miatt le van zárva,van egy lámpa,ami éjszaka pirosat mutatott végig és 2 munkás irányította a forgalmat. Kell várni,míg átérnek ezen a hosszú szakaszon az autók. Remélem hamar elkészül ez a rész és ez az írás értelmetlenné válik,de mikor jöttünk még ez volt a helyzet.
# 11179
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189676 Üzenet linkje2012-07-01 12:39:31  Válasz a #189673. hsz-ra Előzmény #189673

Na egy csúnya elírás történt,de a lényegen nem változtat! A sebességhatároknál. Kiszabott sebességhatárokat akartam írni,csak valamiért az a csúnya szó keveredett oda! Elnézést! icon_smile.gif
# 11180
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189678 Üzenet linkje2012-07-01 12:57:08 

" Azt mindenki tudja, hogy az üzemanyag Macedóniában a legolcsóbb."

???? Ez most hogy jön ide? Pont ezt mondta Ő is.

"Az autópályák egyáltalán nem épülnek, a Belgrád-i Száva hídon és az elkerülő egy részén kívül tavalyi szinten vannak. Razsanjnál a völgy híd 2 hónapja épül, szerintem az őszre lesz kész."

Valahogy ebben sem látom a magyarázatát az "amit írsz az nem igaz" kijelentésednek! Sőt!

# 11181
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189684 Üzenet linkje2012-07-01 14:28:19  Válasz a #189678. hsz-ra Előzmény #189678

Ráadásul pont nem az volt a lényege,hogy ott a legolcsóbb. Mert az igaz,hogy azt a legtöbben tudják,bár a mindenki jelző talán túlzás. A lényeg az volt,hogy ne féljen senki az üzemanyag minőségétől,mert legtöbben ezt kérdezték tőlem(Macedóniával kapcsolatban) illetve ,hogy non-stop lehet-e tankolni,de már talán sokan tudják,hogy igen lehet non-stop tankolni.
Még annyival egészíteném ki a dolgot,hogy 1.13euró volt egy liter diesel és 1.3euró a benzin. Persze lehet,hogy "2" nap múlva "500"euró lesz egy liter üzemanyag,de amikor voltam ennyi volt. De lehet,hogy amikor Aki fog tankolni már 1.14 euróért fog tankolni és erre írhatja,hogy nem igaz amit írtam.
Persze Én feltételezem mindenkiről aki ide ír,hogy jó szándékból teszi,azért ,hogy másoknak segítséget nyújtson. (Teszem,hozzá nem tudom mi másért lehetne írni beszámolót,illetve infót adni) Amikor először voltam le nagyon sokan segítettek és nyújtottak hasznos és kevésbé hasznos infót,de igazából mindnek nagyon örültem és mai napig szívesen veszem,ha valaki infót ad az oldalon,még akkor is,ha amikor utazok teljesen mást tapasztalok.
Az utazás hosszú idő és mindenki máshogy reagál a dolgokra. Van aki az esti/nappali utazásra esküszik és még sok más dolog aminek előnyét mindenki tényként írja le,de mindent kell tudni hová tenni és örülni,hogy segítő szándékkal és minél színesebb vélemények vannak. Magam is egy-egy új dologra,több beszámolóból,infóból alakítom ki saját véleményem és mindenkit tisztelek aki leírja itt a véleményét,legyen az bármilyen is. A lényeg,hogy tiszteljük egymás véleményét és ne sértegessük egymást,mert az nem vezet semmi jóhoz!
Mindenkinek jó készülődést a nyaraláshoz!

# 11182
Argo

Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189688 Üzenet linkje2012-07-01 14:42:01 

A Macedonoknál 67,50 a gázolaj? Ezek nem csökkentettek árat?
# 11183
Argo

Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189689 Üzenet linkje2012-07-01 14:45:07 

A Román üzemanyaggal nincs semmi gond,jó a minősége.3hete tankoltam gázolajat 5,80ért
# 11184
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189691 Üzenet linkje2012-07-01 15:00:54  Válasz a #189688. hsz-ra Előzmény #189688

Nem akarok "nem igaz"-at írni,ezért dénárban nem mondanám az árat,de mikor tankoltunk 1.13euró volt kiírva és természetesen ennyit is fizettünk literenként. A kaszinónál euróban is kivan írva és mivel,sajnos soha nincs nálunk Macedón dénár ,mindig az euroban feltüntetett árat nézzük.
# 11185
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189696 Üzenet linkje2012-07-01 15:09:26 

Egy kis dologgal tartozom még. Utánfutóval a kapuknál odafele 2-1-1 eurót fizettünk visszafelé pedig 1,5-1,5-1-et fizettünk. Amikor 2 eurót adsz,valószínű,hogy nem adnak vissza,tehát jó ha van 1 euró külön.

Egy Macedón kúton megálltunk ásványvizet venni. Nem volt nálunk ,csak legkisebb 1euró. A kutas azt mondta sok és inkább ingyen odaadja,ha nincs kisebb,természetesen a kocsiba kiszaladtam és találtam 50centet amit szintén sokkalt,de mondtuk nagyon köszönjük és viszlát! Gondoltam azért ezt a pozitívumot is megemlíteném,mert sok rosszat hallok a kutasokról. Szintén itt ahol az ásványvizet vettük,kértük a kutas srácot tankoljon 20 euróért,tankolt és 1.13-ra jött itt is ki,mint később a kaszinónál is ki volt írva.

# 11186
Argo

Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189698 Üzenet linkje2012-07-01 15:15:46  Válasz a #189696. hsz-ra Előzmény #189696

Nekem se volt a macedonokkal semmi bajom.A kapuknál már ki van számolva az 1-1-1.eur.Még eddig nem voltak elégedetlenek icon_biggrin.gif
# 11187
Timur

Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189726 Üzenet linkje2012-07-01 17:05:18  Válasz a #189698. hsz-ra Előzmény #189698

Szintén így teszünk mindig, kikészítve az 1-1-1 €, semmi gond nem volt, oda-vissza. Megköszönték szépen és adták a blokkot. icon_lol.gif
# 11188
CsabaF

Aktív fórumos
Aktív fórumos
96 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189727 Üzenet linkje2012-07-01 17:06:00 

A nálunk megszokottakon kívül milyen kötelező tartozékok kellenek Szerbiába, Macedóniába, Görögországba?
# 11189
Argo

Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189729 Üzenet linkje2012-07-01 17:12:25  Válasz a #189727. hsz-ra Előzmény #189727

Szerintem,mintha poroltó kellene.
# 11190
Messinia

Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#189766 Üzenet linkje2012-07-01 21:40:24 

Sziasztok!
A Sarti topikban hozták fel azt, hogy a határokon nem engednek áthozni kinti kertészetekben vett növényt. Vagy úgy általában növényt, nem tudom.
Ez igaz?
(tudom, hogy volt már valahol erről szó itt a fórumon, de hiába keresem nem találom)
Remélem jó helyen kérdezem. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 745 746 747 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu