Azok is megvannak, + a gyerekeknek fejtámlára csatolható dvd lejátszó H matrica, radarérzékelő lézerblokkoló, bár azt csak a kesztyűtartóban szoktam tartani
#1905882012-07-10 09:38:12 Válasz a #190585. hsz-ra
Mondjuk, a kölcsön poroltót cipeljük rendszeresen, de a kutya nem kérte. Egyszer látta egy tűzoltó ismerős, csak annyit mondott, hogy elsőre ezt dobjuk a tűzre és futás! Másra nem igazán jó. Szép nyaralást és jó utat!
#1905922012-07-10 09:50:03 Válasz a #190580. hsz-ra
Égőkészlet és érvényes mentődoboz.
Gyakorlatilag ugyanazok, mint itthon + zöldkártya
Tavalyelőtt a macedónok kértek érvényes utasbiztosítást is, mostanában csend van erről. Ettől függetlenül én nem indulnék el nélküle!
Két hete az indexen írt egy pórul járt olvtárs, aki saját hibás (50-50%) balesetet okozott Görögországban és eléggé megszívta (ügyvédi költség, sérült gk. tárolás, hazaszállítás stb.saját pénzből). Szerintem erősen ajánlott felkészülni erre is (Külföldre érvényes Casco, assistance biztosítás a kocsira). Napi 1-2 sör ára, és ha baj van százezreket spórolsz vele.
Zöldkártya, utasbiztosítás is van. 2 éve olasz nyaralásunk alatt feltörték a kocsinkat, a biztosító fizetett is, persze a kárunk töredékét csak, de az is valami
Mint írtam, nem használom még itthon sem a lézerblokkolóm. Nem hiszem hogy a szerb rendőr ha esetleg megállít, fel foglya túrni a kocsit, én pedig önszántamból nem fogom megmutatni neki :v
A "zöldkártya"alatt azt a (tán zöldszínű)A 4-es méretű papírt értitek,amit a biztosító küld ki (vagy kéne kiküldenie)az autó biztosításának meglétéről ill.érvényességéről?
#1906392012-07-10 16:46:06 Válasz a #190632. hsz-ra
Nem teljesen!
Idézem:
Kötelező biztosítás - Nemzetközi Zöldkártya Rendszer
A zöldkártya egy nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási bizonylat, melyet a biztosítók állítanak ki a biztosított számára a külföldön megkívánt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet meglétének igazolására. A zöld kártya tehát a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás külföldre való kiterjesztését igazoló nyomtatvány.
Nem a színe a lényeg, hanem a tartalma! Nekem a biztosító csak egy kis kártya méretű, magyar nyelvű lapocskát küld automatikusan, a "Zöld kártyát" kérnem kell. Több nyelvű és más adattartalommal rendelkezik. Ha bemész a biztosítód bármely fiókjába és zöld kártyát kérsz tudni fogják.
Sziasztok,
Tegnap sikeresen megérkeztünk Nei Poriba, Hercegszántónál léptünk határt. Elég jól lehet haladni, bár vannak korlátozások.
Belgrádi elkerülő nincs még kész teljesen szerintem, vagyis elég érdekesen vannak a terelések, korlátozások.
Macedónoknál is készülnek az utak, ami gáz hogy pont ott ahol külön vannak a sávok a szerpentines résznél.
Kapu díj szerbeknél tényleg olcsóbb, az első kapu 3 euró és Belgrádi utáni hooszabb rész 6,5 euró lett.
Görögországban 2 kapun jöttünk át az egyik 2,40 euro a másik 3,10.
üdv
Majd még jelentkezem
Ma érkeztünk haza Agistri szigetéről. Az élménybeszámolót már el is készítettem. Az utazással kapcsolatos aktuális infók is megtalálhatóak benne
http://www.hellasz.hu/beszamol.....t-tollabol