A lefkosi busz végállomástól a víz felé fordulva jobbra látszik az utolsó lefkosi öböl előtt egy keskeny földnyelv a végén egy dombbal. Ez a fotó a dombról készült, és a keskeny földnyelv melletti kis öblöcskék szinte gyerekmedencék.
Legalább jól sült el a dolog.
Sajnos sok nyaralóhelyen ez a "trend", hogy az idegenvezetők hamis infokat mondanak a buszokról a saját hasznuk reményében (tisztelet a kivételnek), de ma már, a net világában egyre nehezebb dolguk van. Mi is sokszor, sok helyen hallottuk ezt, hogy "lehetelten busszal, és megbízhatatlanok is, ha véletlenül mégis indulnak", és mégis lehetett, és semmi problémánk nem volt. Én azért próbálok segíteni, mert sokan esetleg nem beszélnek idegennyelvet, vagy nem elég jól, és nekik könnyebbség lehet magyarul megtudni az alapinfokat, amit aztán a helyszínen bővíthetnek.
A párommal megyünk jövőhéten erre a kis szigetre és autó bérlésen gondolkodunk. 07.04-07.09.-ig. Lenne esetleg más is ebben az időpontban a szigeten aki autót akar bérelni?
Az itt lévő kölcsönzőknek mindnek írtam http://rhodes-kos.com/linktar/index.php?c=212 tud esetleg még valaki ajánlani jó és olcsó kölcsönzőt?
Üdv,
Szabolcs
A párommal mi is tervezünk egy késői nyaralást Karpathos-ra (szeptemer közepe felé).
Van információ arról, hogy szeptemberben milyen az idő ott?
Krétán már voltam szeptember végén, október elején és teljesen jó volt az idő nappal 30 ,éjszak 20 fok körül.
Gondolom itt is hasonló időjárásra kell számítani, vagy esetleg más körülmény befolyásolja az itteni klímát?
Szelesebb mint Kréta, vagy több a csapadék..stb ?
Mi augusztusban voltunk és nagyon meleg volt, de bizony a szél fújt rendületlenül pl. Arkassában, viszont nem mindenhol. Ammopiban egyáltalán, Apellán sem és vannak még partok, amik szélvédettek voltak.
A szél viszont nagyon is jól jött este, amikor a levegőt lehűtve egyáltalán nem kellett klímát használni, annyira finom volt a hőmérséklet. Szóval van ennek előnye és hátránya, de az biztos, hogy voltunk mi már Krétán júliusban is, amikor írtózatos szél volt...
Javaslatom szerint inkább Ammopi legyen a cél vagy Lefkos akár, de ne Arkassa, mert az a legszelesebb rész bármikor is megy az ember szerintem
Mi szeptember első hetében voltunk ott, 2010-ben. Nappal min. 30C° vagy felette, este 20-25C° körül alakult a hőmérséklet. Pár alkalommal esett kisebb eső, de ez csak pár csepp volt, nem befolyásolt semmit.
Mi Pigadia-ban voltunk, ez több szempontból is jó választásnak tűnt: mivel ez a legnagyobb település a szigeten, így volt este egy kis élet, lehetett kicsit nézelődni, sétálni. Szélvédett, míg a másik oldalt lévő helyek, tapasztalatunk szerint rendkívül szelesek. Itt találtunk nagyobb üzleteket és benzinkutak is tudtommal csak itt vannak (majd helyesbítenek ha nem igaz).
Mi ha még egyszer eljutunk Karpathosra, ismét csak Pigadia-t választanánk, de persze mindenki maga dönt, nem akarok befolyásolni senkit...
07.31-én megyünk IBUSZ Pigadia Miramare bay. Végig olvastam a a fórumot,útiterv összeállítva Két dolog érdekelne, az egyik a szállodáról valakinek tapasztalata? A másik a kocsibérlés,neten előre foglalni vagy ott is van bőven lehetőség,valakinek idei infója ?
#2197222014-07-04 09:28:04 Válasz a #219714. hsz-ra
Jövő hét végén fogok beszélni egy barátommal, akik pár napja jöttek vissza a szigetről. Majd megkérdezem, hogy itthonról béreltek-e vagy ott kerestek járművet, illetve ha mond egyéb plusz információt is, akkor azt is leírom.