Santorini
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1186
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Suzuki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90529 Üzenet linkje2009-02-18 10:41:12  Válasz a #90482. hsz-ra

Szia Firkamano! Nézd végig a fotóalbumokat Santoriniről és megtalálod amit kerestél!!
# 1187
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90532 Üzenet linkje2009-02-18 11:12:09 

Sziasztok!

Megnéztem a fotóalbumokat is, a tiedet is Josza, nagyon szépek a fent készült képek, a nagy hatalmas kék tenger, azok a házak, a naplemente, ez tényleg megfogott, de a strand... hát lehet hogy én szoktam hozzá a túl szép strandokhoz, de én itt fürdeni sem mernék. És hát a nagy melegben nem sétálhat állandóan az ember, meg a nyaralás nekem nem arról szó, hogy ülök egy tavernában és belátom a tengert, oké, megnézem a látványosságokat, de időm javarészét a vízben töltöm, nekem így telik a nyaralás, és sajnos ezen a szigeten nekem nem tetszik a víz ahol fürdeni lehet icon_sad.gif Biztos az is közrejátszik, hogy olyan vízbe ahol nem látok le nem merek bemenni, nagyon félős vagyok, akkor is bepánikolok, ha 5-6 méteres vízben a víz alján icipici növények vannak és felettük lebegek méterekkel, na én már ezt sem bírom icon_smile.gif

Azt hittem ezen a szigeten is van szép strand, merthát olyan gyönyörű a kilátás itt.
Vagy erre a szigetre az ember nem is annyira a strandolás miatt megy??

# 1188
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90535 Üzenet linkje2009-02-18 11:50:41  Válasz a #90532. hsz-ra Előzmény #90532

Szia Firkamanó!

Nem, erre a szigetre nem a strandolás miatt megy az ember, hanem azért, hogy szereplője legyen pár napig egy megelevenedett képeslapnak és csak ámuljon és bámoljon. icon_smile.gif Itt nincs olyan tengerpart, mint amilyet Te kedvelsz. Egyszer majd akkor gyere ide, ha már előtte kifürödted magad egy másik helyen. icon_wink.gif Viszont szerintem ezt a szigetet minden Görögország-rajongónak látnia kell legalább egyszer, úgyhogy bár ismerem a szép strandok iránti vonzalmadat, mégis azt mondom, hogy ki ne hagyd! icon_smile.gif

# 1189
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90537 Üzenet linkje2009-02-18 12:06:39  Re:

pordanniki írta:
Sziasztok!

Új vagyok még itt a Szantorinis fórumon, eddig inkább a Jón-szigeteken kirándultunk, de az idén úgy döntöttünk, hogy Szantorini lesz a nászutas
úticélunk. icon_biggrin.gif
Mi már januárban lefoglaltuk a szállást Oia-ban, ugyan abban a stúdióban, amiről Haspók is írt, a Stelios room-ban.
Mi is a neten akadtunk rá és remélem jó választás lesz.
Kíváncsi leszek majd Haspók tapasztalataira. icon_smile.gif

Szia Pordanniki! icon_smile.gif

Nahát, nem is gondoltam volna, hogy van még rajtunk kívül valaki, aki ide foglalna szállást. icon_smile.gif Mondjuk nem egy tipikus nászutas lakosztály, de szerintem a lényeg az, hogy amikor kimész az erkélyre, akkor mit látsz. Mi is pontosan ugyanezért foglaltuk. icon_wink.gif (És az sem mellékes, hogy féláron van a többi kaldera oldali szálláshoz képest... icon_razz.gif) Elolvastátok a tripadvisoros véleményeket? És ezek szerint július után mentek majd? (Mivel azt írtad, hogy kíváncsi vagy a tapasztalatainkra, azért gondolom, hogy nyilván utánunk mentek majd.)

Az utazást hogy szerveztétek? Repülő+komp?

# 1190
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90538 Üzenet linkje2009-02-18 12:33:43  Válasz a #90537. hsz-ra Előzmény #90537

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! Mivel még nem jártunk Szantorinin, biztosan lesz majd még pár kérdésem az utazással kapcsolatban.
Mi aug. 8-án repülünk Szantorinire, az egyik utazási iroda charter gépével.
Olvastuk a tripadvisor fórumot is és ezért döntöttünk ( meg persze az ár és a szép kilátás miatt) a Stelios rooms mellett.
Haspók Ti mikor utaztok és érkeztek haza?
Nagyon kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
Különben mi sem gondoltuk volna, hogy valaki rajtunk kívül foglal ide szállást, mivel még senki sem írt róla. icon_smile.gif

# 1191
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90539 Üzenet linkje2009-02-18 12:38:11 

Szia Andi! icon_smile.gif

Amikor a múltkor említetted Monalisát, elolvastam az ő beszámolóját is, és le van benne írva, hogy melyik szálláson voltak. Rá is kerestem utána a neten, és nem rossz hely az sem, az is olyan tipikus kaldera oldali szállás, a többi fentihez hasonló árfekvésben. Monalisának nagyon tetszett a fekvése miatt.

Őszintén szólva én úgy indultam, hogy ha már megyünk, akkor a kaldera oldalán szeretnék lakni, hogy naponta gyönyörködhessek a látványban, még akkor is, ha kicsit drágább. Aztán elbizonytalanodtam egy kissé, visszagondolva a tavalyi utunkra, hogy valójában mennyi időt is fogunk mi azon a szálláson tölteni világosban...? icon_smile.gif Reggel ébredés után mindig elmegyünk és valószínűleg sokszor érünk majd haza késő este, hiszen egész nap sűrű programjaink és sok néznivalónk lesz. Ha minden este máshová megyünk naplementét nézni, akkor a saját erkélyünkre nem is marad szinte idő...

Más az, ha sok időt tölt az ember a szálláson, pl. Monalisáék is volt, hogy egész nap a medencénél voltak, akkor van idő csodálni a kilátást a nyugágyból, de nálunk ilyesmi fel sem merül, úgyhogy emiatt fölöslegesnek gondoltam kifizetni a "kaldera-felárat".

De azért még mindig vacilláltam, hogy hát mégis, ha már Santorini, akkor olyan jó lenne a kaldera felőli oldal... és majdnem az egyik 90 eurósnál maradtam, de aztán megnéztem újra a tripadvisort, ahová saját véleményeket és saját fotókat is tesznek fel a szállásról azok, akik már ott jártak, és láttam, hogyha nem vagyunk szerencsések, akkor 90 euróért akár kaphatunk olyan szobát is, ahonnan semmivel sincs jobb kilátás, mint innen, a Steliosból, sőt... (Konkrétan a lentebb lévő teraszok némelyike olyan, hogy az naplemente irányába néző oldalon van a szomszéd ház fala, és gyk. "csak" a tengert látja az ember, a kalderából semmit. Hát ezért nem éri meg annyi pénzt kifizetni.) Márpedig én általában peches szoktam lenni a szobaosztásnál, és nem vagyok az a balhézós fajta sem, így előre szeretem letisztázni, hogy akkor konkrétan mit is várhatunk az árért. Úgyhogy elküldtem mailben egy fotót, hogy én pontosan azt az erkélyt szeretném kérni, ami rajta van, de sajnos azt írták vissza, hogy az másfajta szobához tartozik...

Ezek után maradtam a Steliosnál. Ott a tulaj nagyon szimpi volt, és megígérte, hogy megkaphatjuk a kék erkélyes szobát, és az egész nem egy zsákbamacska, mert a fotón feketén-fehéren látszik, hogy milyen, az esetleges hátrányokat a tripadvisoron elmondták (de nem találtam vészesnek egyiket sem), a kilátás pedig nagyon-nagyon szép, így is lesz mit nézni reggelizés közben icon_smile.gif, mert tulajdonképpen szerintem annyi időt fogunk tölteni reggelente az erkélyről való bámészkodással. icon_smile.gif

vojandi írta:
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz ott (pl. tengerpart nélkül icon_smile.gif és a hajnali és esti fényekben). Megjegyezem, legjobb, ha este "otthon sem lesztek" Oiában, mert ami ott tömeginvázió van naplementekor, az felér egy stadionból kiáramló tömeggel. icon_smile.gif

Ezt a "tengerpart nélkül" dolgot nem értem, mire vagy kíváncsi? icon_smile.gif

Szerintem az esti tömeggel nem lesz gond, mert vagy velük együtt fogunk vonulni icon_biggrin.gif (egy nap biztos lesz ilyen), vagy akkor még haza sem érünk, mert hát azért más helyekről is meg kell nézni azt a naplementét. icon_wink.gif

# 1192
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90541 Üzenet linkje2009-02-18 12:43:05  Válasz a #90535. hsz-ra Előzmény #90535

Szia Haspók!

Köszönöm a válaszod, most megnyugodtam. Már kezdtem azt hinni, hogy velem van a baj.
Igen, ez a képeslap-átéléses dolog, ezért sem fogom kihagyni Santorinit, mert tényleg át kell élni, nagyon szép a hatalmas tenger, ezekkel a házakkal, és a naplemente, egy ilyen igazi naplementét szeretnék látni egyszer.

Mivel a strandolási kedvem egyhamar nem fog csökkenni, ezért úgy tervezem, hogy vagy jövőre vagy azután mikor Santorini közelében lévő vmelyik szigeten nyaralunk, akkor fogunk erre a szigetre is egy párnapos nyaralást tervezni. Amolyan szigetkombinációs nyaralás (remélem jövőre már belevágunk), és akkor ezen a szigeten 2-3 napot töltünk, és a fő szigeten (bárcsak Milos-on) meg a többi 10-12-t icon_biggrin.gif
Ez így tökéletes is lenne icon_smile.gif

# 1193
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90542 Üzenet linkje2009-02-18 12:46:08  Re:

pordanniki írta:
Mi aug. 8-án repülünk Szantorinire, az egyik utazási iroda charter gépével.
(...)
Különben mi sem gondoltuk volna, hogy valaki rajtunk kívül foglal ide szállást, mivel még senki sem írt róla. icon_smile.gif

Igen, közben eszembe jutott, hogy ha csak Santorinire megy az ember, akkor valóban a charter a legjobb megoldás árban és időben is, én is azt választottam volna.

Akkor még pont lesz időnk eszmét cserélni a szállásról, mi aug 1-jén jövünk haza, és előtte 4 napot leszünk Santorinin. icon_smile.gif

# 1194
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90544 Üzenet linkje2009-02-18 12:57:41  Re:

firkamano írta:
és akkor ezen a szigeten 2-3 napot töltünk, és a fő szigeten (bárcsak Milos-on) meg a többi 10-12-t icon_biggrin.gif
Ez így tökéletes is lenne icon_smile.gif

Mivel Santorini közel van Miloshoz, eredetileg én is egy ilyen kombira gondoltam (kiegészítve még egyéb szigetekkel is, én nem töltenék 10-12 napot csak Miloson, de ez csak a saját elgondolásom. icon_smile.gif ). De a Milosra menő kompmenetrend még mindig nem elérhető, úgyhogy elcsábultam (nem volt nehéz...) olyan helyekre, ahová már most biztosan tudom, hogy mikor megy a komp. Azért így biztosabbnak érzem a szállásfoglalást... (Bár az egyik kompjárat még így is "hiányzó láncszem" marad tavaszig... dehát évek óta minden nap jár, akkor már csak idén nyáron is fog! icon_smile.gif )

Santorini egyébként nem véletlenül az utolsó sziget a nyaralásban, a sorrendet tudatosan alakítottam így. Nagyon megmaradt bennem Andi beszámolójából, hogy mikor Santoriniről átmentek Naxosra, akkor eleinte mindent Santorinihez hasonlítgattak... icon_smile.gif Ezt szeretném elkerülni, és egy jól sikerült nyaralás megkoronázása lehet az utolsó néhány nap abban a csodálatos Tündérországban (ezt most Joszától plagizáltam... icon_smile.gif ).

# 1195
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90545 Üzenet linkje2009-02-18 13:01:16  Válasz a #90542. hsz-ra Előzmény #90542

Haspók!

Mi is pont így foglaltuk le e-mailben a szobát.
icon_biggrin.gif
Elküldtük a képet, amit letöltöttünk az internetről és be is karikáztuk, hogy a kék erkélyes szobát szeretnénk. icon_biggrin.gif
Csak hogy teljesen egyértelmű legyen. icon_smile.gif

# 1196
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90551 Üzenet linkje2009-02-18 13:16:33  Re:

pordanniki írta:
Haspók!

Mi is pont így foglaltuk le e-mailben a szobát.
icon_biggrin.gif
Elküldtük a képet, amit letöltöttünk az internetről és be is karikáztuk, hogy a kék erkélyes szobát szeretnénk. icon_biggrin.gif
Csak hogy teljesen egyértelmű legyen. icon_smile.gif

Ez nagyon jó! icon_biggrin.gif Úgy látszik, teljesen egyformán gondolkodunk. icon_biggrin.gif Egyébként én utólag úgy vettem észre, hogy az nem egy, hanem két erkély... nem...? Mintha lenne közötte egy fehér válaszfal... de mivel olyan kicsi a kép, nem vagyok teljesen biztos benne.

# 1197
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90554 Üzenet linkje2009-02-18 13:26:41  Re:

Ez nagyon jó! icon_biggrin.gif Úgy látszik, teljesen egyformán gondolkodunk. icon_biggrin.gif Egyébként én utólag úgy vettem észre, hogy az nem egy, hanem két erkély... nem...? Mintha lenne közötte egy fehér válaszfal... de mivel olyan kicsi a kép, nem vagyok teljesen biztos benne.[/quote]

Mi úgy néztük a képen, hogy van egy picit nagyobb szoba, aminek kék az erkélye és három kisebb fehér erkélyes.

# 1198
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90555 Üzenet linkje2009-02-18 13:34:10 

Én nem találom annyira közel Miloshoz, de ez relatív. Szerintem, Milos semmihez sem fekszik úgy igazán nagyon kedvezően. De ez nem ez a topik... Santorininek is vannak szép strandjai, Joszáék írnak is róluk a beszámolójukban. Szerintem Perissan strandja is nagyon szép Firkamanó, lassan mélyülő és igazán kristélytiszta vízével.
Azt hogy írtad, be sem mernél menni a vízbe, mert olyan mély, gondolom a kalderára értetted, de ott nem is szoktak fürdeni icon_smile.gif Én nem félek a mély víztől, sőt egyenesen vonz magához, de a kalderába én sem vágynék beúszni (még akkor sem, ha nem jönnének hajók).

# 1199
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90559 Üzenet linkje2009-02-18 13:48:56  Re:

pordanniki írta:

Mi úgy néztük a képen, hogy van egy picit nagyobb szoba, aminek kék az erkélye és három kisebb fehér erkélyes.

Igen, először én is pontosan ugyanígy láttam! De most megnéztem újra, lehet, hogy a múltkor csak a szemem csalt. Amit én válaszfalnak gondoltam, az talán a fehér falon csak a tető árnyéka. icon_smile.gif

# 1200
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90561 Üzenet linkje2009-02-18 13:59:34  Válasz a #90555. hsz-ra Előzmény #90555

Szia Vojandi!

Azt hiszem azért nem tetszik a sziget starnadja, mert vörös homok van, és az elront mindent, azon keresztül a szép kék víz nem látszik kéknek és zöldnek icon_smile.gif

Nagyon szemezek Amorgossal is, az közel van Santorinihez icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 79 80 81 ... 156 157 158   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu