Mi ugyan igy Nei Poriból vonattal mentünk át Larissába. A vonaton is lehet jegyet venni a kalauztól. Larissa a másik irányban van. Csak két megálló, mindössze 20 perc a menetidő. Nem is megy tovább a vonat. Ez a végállomása. Larissában ráakadtunk egy ókori görög színház romjaira. A vonat nagyon klassz volt. Tiszta, kulturált mosdókkal,nagyon kényelmes, légkondis. Még egy alagúton is áthaladt. Nagyon klassz volt!
Húha...ezek jó kis infók nekem. Thessazlonikiből vonattal tervezünk menni Volosig, vagy ha busszal megyünk akkor Larissából.
Gudli...nyugtass meg, hogy csak annak a vonatnak volt végállomása Larissában, amivel ti mentetek. Ugye azért mennek onnan vonatok Volosba?
Ez a vonat Tessalonikiből jön és Larissáig közlekedik. Közben megáll Nei Poriban. Van egy másik járat, ami szintén Szalonikiből jön, Athénig közlekedik, de az nem áll meg Nei Poriban. Visszafelé szintén figyelni kellett, hogy a Larissábából indulóra szálljuk fel, mert ami Athénénből jön és Szalonikibe megy, az nem áll meg Nei Poriban.
Dora apartmanról tudnátok írni részleteket?
Pl. megközelítés, szobák mérete (két felnőt és egy 5 éves gyerekkel megyünk), erkély, konyha felszereltsége, stb.
A Dora Platamonas felől a körforgalom után a legszélső utcába /erdős oldalról/ a második épület. Kb a 610-630 oldalak között találsz térképet Nei Poriról és ott meg is van jelölve. Mi a legfelső emeleten voltunk. Az erkély tágas a fürdő ugyan az mint görögbe bárhol wc, zuhany, mosdo kis helyen. A Konyha felszereltsége szerintem a Dorába volt idáig a legjobb. A szoba 3 ágyas volt tágas nagy. Kényelmesen el lehet férni egy családnak. A környék csendes. A tenger kb. 250 m-re.
#2044992013-06-15 16:35:07 Válasz a #204276. hsz-ra
szio mylo00 Az igaz, h. a vonaton is lehet jegyet venni, de 50 %-s felarat kell ra fizetni. Erdemesebb a penztarnal megvaltani. Akkor kell csak a rendes arat fizetni, ha nincs penztar, es ezt megmondod a kalauznak. Amugy 26 ev alatt van kedvezmeny a vonatra, ugy kell kerni.
Egy kis segítség!Augusztus elején megyünk nyaralni Nei Poriba!még nem voltunk ott!milyen a hely az árak!a papa johnba megyünk!esetleg aki járt már ott nem tudna írni valami infot az apartmanról??előre is köszönöm a segítséget!a nyaralóknak jóó nyaralást!!!!
Üdv Kedves Fórumozók!
Még új vagyok itt....Szeretnék néhány kérdésre választ kapni, remélem tud valaki segíteni. Júliusban utaznánk Nei Poriba. Ezen a részen Velika kivételével még nem jártunk...ott pozitív tapasztalataink voltak ( tenger tisztasága, a környezet). Az érdekelne hogy Nei Pori tisztasága, ill a tenger azon része milyen? Olvastam itt a fórumon egy elég hervasztó beszámolót s bevallom egy kicsit elvette a kedvem
Örülnék ha valaki aki már járt ott megírná a saját tapasztalatait. ill. ha tudna valaki jó helyen lévő jó apartmant javasolni annak nagyon örülnék
Előre is köszönöm az időt, amit ( ha szerencsém van) rám szántok!
Üdv: Camelot
Camelot Nei Poriba a tenger kristálytiszta és a panorámája is lenyűgöző. 10 km-el feljebb vagy lentebb már nem mondható ez el de Nei Pori valami miatt kivétel. Viszont medúzák vannak.. A tisztaság miatt tökéletesen lehet látni őket a vízbe.
#2046872013-06-19 07:57:46 Válasz a #204673. hsz-ra
Camelot!
Most éppen itt vagyunk Nei Poriban és mondhatom, hogy megjött az a csodás érzés ami mindig elragad magával itt. Két napot voltunk Olympic Beach-en, mielőtt átjöttünk volna Nei Poriba.
Ott jó volt, de az a varázs hiányzott. rendezetlenebb, koszosabb, és a víz is folyton zavaros volt. Medúzával is találkoztunk 3x.
Viszont Nei Pori csodás, tiszta part, rendezettebb környék, kristálytiszta víz Medúzát még nem láttunk. Ami furcsa 2006-hoz, és 2008-hoz képest, hogy jóval kevesebb az ember. Üresek az éttermek, boltok.
Csak ajánlani tudom
Vitibogi milyen a víz hőmérséklete? Valószínűleg azért vannak kevesen mert Európa legtöbb országába a nyári szünet még nem kezdődött el. Magyarország ez alól kivétel de a legtöbb országba csak julius1 vagy még később kezdődik a szünet és e miatt a családosok még nem indultak el. Gondolom én.
#2046932013-06-19 09:42:27 Válasz a #204687. hsz-ra
Kedves Kobra és Vitibogi!
Nagyon köszönöm az infókat így azért már jobb a hangulatom, s nagyobb kedvvel várom az utazást!!!
Közben még egy kérdés merült fel bennem.....lehet-e autót bérelni Nei Poriban?
Szép napot Mindenkinek!!!!