#2213762014-07-22 08:41:08 Válasz a #221357. hsz-ra
Igen valóban költői , de mivel az utazási irodák ajánlatából okos nem lehetek , talán azért van ez az oldal , hogy hátha ......... . ! Még 3 nappal is az utazás előtt , felkészülhetek valamire .... !
Meg tudja mondani valaki, hogy mennyire lehet kártyával fizetni? Leginkább az autóbérlés miatt érdekelne, de más is (üzletek, éttermek) Pontikos? Köszi előre is!
Repülővel megyünk mi is. Nektek hol lesz a szállásotok ? Igazából nem sok időm volt felkészülni , programokat tervezni , lesz ami lesz . Kocsit bérlünk , térkép van , gyerünk.....
Szállás érdekelne . mert szeretek jól aludni !
Three Stars Apartment, Pigadia. Én sem tudok semmit a szállásról, csak amennyit a neten találtam. Majd ott meglátjuk. Amilyen lesz, annak fogunk örülni.
#2214042014-07-22 11:18:24 Válasz a #221382. hsz-ra
Én nem tudok a kártyás fizetésről nyilatkozni, te teljesen biztos vagyok benne, hogy volt már róla szó vagy itt, vagy az index fórumán. Érdemes visszaolvasni.
Pigadiában a legtöbb helyen lehet kártyával fizetni. Ha autót béreltek és előre lefoglaltad neten viszont, akkor érdemes megkérdezned, hogy nála épp tudsz-e kártyával fizetni. Nem árt, ha van készpénz azért, mert vannak olyan kis eldugott települések, ahol nem valószínű.
Most, 17-én jöttem haza Karpathosról. Igaz, nem a Pantheonban, hanem az Iliadában volt a szállásunk. De néhányszor elmentünk, sőt fotó is készült ott rólunk. Kívülről nagyon jól néz ki. A strand nincs messze, üzletek, tavernák vannak a közelben. Pigadia központja sincs messze. Tudom, hogy nem nagy segítség, amit írtam, de csak ennyit tudok róla.
Sziasztok!
Andi8, mi most gondolkozunk az Iliadán. Tudnál mondani róla pár szót? Elégedettek voltatok a szállással? Nem zajos éjszaka(/nappal)?
#2215492014-07-23 19:00:04 Válasz a #221526. hsz-ra
Szia! Mi elégedettek voltunk a szállással, tiszta, rendszeres takarítás, ágyneműcsere. Egy negatívum volt, hogy kevés az edény. A háziasszony tünemény, angolul lehet vele kommunikálni - egyébként mindenkivel Karpathoson, ami nekem kicsit illúzióromboló volt Ha nem zavarnak az állati hangok - reggel 5 körül kakasok kukorékolnak, hegyi kecske kórussal - akkor minden rendben lesz. Közel vannak az üzletek, tavernák, autókölcsönzők, automaták, és a buszmegálló is. A strand is közel van, de az köves. Mi a parton gyalogoltunk a homokos részig. Nyugodtan kérdezz, ha tudok, szívesen válaszolok.
#2215522014-07-23 19:11:08 Válasz a #221549. hsz-ra
Szia Andi! Mi 31-én indulunk és az Iliadában szállunk meg. Ha a szállásról írnál még valamit köszönettel venném. Pl. van e törölköző, mert az jelentősen csökkentené a csomagunkat. Szívesen olvsnék még arról, mennyire bonyolult autót bérelni, vagy bárhová eljutni a szigeten. Ellátás nélkül leszünk, hol érdemes és mit kajálni?
#2215542014-07-23 19:34:45 Válasz a #221552. hsz-ra
Szia Taxis!
Igen, a 2 fős stúdióhoz 4 db törülközőt adnak (2 kicsit, 2 nagyot). Szerintem azt semmiképpen sem vigyetek. Mi nem tudtuk ezt, és vittünk A partra azokat nem lehet vinni. Van wifi minden stúdióban, azonkívül semmi. Gondolok tv-re, rádióra. Mi a földszinten laktunk, és óriási teraszunk volt. Talán az emeletről a tengerre lehet látni, ezt nem tudom. A szállás kb. 50 méterre, egy csendes mellékutcában van, és az utca végén már tudsz is autót bérelni. Nem tudom, az idén hogy alakultak máshol az árak, mi Krétán 30 euróért béreltünk kocsit, itt 45-50-ért tudsz a helyszínen. De szerintem nem éri meg. A buszállomásról bárhová eljutsz a szigeten. A legdrágább buszjegy Olymposig volt, 8.5 euróért. Borzalmasan vezetnek a görögök, itt nincsenek táblák, nem használják az irányjelzőt, keskenyek és kacskaringósak az utak.
De persze volt, aki bérelt autót, és azt mondta, nagyon korrektek voltak. Lehet velük alkudni is.
#2215552014-07-23 19:38:53 Válasz a #221552. hsz-ra
Nagyon közel van két a szupermarkett, mi ott vásároltunk be mindenből. Esténként pedig tavernákban ettünk. Az áraik egy kicsit drágábbak, mint a többi szigeten, de gyrost 2.4-ért lehet venni. Pigadia főutcája tele van tavernákkal, de az Illiadától mintegy 50 méterre is van egy. Mi abban nem voltunk, eldugottabb utcákba jártunk, ahol a helyiek is ettek, mert ott tuti finom a kaja