Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1141
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71494 Üzenet linkje2008-07-15 10:58:08  Válasz a #71490. hsz-ra

Szia,

térkép

# 1142
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71507 Üzenet linkje2008-07-15 12:03:26 

Oké, sikerült elmentenem, nagyon köszönöm!
# 1143
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71520 Üzenet linkje2008-07-15 12:52:14  Válasz a #71507. hsz-ra Előzmény #71507

Szívesen
# 1144
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71525 Üzenet linkje2008-07-15 13:17:06 

firkamanó!

Az utazási kiállitáson osztogatták a görög térképeket,én a biztonság kedvéért mindbõl hoztam,ezt használják az ismerõsök is!Jövõre kérjél!

# 1145
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71533 Üzenet linkje2008-07-15 14:07:32  Válasz a #71525. hsz-ra Előzmény #71525

Én nem voltam az utazáskiállításon, mert már elõtte befizettünk az útra. Nem akartam oda belépõt fizetni, mert olyan áron kaptam meg az utat mintha ott vettem volna.

Jövõre lehet hogy kimegyünk, habár szerintem nem valószínû, mert last minute-ra pályázunk, az éri meg igazán icon_smile.gif

Azért köszi a tippet!!

# 1146
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71588 Üzenet linkje2008-07-15 18:22:59 

Valakinek van infója, hogy Zakynthos Kefallonia komp mennyibe kerül?
# 1147
Vicca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71647 Üzenet linkje2008-07-15 22:53:19 

Szia firkamano!

Üdvözlet itthon újra! Mesélnél, milyen volt Kefalónia?? Voltatok Zakynthoson is most?
Fakultatív szeretnék én is menni Kefalóniár, semmiképp nem hagynám ki!

Mi csütörtökön indulunk. Már én felkészültem egy csomó térképpel, infoval.
Alig várom, hogy indulhassunk. Küldenék én is neked térképeket, de nem tudom, hogy kell ide feltölteni. icon_sad.gif

Ha adsz egy e-mail címet oda elküldöm, van pl. Laganasról egy 3.5 Mb-os, elég sok minden látható rajta..

Vicca

# 1148
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71649 Üzenet linkje2008-07-15 23:18:39  Válasz a #71647. hsz-ra Előzmény #71647

Szia Vicca!

De rég láttalak! icon_smile.gif

Holnapután utazol, vagyis csütörtökön, de jó Neked!

Sajnos nem tudtunk Zakynthosra menni, mert 6-an mentünk nyaralni, és a többieknek nem fért bele az idejébe icon_sad.gif icon_sad.gif

Kefallonia csodálatos sziget, nagyon szép tengerpartok vannak, a hajókirándulás nem tudod milyen helyekre visz el Kefallonián?
Mondjuk biztos a legszebbekre! icon_smile.gif
Várom majd az élményeidet!!

Privátba mindjárt megírom a mail címemet! Oda ha elküldöd, nagyon megköszönöm.

Egyébként egész jól telt a 2 hét, de vágyunk még egy nyaralásra, egy 1 hetesre és csak KETTESBEN... szóval most tiszta káosz van az éleztemben, úgy néz ki lesz augusztus közepén még egy hét szabim, és last minute útra akarunk befizetni, de nem tudom mi legyen a cél... Árfüggõ, 40 ezerért szeretném + illeték.
Namármost Rodosz, Korfu van csak, de én legszívesebben Zakynthosra mennék megint, mert nem sikerült annak a szigetnek a teljes felfedezése, illetve Lefkadára szeretnénk nagyon menni, de oda nem visz Bp-rõl repülõ. Szóval fogalmam sincs mi lesz, mindenhonnan gyûjtöm az anyagokat, kérdezõsködöm, és ennek fejében lesz végeredmény.

Ha Neked is van ötleted melyik Görög szigetre tudnánk eljutni 40 ezerért és melyik irodával, akkor szívesen fogadom, nagy segítség lenne. icon_smile.gif

És jut eszembe, nagyon-nagyon jó nyaralást kívánok Neked, érezd jól magad (ez biztos menni fog) és ha hazajössz, tessék képeket feltenni, és élményekrõl beszámolni!
Zakynthos nyílt tengeri részeit meg nem kihagyni!! icon_smile.gif

Vigyázzatok magatokra!

# 1149
Vicca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71655 Üzenet linkje2008-07-15 23:56:27 

Szia firkamano!

Küldtem neked térképeket, remélem meg is kapod. Most látom a másikon, hogy írod vannak fenn képek, nemsokára meg is nézem.
A hajókirándulásról csak annyit tudok, ha minden igaz, hogy elviszenk egy tavasbarlanghoz, aminek nincs teteje, de csodálatos hely. Ezt is lehet, hogy tôled tudom? Már nem emlékszem.

Köszi a sok infót, amit korábban adtál/adtatok, mindent egy csokorba szedek (még holnap) és viszem magammal holnapután.

Remélem sikerült neked ez a last minute út!!!

Szeretnék sok szép strandra eljutni, a nyugati részen, még nem tudom hogy, de majd esetleg helyi busszal, vagy akárhogy.

Na most búcsúzom, köszi a jó kívánságokat.

szia: Vicca

# 1150
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71667 Üzenet linkje2008-07-16 08:00:32  Válasz a #71655. hsz-ra Előzmény #71655

Szia Vicca!

A tavasbarlang az a Melissani, tényleg meseszép, a fotók nem adják vissza azt a szépséget icon_smile.gif

Nem kaptam meg a térképet, de sebaj, ráér akkor ha visszajöttél icon_smile.gif

Mégegyszer jó nyaralást!!

# 1151
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71678 Üzenet linkje2008-07-16 09:04:09 

firkamanó!

A térképre irom fel az összes jó dolgot,amit itt összeszedek.Ezt a Melissani barlangot nem találom.Melyik részen van?Ölvastam itt a St.Nikolaos strandról,ahova free busz visz,és 4 E/fõt kell ott fizetni a napányért,azt irták,megéri,mert nagyon szép!A gond az,hogy kettõt találtam.Egyet egészen északon,Makrigialosztól is északabbra,egyet pedig délkeleten,Vassilikos mellett.Vajon melyikrõl beszéltünk?

# 1152
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71682 Üzenet linkje2008-07-16 09:20:17  Válasz a #71678. hsz-ra Előzmény #71678

Miskolciutas!

A Melissani tavasbarlang Sami és Agia Efimia között van. Pont egy út van a két település között, és Samihoz van közel, mert tõle kb 5 km lehet.

Nikolaos a Zakynthosi sziget északi részén van tudomásom szerint, jobb szélén. Ha onnan mész komppal, akkor Pessadaba megy a komp, ott sajnos nincs motor vagy autókölcsönzési lehetõség icon_sad.gif vagyis nem láttam, mert Pessadaban kiköt a komp, és ott csak 1 tavernaféleség van, és utána hosszú úton kell bemenni a sziget olyan részére, ahol rendesen laknak emberek...

# 1153
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71683 Üzenet linkje2008-07-16 09:24:33 

Miskolciutas! Most látom, hogy nem is komplni akars nikolaosból icon_smile.gif
Szerintem akkor is a sziget északi részén és jobb oldalon található az a strand, habár nekem hihetetlennek tûnik, hogy ingyenes a busz oda.
Most látom a térképen, hogy igen, vassilikos mellett is van ilyen nevû strand. Tavaly mi Vassilikosban szálltunk meg, és nekem az ottani strandok abszolút nem jöttek be. Nem volt az a mindenfélekékbenpompázó színe icon_sad.gif
Szóval szerintem érdemesebb a fenti strandokat megpróbálni, azok szépek.

# 1154
Faopal
Aktív fórumos
Aktív fórumos
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71709 Üzenet linkje2008-07-16 10:54:11 

Szia Miskolciutas!

Mi 2 hétig voltunk, de ez is olyan gyorsan elszaladt. icon_sad.gif
A kefalóniai kirándulás 60 euro/fõ a belépõkkel együtt. Ezt mi egy picit húzósnak találtuk és így ki is hagytuk. A 30 órás buszút után valahogy nem vágytunk megint buszozásra. Ez valóban egy egész napos program, mert késõ este érkeznek vissza az utasok.
Helyi irodáknál természetesen olcsóbban is lehet befizetni erre a kirándulásra. Itt ugye angol az idegenvezetés.

Mi két hajókirándulásra mentünk el. Kissé hiányos angoltudásom miatt a Grand partnerirodája által kínált programokra fizettünk be.
A sziget körüli hajóút valóban megérte. Kb. 200 ember volt a hajón. A nagy hajóban az a jó, hogy nem dobálja úgy a tenger hullámzása. Hihetetlenül szép a sziget a tenger felõl. És a Maya travel képviselõje nagyon sok infót elmondott útközben. Õ több infót mondott el mint a többi idegenvezetõ. Ez a program kb du 6-ig tartott.
A másik a Kaiki teknõs keresõs hajókirándulás volt. Itt mi magyarok voltunk 12-en a szlovének meg sokan. Az idegenvezetõ a szlovén mellett beszélt angolul, de nem igazán csillogtatta angol tudását. Kb. 5 mondatot mondott el ezen a csodálatos nyelven. Közölte velünk, hogy készül az ebéd. Szóval szlovénul ment az idegenvezetés.
A szlovén nyelv nehézségeit leszámítva ez a kirándulás is jó volt, mivel a hely szépségébõl nem vont le semmit.
Mindkét kirándulás esetében többször megálltunk pancsolni. Sok ilyen megállónál a tenger mélysége 5m körül volt, vagy annál egy kicsit több.
Caretta Carettát is mindkét esetben láttunk.

Nem vagyok egy aktív pihenõ alkat. Én szeretek pancsolni a tengerben, így igencsak le tudom redukálni a kirándulások számát.

A sziget fõvárosában hétfõn és szerdán nincs nyitva semmi!!!!

A tengerhez 3 útvonalon lehet eljutni:
1. az EL GRECO tavernán keresztül. Itt van egy lépcsõ ami egy kis földútra vezet. (Ez a taverna "hátsó bejárata")Az útról kiérve balra kell tovább menni a Hotel Zante Sun felé, majd egy jobb kanyar és egyenesen tovább a tengerig.
2. A Bozokis felé indulva a kikõtõbe lehet jutni.
3. A La Curva szupermarket felé indulva. Itt el kell menni a Tasos taverna mellett. A tavernától néhány méterre van az Agios Sostis supermarket(ha jól emlékezem akkor ez a neve). Itt jobbra fordulva a tengerhez és a tengerparti sétányhoz juthatsz.Ha egyenesen mész tovább akkor az El Greco "hátsó bejáratához", a kis földúthoz juthatsz el.
A 2 és 3 útvonal hosszabb. Ha az El Greco felé mentek akkor a fürdõrucira vegyetek ruhát. (Ezek az útvonalak a Nikos és a Jenny kivételével jók csak!) A Nikos nagyon közel van a tengerhez (1-2 perc).

Helyijáratos busszal is be lehet járni a szigetet. Buszmenetrendet lehet kérni Zsuzsától. De hallottam olyat is hogy taxival mentek pl. Argasiba. Négyen 36 euró körül fizettek a taxiért oda-vissza. A taxisokkal elõre lekell beszélni az árat!!! Õk is az angolokból élnek és hát nekik az ár nem számít.
Autókölcsönzéshez is lehet kérni Zsuzsától segítséget, ha esetleg nyelvi nehézségek lennének.

Mi a fentebb említett 2 supermarketen kívül még a Zeus Supermarketbe jártunk vásárolni sûrûbben. A legnagyobb választék talán az Agios Sostisban volt.

El fogják mondani, hogy éjfél után lentebb kell venni a hangerõt az apartmanban. Ezt nagyon komolyan kell venni!!! El lehet menni bulizni, de az apartmanban nem discó. Voltak már ebbõl problémák és a rendõrséget emlegették.

A Tasos tavernában nagyon jól fõznek és nagy adag kaját adnak. Ez utóbbi nem mondható el az EL Grecoról és itt a választék is kisebb. Van még egy taverna ahol voltunk, de nem tudom pontosan a nevét (valami ilyesmi: Buogenville ) Ez egy Neckermann-os hotel étterme. Itt is nagyon jól fõznek! Közel van a La Curva-hoz.

Ha este késõbb mentek át Laganasba, akkor elég nehéz sétálni. Mert minden egyes szórakozóhelyre be akarjákrángatni az embert.

Remélem segítettem. Ha van még kérdésed......

# 1155
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71723 Üzenet linkje2008-07-16 11:19:22  Válasz a #71678. hsz-ra Előzmény #71678

Szia Miskolciutas!

Ez a Melisszani-tavasbarlang.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 76 77 78 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu