Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 766 767 768 ... 901 902 903   >
Üzenet
  Unic | #201561 Üzenet | 2013-04-27 09:21:36 |
Igen a vár 15 órakor bezár. Vikuska nézd meg az utazás- utaslistába megy e akkor valaki. A kígyokról. Tavaly vissza olvastam a teljes Nei Pori topikot. Itt írták a vár környékét nem kaszálják és tele van kígyokkal. Nem ajánlatos körbe járni. A kisvonat ha jól emlékszek 3 euro. De nem rémlik napközbe is járt volna. talán csak délután és este. De ez nem biztos mert reggel meg délelőtt nem az volt a dolgom, lessem a kis vonatot. De ki is az a bolond aki 30 fokba vonatozik icon_biggrin.gif Jobban jártok ha béreltek 1 órára robogot. És azzal mentek fel a várba. Ja 5 embernek nem egyszerű. Akkor taxit ajánlom.Gyalog kicsit messze van. De időbe elindultok egy kis turával megoldhato....
  Rep | #201567 Üzenet | 2013-04-27 14:49:03 |
Drága Fórumozó Társaim!

El se hiszem,23 nap múlva már a buszon fogok ülni Nei Pori felé,már szemeim előtt látom az én Hellaszom tábláját a határon.Tényleg,valaki jön közületek ebben az időpontban?Apollon,Villa Niovi.Erről a szállásról nem írt senki,gondolom,kevés a szoba kapacitás,ellentétben Dorával..Árakról majd beszámolok,a második hetünk Paralián lesz,ott évek óta barátaink vannak,görög férj,feleség orosz,és a kisfiuk Jannis.Gyros-és ajándékboltjuk van,annyira aranyosak,utolsó visszajövetel napján/direkt nem azt írtam ,hogy hazajövetel,mert én a görög szó hallatán érzek bizsergést a szívem környékén/ajándékokat kapunk ,néha én érzem feszélyeztetve magam,amikor nem engedik kifizetni a ruhát,vagy üdítőt.És persze jön a könnyezés,már a páromnak is elhomályosul a szeme.Csodálni való ország ,és emberek.Nagy szerelmet érzek az ország iránt.
  Neipori | #201569 Üzenet | 2013-04-27 17:35:44 | Válasz a #201567. hsz-ra Előzmény #201567
kedves "rep"!
Szeretettel üdvözöllek a teljesen őrültek táborában. A Villa Niovy-ról sajna semmit nem tudok, csak hallomásból, de Nei Pori MAGA A BOLDOG MEGVALÓSULÁS! Az élet kiterjesztése egy másik dimenzióba. Minden párhuzamos világban megtalálhatod Önmagad, és mindig ott vagy, ami a szívednek legkedvesebb.
Dora Mamma Apartmanja a világ legjobb helye. Igaz az ellátottság alapvető, mint látszik a kettő darab csillagból is, DE bármikor kérhetsz segítséget Dora Mammától és Panajotisz/Panajodisz/ Úrtól a férjétől. Görögül és németül beszélnek. (Mi csak magyarul, de megértettük egymást!). Boldog időszakot töltöttünk el. És töltünk idén is! Jövőre gyertek Ti is a Dorába, és a szezon végén. Egyrészt akkor olcsóbb, másrészt akkor a legmelegebb a tenger. Ha gyermek is van a társaságban, akkor nem mindegy, hogy kap-e napszúrást - mint én tavaly kalapban - vagy pedig vidáman lubickolhat jó vastagon bekenve kalapban a tengerben és bányászhat kincseket.
Nei Pori számunkra a második otthonunk, ott van a bázisunk és onnan teszünk olykor kettőszáz kilométeres kirándulást is. Nagyon szeretünk NPoroiban élni. Akár örökké, ha tehetnénk.
Neipori icon_confused.gif
  Neipori | #201570 Üzenet | 2013-04-27 17:48:59 | Válasz a #201559. hsz-ra Előzmény #201559
Vikuska Drága!
Mi többször körbejártuk az Uram Józsival a várat (igazi kihívás volt a déli melegben), DE bocs, naturális leszek, bakkecske szagon és kecskekaki szagon kívül semmi érzékelhetővel nem találkoztunk. A kígyók, mint minden hidegvérű állat, a külső hőmérséklet függvényében húzódik melegebb, illetve hűvösebb helyre. Ha nagyon meleg van, szerencsétlenek elbújnak az árnyékban, "mivel felforr a vérük" nem teljesen szakszavakkal kifejezve. De mivel nem tudnak izzadni, rettenetes perceket élnek át, ezért igyekeznek mindig olyan helyet találni, amely megfelel annak a hőmérsékletnek, amikor cselekvőképesek. Erre a 35-40 celsius fok nem igazán megfelelő. Déltől a bejárat átellenes oldalára süt a nap, nyugodtan lehet bóklászni. CSAK KÉRLEK VIGYÁZZATOK, MERT ELÉGGÉ SZAKADÉKOS JELLEGŰ!. Néha a hőségben kirázott a hideg, ha lenéztem, de nagyon szép filmeket készített az uram Józsi.
Azt sajnálom, hogy a felvevő kiterjesztése miatt nem tudom feltölteni. Az idén fényképeket fogunk készíteni, hogy közzétehessük.
A bejutás 2 euró az átlag, a nyugdíjas és a tanuló egy euró. Hiába mondtam tavaly, hogy én még teenager vagyok, nem fogadta el a pénztáros, nyugdíjas jegyet kaptam. Hát ilyen az élet. Ha már látszik is az emberen a kora, akkor nincs mit tenni.
Tehát ne féljetek a kígyóktól, ha valakinél van közületek egy letört ág, akkor ütögesse a bokrokat, és higgyétek el, előbb elmenekülnek előletek, mint ahogy Ti észlelnétek őket. Ennek ellentmond a fekete mamba, akit kétméteresnek hívnak, de általában afrikában, dél amerikában találkoznak velük a cukornád aratók. Ők bizony üldözik az "áldozatukat" és annak ellenére, hogy nem tudjak lenyelni, többször lecsapnak rá. Azért kétméteres, mert a megmart ember két métert tud megtenni, mielőtt összeesik és meghal.
Ilyen Görögországban NINCS!!!!
pUSZA: Neipori (Erzsi)
  Botocska | #201584 Üzenet | 2013-04-28 09:05:05 |
Sziasztok!
Tudjátok-e, hogy hol készítik azokat a fánkokat, amelyeket a "fánkárusok" hordanak a parton? Úgy tudom,nem messze van a parttól a sütöde.
  Neipori | #201626 Üzenet | 2013-04-29 08:45:29 | Válasz a #201584. hsz-ra Előzmény #201584
Szió!
Azokra a mini - kisebb mint egy pingpong-labda - fánkokra gondolsz? Valamelyik part menti tavernában, vagy a sütis boltban. Olyan miniatűrt mi a párommal Platamonasban ettünk a Piactéren (Agora) és ráadásul még sziruppal (mézzel?!) is le volt alázva. Négyen ettünk meg egy adagot, és utána fejenként a literes bögrével ittunk vizet, hogy tudjunk beszélni.
Ha arra vagy kíváncsi, hol sütik, akkor tényleg meg kell kérdezni az árustól és megmondja a nevét a helynek. Jobb felvenni, akár MP3-ra, akár telefonnal, mivel akkor csak azt kell lejátszani és útba igazítanak, sőt lehet, hogy el is kísérnek az üzlethez. Mi ilyet már eljátszottunk tavaly és bejött!!
Próba cseresznye.
Ezt az egyszerű kérdő mondatot talán a Google sem tudja elrontani. Ezt is fel kell venni és addig gyakorolni, amíg jó nem lesz. Nagyon szeretik az igyekezetet, hogy a nyaralók próbálnak velük kommunikálni. Vagy egy másik ötlet: hiszen van az oldalon, akihez bármilyen kérdéssel lehet fordulni, hiszen kint él Nei Poriban. Mindenki szívesen segít, és pontos felvilágosítással tud szolgálni.
Remélem egyszer összefutunk családostól, és akkor már Te kalauzolsz el a "fánksütödébe".
Szeretettel üdvözöllek Neipori
  Rita79 | #201627 Üzenet | 2013-04-29 08:46:19 | Válasz a #201584. hsz-ra Előzmény #201584
Van egy pékség, ahol sokkal olcsóbban lehet kapni! De, nem tudom pontosan hol volt....
  Neipori | #201628 Üzenet | 2013-04-29 09:20:07 | Válasz a #201584. hsz-ra Előzmény #201584
Szia "botocska"
A tavalyi kérdésemet megtaláltam az MP3 lejátszómon, csak én bárányhúst kerestem, és az utcán kérdezősködtem.

Kérem uram, (asszonyom) hol készítik a fánkokat? Szeretnénk oda menni vásárolni. Köszönöm a segítségét.

Παρακαλώ κύριε (κυρία) όταν η ντόνατς γίνονται; Θέλουμε να πάμε για ψώνια. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Parakaló̱ kýrie ( kyría ) ótan i̱ ntónats gínontai? Théloume na páme gia psó̱nia . Sas ef̱charistó̱ gia ti̱ voí̱theiá sas.

Mivel nem értettük a választ (mert miért is értettük volna?!) felvettük és úgy igazítottak útba, hogy oda találtunk.
Mivel nagyon segítőkészek, ha látják rajtad, hogy "el vagy veszve", akkor el is kísérnek.
Szeretettel: Neipori
  Botocska | #201631 Üzenet | 2013-04-29 09:43:17 | Válasz a #201628. hsz-ra Előzmény #201628
Szia neipori!
Korfun én is jártam így, megkérdeztem görögül/ mert ugye,írják az útikönyvek,hogy szeretik a görögök ha az anyanyelvükön is megszólítják őket / Paleokastritsaban egy vízibicikli kölcsönzőben, mennyibe kerül a kölcsönzés.Azt hiszem pószo kosztizi- igy fonetikusan-. erre ő elmondta görög nyelven . Nem kell mondanom,hogy egy árva szót sem értettem belőle, így megbeszéltük angol nyelven a történetet. Egyébként köszi a tanácsod
  Neipori | #201634 Üzenet | 2013-04-29 10:56:48 | Válasz a #201631. hsz-ra Előzmény #201631
Szia "botocska"!
Remélem azt érezted, hogy nem kioktató szerettem volna lenni, csak egy tapasztalás a sok közül, aminek - tudjátok - arassátok le a gyümölcsét. Szerencsém volt, mivel a telefonom Nokia 137, nem alkalmas semmilyen hangfelvételre, de... ott volt velem a kicsi, másra nem alkalmas MP3 lejátszóm, amin felvételt is tudtam készíteni, de addig, csak a társasházi közgyűlések "kellemes" vitapartiját vettem fel vele. és bevált. Elég volt lejátszani, és mutatták, hogy hol van a húsbolt.
Csak ez miatt írtam olyan körülményesen, mivel mi nagyon próbálkozunk a görög nyelvvel. Állítólag aki tud angolul, annak könnyű. Mi kicsit hablatyolunk oroszul, és lehet az a baj, hogy sok a hasonlónak tűnő betű, teljesen más kiejtési formában. Itt bejön a kavar-zavar. De Próbálkozni KELL! Ha még harminc évig éltet a feljebbvalónk (itt nem a kormányunkra gondolok, hanem náluk magasabb személyre), addigra talál már nemcsak köszönni tudunk majd, hanem megértjük azt is, hogy visszaköszönnek.
Üdv. Erzsébet (Neipori)
  Pontikos | #201635 Üzenet | 2013-04-29 11:32:46 |
botocska írta:
Tudjátok-e, hogy hol készítik azokat a fánkokat, amelyeket a "fánkárusok" hordanak a parton? Úgy tudom,nem messze van a parttól a sütöde.

Loukoumades-ként megtalálod éttermekben, cukrászdában is.
(Vagy megcsinálod otthon, nyakon öntöd pompás helyi mézzel, megszórod fahéjjal és szezámmaggal. icon_smile.gif)
  Neipori | #201638 Üzenet | 2013-04-29 12:33:50 | Válasz a #201635. hsz-ra Előzmény #201635
Szia Pontikos!
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell kiejteni a fánkocskák nevét?
Tavaly ettünk, de tényleg annyira édes volt, mint a török halva. Az eleve édesre készített réteslapok közé töltött tölteléket sütés után - a recept szerint - nyakon kellett önteni olvasztott mézzel, amelybe két-három teáskanál frissen facsart lime lett belekeverve. Nos az édességén nem csökkentett.
Sőt elkészítettem már egy autentikus zsidó ünnepi édességet is, a Flódnit, ami hasonlóan édes és legalább falatonként tízezer kalória.
Ennyi a dumám, de azért kérlek írd meg nekünk a kiejtését is.
Köszi: Neipori
  Botocska | #201639 Üzenet | 2013-04-29 12:33:52 | Válasz a #201634. hsz-ra Előzmény #201634
Szia neipori!
Nem éreztem kioktatónak. Az orosz tudás,amit anno a 79-83-as,majd a középiskolában kaptunk, nem sokat ér. Én a betűket kb. el tudom olvasni.de nem is próbálkozom a beszéddel. Inkább az angol az a nyelv,amivel beszélgetünk.
  Botocska | #201640 Üzenet | 2013-04-29 12:34:36 | Válasz a #201635. hsz-ra Előzmény #201635
köszönöm a választ.
  Lmmarti | #201641 Üzenet | 2013-04-29 12:38:57 | Válasz a #201584. hsz-ra Előzmény #201584
Van a péknél is, olcsóbb is, de nem olyan jó. Tömör, nehéz a tésztája. A parton nagyon finom ..... Mmmmmm .... Főleg a cukros karika ! Szerencsére 2 Euro, ezért aztán nem eszem minden nap (átszámolás, ó !!!).
Próbáltam kifigyelni, honnan hozzák. Szerintem nem Nei Poriból. Egész a falu felső végéről indulnak déli irányba. Mintha ott tenné ki őket a kocsi. Pedig én is szeretném megtalálni a forrást icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 766 767 768 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu