Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 11251
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#197896 Üzenet linkje2013-01-21 04:27:48 

mukso99 írta:
Kedves "szellem" azt lehet e tudni hogy melyik apartmanban fogsz kisérteni Nei Poriban? Csak azért érdeklődőm mert mi a Papa John apartmanban leszünk Július végétől és ahogy látom te hamarabb mész.Erről az apartmanról nem sok hozzászólást találtam a fórumokban,de gondolom hamarosan beindul az élet mindenhol.

Szia "mukso99"
A Papa John apartmanban leszünk júni 11-től!

# 11252
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198065 Üzenet linkje2013-01-25 11:06:56 

Drága Nei Porisok!
Elaludtatok tán', vagy mi a csuda történt? Itt a télközép-végi depi? Mindenkin végigsöpört, nemcsak rajtam?! Nosza éledjetek fel és tervezgessetek ezerrel. Mi már javában számolgatjuk, hogy mennyibe fog kerülni, ha kismotorral (bérelt) ruccanunk át a Meteorákhoz, Tembi-völgyébe, stb. "az unalom a tervezőkészség halála..." mondom én. Várok - de halálos komolyan - szívrepesve várok minden bejegyzést Nei Poriról, még olyat is, ami nem éppen hízelgő. A dicséret elandalít, a negatívizmus pedig felkelti harci kedvemet. Fel hát Barátim a vártára, gondoskodjunk - gondolkodjunk kedvenc helyünk idei sokadik bevételéről. Üdvözlök minden klaviatúrát kopogtatót és elnézést kérek, de néha a rövid és hosszú í betűk keverednek. A mechanikus gépen még nehéz volt az írás.

# 11253
Ildima
Aktív fórumos
Aktív fórumos
178 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198070 Üzenet linkje2013-01-25 12:21:47 

Szia Nei Pori!
Igen, igen! Ilyenkor már mindenki tervezgeti, hogy hová - mennyiért - mit szeretne látni icon_biggrin.gif Nem telik el olyan év, hogy ne mennénk görögbe. Tavaly volt egyszer egy pillanat, hogy na idén nem. A végén mégis lett belőle egy júniusi Zakynthos. Nei Poriban már kb. 6 évvel ezelőtt voltunk és nagyon szép homokos , lassan mélyülő partja volt. Remélem még most is az. Nagyon szép hetet töltöttünk ott icon_biggrin.gif Idén viszont elég közeli helyre megyünk: Oliympich Beachre. Itt még nem voltunk , de talán ez is jó lesz. Ennyit indításnak icon_wink.gif

# 11254
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198122 Üzenet linkje2013-01-26 11:43:01  Válasz a #198070. hsz-ra Előzmény #198070

Mi már a harmadik éve megyünk Nei Poriba "haza". Először két hét, második évben egy hónap, az idén pedig 6 hét. Örömmel eltölteném ott az egész életemet, ha télen is ott lehetne maradni. Legelőször a Görög tengert Vrasnában láttam. A férjem nélkül - útálja a vizet és minden táplálékot, ami a vízből jött, vagy a vizet még csak ismeri is -. Az első évben megkóstolta a fekete kagylót. Négy órán keresztül tisztítottam, az elkészítés 15 perc, a felfalása szintén 15 perc. Amennyi megmaradt, azt kiszedtem a levéből külön behűtöttem, másnap ebbe a boros-vajas-fokhagymás-petrezselymes lébe tettem fel párolódni csavartésztát - ez kb másfél óra, mivel tényleg nagyon lassan kell készíteni - külön készítettem kockára vágott paradicsomot, amit vajon-fokhagymán-petrezselymen "csatnitosítottam" (hülye szó, tehát csatnit készítettem belőle), átmelegítettem benne a kagylókat és a koszorúba rendezett tészta közepébe halmoztam. Mit mondjak. A szomszédhoz is átkerült egy adag. Szerintük is jó volt. Tavaly már jöhetett a nyelvhal, scampi, polip, tintahal és természetesen az örök kedvenc a FEKETE KAGYLÓ (DE ÚGY MINT TAVALY, mondta az én drágám, aki utálja a vizben élőket). Az idénre tervezzük, hogy életünkben először, de meg kell kóstolni a HOMÁRT! Tudom, hogy ott is nagyon drága, de majd egy mikroszival kezdjük. Hát ennyi.
ÖRÜLÖK A JELENTKEZÉSEDNEK, EZÉRT VEREM ENNYIRE A KLAVIRT. icon_razz.gif

# 11255
Zoli01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198123 Üzenet linkje2013-01-26 11:46:15 

Sziasztok
Tervezi valaki a Papa Jonh-ban tölteni a nyaralását szeptember elején?

# 11256
Bistvannorbert
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198252 Üzenet linkje2013-01-29 15:39:43 

Sziasztok. Nei Poriban tudnátok nekem ajánlani egy stúdiót vagy apartmant az előszezon végére (kb június 20-22)? Hátha ott lapul valahol egy névjegy valakinek a zsebében.... Feleségemmel és két kicsi gyermekemmel tervezgetünk. Igazából sajnos elsődleges szempont a jó ár lenne.... Minden konkrét infó érdekelne icon_biggrin.gif
# 11257
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198254 Üzenet linkje2013-01-29 16:36:50 

bistvannorbert írta:
Sziasztok. Nei Poriban tudnátok nekem ajánlani egy stúdiót vagy apartmant az előszezon végére (kb június 20-22)? Hátha ott lapul valahol egy névjegy valakinek a zsebében.... Feleségemmel és két kicsi gyermekemmel tervezgetünk. Igazából sajnos elsődleges szempont a jó ár lenne.... Minden konkrét infó érdekelne icon_biggrin.gif

icon_cool.gif Szia!
Elsődlegesen az utazási irodákat ajánlanám böngészni. icon_cool.gif

# 11258
Jamasz
Törzstag
Törzstag
541 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198262 Üzenet linkje2013-01-29 19:31:54 

bistvannorbert írta:

szia bistvannorbert. Irtam privit.

# 11259
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198606 Üzenet linkje2013-02-04 09:36:29  Válasz a #198262. hsz-ra Előzmény #198262

Szia Drága!
Csak nagyon csöndben és szerényen érdeklődöm, hogy jutottál-e valamire Nei Porival kapcsolatban?! Ha nem akkor APOLLON TRAVEL és DORA APARTMAN lenne a válaszom - bár kaptál "privit is" -. Mi évek óta oda járunk. Igaz, hogy nincs légkondi - megoldjuk egy kis ventilátorral, amit a szekrény melletti bőröndre állítunk - és WIFI leginkább a földszinten van a fogadó helyiség sarkában - . Külön élmény, hogy délután 7-8 óra körül lemész a masináddal és a székeddel - illetve a kertből behozol egy-egy széket (vagy kettőt) - és egy egészen kis baráti társaság alakul ki, mert mindenki a WIFI-n lóg. Hát tényleg OK-s és kalandos. Én is ott néztem át három hét jövedékét egy kölcsön gépen. Egy nagyon kedves fiatalember - aki annyira udvarias volt, hogy még elment az erdőbe vadszedret is szedni nekem, mivel tudta addigra, hogy imádom - nemcsak a gépét kölcsönözte, de még azt sem akarta, hogy azt higgyem, sürget. Tényleg születnek enyhén mostoha körülmények között is hosszú barátságok, hiszen azóta is tartom a nagyszüleivel a kapcsolatot. Legkedvesebb barátunkat is ott ismertük meg. Persze erre nyitottnak is kell lenni. Mi minden érkező busz elé lementünk, és akin láttuk, hogy kissé elveszett, megkérdeztük, hogy segítségükre lehetünk-e valamiben. Így is szereztünk barátokat. Az idén velük megyünk, illetve Ők jönnek utánunk szeptemberben. Nei Pori isteni! Nagyon jó, nagyon kellemes, rengeteg a vendéglátó ipari egység (étterem), a tengerparti sétány végén van teljesen magyarul tudó éttermes is, de sajnos egy fagyi 6 euró volt. Inkább joghurt gyümölccsel keverve és mélyhűtve. Viszont a TEMPLOM jobb oldalán van egy étterem, ahol magyarul tudó pincér ajánlja a legjobb falatokat. Zsombornak hívják. Imádni való fiatal ember. Minden pénteken a "nemzetek utcáján" "MDF piac" van, ahol MINDENT meg lehet vásárolni. Háztartási eszköz, ruhák, gyümölcsök, zöldségek, húsfélék, halak, és oliva bogyók rengetegje. Ezt nagyon élveztük. Ott szereztük be a heti kaját. Utána már csak lapos kenyeret sütöttem, vastag falu serpenyőben, apróra vágott oliva bogyóval, vagy bármivel, akár gyümivel is a Dagasztás Nélküli Kenyér receptjével. A neten megtalálod DNK néven. Ha 7 héretgű szendvics-talpas magas falu serpenyőd van, először próbáld ki itthon, hogy sikerül-e. Nekem elsőre nagyon "szalonnás" lett, de azt is megettük. Igaz ez még itthon volt.
Bocs már megint maguktól rohangálnak az ujjaim a klaviatúrán. Nem győzöm dícsérni Nei Porit.
Még valami: Platamon csak 4 km séta, a VÁR már 8 km és a + 4 km felmenet, ami a gyerkőcök számára megviselős. De simán csak átsétálni, más tengerparti élmény miatt - mindenütt más a föveny összetétele, van óriás kerek sziklás, apróbb, de papucs nélkül kellemetlen sőt szúrós sziklás, homokos, kavicsos, bármi amit választatok. - Mi szinte naponta mentünk a férjemmel a valódi ásványvízért - ami a hegyből folyik ki közvetlenül. Bár vigyázni kell vele, mivel az idegenvezetőnk szerint is hasmenést okoz. Két hét után tudtam meg, hogy ez az ok, naponta 2-3 litert ittam meg belőle. Mivel az AGORA területén van a leghidegebb, már nem mentünk fel a hegy közepéig, onnan vittük a vizet. A hét végére az apartmanban ott lévők már kocsival hordták naponta mindenkinek. Ez volt ám a nem semmi.
Ha bármit tudni szeretnél és én tudom, nagyon szívesen leírom Neked.
Még valami, tavaly szerettünk volna Szalonikibe elmenni a METRÓ építkezéshez, mivel olyan csodálatos ókori települést találtak, hogy leállt az építkezés. Tavaly nem sikerült, majd az idén, számolunk a háromszorosára emelkedett vonat tarifára.
Üdv: Neipori, alis Böbexx

# 11260
Thomasz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198640 Üzenet linkje2013-02-04 21:11:23  Válasz a #198606. hsz-ra

Szia neipori!
Írtam privát üzit.

# 11261
Kovnita
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198732 Üzenet linkje2013-02-06 15:31:37 

Sziasztok!

Mi is Nei Poriba tervezzük az idei nyaralásunkat, ha minden jól megy (2 felnőtt+2 gyerek). Munkatársam volt ott a gyerekekkel, ő ajánlotta. De megmondom őszintén, hogy most egy kicsit elbizonytalanodtam. Gyorsan elolvastam egy leírást, az elsőt amit találtam, és hát nem éppen szép képet festett le a településről. Pontosan azt írta, hogy koszos a tengerpart, a víz sem kristálytiszta, mint ahogy itt sokan állítják, minden nagyon drága. Most egy kicsit kétségbe estem. Nem voltunk még a fiúkkal soha külföldön, igazából nyaralni sem nagyon tudtuk, max. 3-4 nap Balaton, így ez lesz az első IGAZI nyaralásunk, de nem szeretném ha ez egész valamiféle szörnyű élmény legyen.
Nyugodt és jó nyaralást szeretnék, amit a fiúk is élveznek. Nyugtassatok meg, hogy nem választottam rosszul. Így is olyan nehezen szántam rá magam a hosszú út miatt -inkább repülős utat szerettem volna. Nagyon nem örülnék, hogy egy fárasztó utazás után csalódás érné a kis családom. Ami a költőpénzt illeti én úgy 700 és 1000 Euro körül gondolkodtam négyünknek, úgy, hogy nem nagyon szeretnék főzőcskézni, ha ott vagyunk, akkor kóstoljuk meg a helyi ízeket. Persze pakolok, majd egy kis konzervet, meg szalámit, de ennyi. Ki tudunk jönni szerintetek ennyiből vagy többet kell terveznem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

# 11262
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198733 Üzenet linkje2013-02-06 15:44:41  Válasz a #198732. hsz-ra Előzmény #198732

Kovnita,nehogy kétségbe ess,2006 ota járunk nei poriba,gyönyörü a környék a part,lassan mélyülö kristálytiszta viz,a vizben nyakig állva fotoztam a lábamat csipkedö pici halakat,az árak megfizethetöek,mi mindig hozunk haza pénzt
# 11263
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198741 Üzenet linkje2013-02-06 19:29:46  Válasz a #198732. hsz-ra Előzmény #198732

icon_cool.gif "kovnita"
1995-óta járok Nei Pori-ba! Nekem elhiheted kiváló hely, főleg kisgyermekekkel.
Üdv Nei Pori "szelleme" icon_cool.gif

# 11264
Trudimolinari
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198842 Üzenet linkje2013-02-09 12:44:23 

Hello,
Nei Poriban még sosem jártam. Tud valaki segíteni abban, hogy hol tudok ott autót, vagy motort bérelni?
Köszi
Trudi

# 11265
Pinga
Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#198846 Üzenet linkje2013-02-09 13:38:34 

trudimolinari írta:
Hello,
Nei Poriban még sosem jártam. Tud valaki segíteni abban, hogy hol tudok ott autót, vagy motort bérelni?
Köszi
Trudi

Szia

autobérlésben inkább az utazási irodák segitségét érdemes igénybevenni,mert leginkább larissábol hozzák az autokat, motort viszont két helyen is tudsz bérelni és minél több napra kéred annál olcsobb, a 12/9 es nyaralásra a 10 napra kibérled igen jol jössz ki vele, a környéket nagyon be tudod járni beleértve olympost és katherinit is,van böven látnivalo

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 750 751 752 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu