Újonc vagyok itt a fórumon kérlek SEGÍTSETEK!
A Szerbek és a Macedónok melyik úti okmányt részesítik előnyben?
Autóval megyünk Görögbe és az egyik utasnak csak újfajta (kártya) személyi igazolványa van.
Előre is Köszönöm
#1936962012-08-14 12:06:15 Válasz a #193676. hsz-ra
A legfontosabbak:
- Típustól függően benzin, gázolaj, gáz
- Nemzetközi felelősségbiztosítási igazolás (zöldkártya)
- meghatalmazás, ha nem utazik a tulaj a kocsiban
- annyi láthatósági mellény az utastérben, ahányan utaztok (gyerekekre is!)
- égőkészlet
- tűzoltó készülék (megoszlanak a vélemények, tőlem még nem kérték, de meg sem állítottak az utóbbi 4 évben)
- utasbiztosítás (mostanában nem kérik, de enélkül baromság elindulni)
- minden egyéb itthon is kötelező felszerelés
#1936972012-08-14 12:09:55 Válasz a #193695. hsz-ra
Nem számít mit részesítenek előnyben!
Nyugodtan mehettek kártya formátumú személyivel, évek óta elfogadják, mi is azzal voltunk (a gyerekek is!) az utóbbi három évben. Semmi gond nincs vele, már a macedónok sem morogtak, megoldották a szkennelést.
#1936992012-08-14 12:18:20 Válasz a #193697.hsz-ra
Szia titi68!
Köszönöm a gyors választ!
Kicsit megnyugodtam mert pénteken indulunk
Nei Poriba és addigra nem hiszem,hogy meglenne az útlevél.
Még egyszer Köszönöm!!!
#1937072012-08-14 14:25:38 Válasz a #193706. hsz-ra
Ne feled, tartalék izzó legyen nálad- mert sosem tudni
eü doboz (lejáratra vigyázz)
poroltó, láthatósági mellény, legyen nálad ablaktisztító is- mert a bogarak alig jönnek le a hosszú úton.
Igaz,hogy nem kérik és remélhetőleg szükségtelen is lesz,de vonatókötél sem feltétlenül hülyeség. Azt nem tudom,hogy kötelező-e vagy sem. Nekem mindig bent van,pedig az autóm műszakilag a legmegbízhatóbbak közé sorolom.
Még egy kis adalék a kocsival Görögországba utazóknak. Belgrád belvárosát (E75 is) feltúrták rendesen. Először azt hittem kamu a terelés, a fizető-kapunál egy térképes infó lapot is osztogatnak, hogy mindenki inkább az újonnan elkészült elkerülőt használja.
Mikor volt ez a terelés? Egy hete sincs, hogy hazajöttünk, de simán mentünk-jöttünk a régi úton, a régi hídon a városon keresztül? A kapu után volt egy kis sávelhúzás, de a városban már semmi terelés nem volt!
Szia!
Most aug 11-én éjszaka.
Az infó szórólapból nem is derül ki, hogy teljesen le van zárva az út, pontosabban nincs magyar nyelvű tájékoztató. Persze ha félre állsz a kapu után és kimazsolázod, hogy mit is írtak, akkor már minden tiszta. Szóval, pont a hídra hajtás előtt leterelnek a belvárosban jobbra és tulajdonképpen a híd feljárója alatt mégy át amerre akarsz
Még egy kis adalék a kocsival Görögországba utazóknak. Belgrád belvárosát (E75 is) feltúrták rendesen. Először azt hittem kamu a terelés, a fizető-kapunál egy térképes infó lapot is osztogatnak, hogy mindenki inkább az újonnan elkészült elkerülőt használja.