Sziasztok
Élménybeszámoló:
Aug. 14.-én indultunk a meteórákhoz 2 autóval 04 órakor. A határokon simám átértünk Röszke teljesen üres volt. A többi határon is alig volt forgalom. Váltottunk dinárt, dénárt fizettünk euróval és kártyával is, csak hogy teljes legyen a képlet. Megérkeztünk a kastraki kempingbe minden szuper, úszómedence olyan vizes blokk, amilyet még nem láttam a zuhanyzó előtt beépített pad az öltözködéshez. Külön "konyha" és valószínűleg bérelni lehet lakókocsit is. Másnap kijelentkeztünk és megnéztük a Meteórákat.
Ekkor kezdődtek a problémák, a mondeón elrepedt egy vízcső és pisilni kezdett az autó nem kicsit, próbáltuk megcsinálni, de nem sikerült. Irány a benzinkút szerelőt keresni, a kutas megcsinálta volna szívesen, ha nem lett volna ünnepnap. Így visszamentünk a kempingbe várni még 1 napot. A lefkadai kempinget egy forumtárasunk már lefoglalta ezért felhívtam, hogy szóljon a kempingnek késünk (teltházuk volt). A kastraki kempinges másnapra hívott egy szerelőt 8 30-ra ott is volt. Motorral érkezett hamar kicserélte a vízcsövet (20€ baráti ár) és indulhattunk is Lefkadára. Szegény mondeo nagyon legyengült féltünk az újabb hibától attól tartottunk, hogy hengerfejes a járgány. Próbáltunk lassan menni, de "szerencsénkre"az újabb hiba pont a lefkadai kempingbe érkezéskor történt, még le se lett állítva a motor már hatalmas víztócsa jelezte, hogy nincs minden rendben a géppel. Legalább a célig elértünk. A tulaj mondta semmi baj nyugodjunk meg meglesz csinálva az autó. Persze a hibáról fogalmunk sem volt, másnap kicsit megbontva láttuk, hogy komoly a baj a hengerfejből dől a víz kb. úgy ahogy beöntjük. A szívó és a kipufogó sor között 1,8 TD. Dimitri a tulaj mondta, hogy kérdezzük meg a szerelőt a műhely a Nydri körgyűrűjén van kb. 5km-re. A szerelő mondta, hogy oké de látnia kell és húzzuk oda. Szombat reggel Dimitri elhúzta az Uaz-zal a szerelőhöz. Ezt a kocsit a hajók vízre bocsájtására használta. A szerelővel megállapodtunk 50€-ban, akkor már tudtuk mi is hogy a fagydugó adta meg magát. Hétfőre kész lett a kocsi haza is jött a vizet nem ette. Mikor kijelentkeztünk a kempingből 6ember 2sátor 2 autó 8nap 360€-ra jött ki mindjárt 350€-ra kerekítette a vontatásért cserébe még ő adott 10€-t. Persze tőlünk is kapott egy kis ajándékot.
Gondolom ez lehet a vendégszeretet, szívélyes közvetlen barátságos ember.
Ha legközelebb megyek Lefkadára márpedig megyek kizárt, hogy más kempinget válasszak.
#1947032012-08-27 21:05:51 Válasz a #194700. hsz-ra
Persze hogy észrevettem ,csak példának raktam be hogy van ilyen is...De szerintem amire te gondolsz az az Audi A8-ban van, valami sávelhagyórendszer a neve, végül is az is elalvásgátló szerepét tölti be ott is a kormányt rezgeti ... Én ha álmos vagyok iszom egy Red Bult , nekem az jött be.. Ha megiszom garantált hogy nem tudok tőle elaludni úgy felpörget...
#1947052012-08-27 21:33:10 Válasz a #194697. hsz-ra
Idézet:
Szerintem Batajnicától a fizető kapuig kellene nézni az időt. Én magam mérem a km-t, nem a googl nézem.
Szerinted! Szerintem meg aki a 10 percet írta az a városi szakaszra értette, mert lehetetlen lenne ennyi idő alatt 35 km-t megtenni, 210 km/h lenne az átlag sebesség! Miért állítana bárki is ilyet, nem az oviban vagyunk!? Aki először jár arra fogalma sem lehet róla, hogy hol kezdődött régen a városi szakasz, az a természetes, ha az autópályás szakaszt kihagyja.
Sajnos én azok közé a lúzerek közé tartozom, akik egy évben csak egyszer jutnak el Görögországba, ezért ha nem akarok jövő nyárig várni, akkor kénytelen vagyok a google-hoz fordulni (szerintem azért nem sok lehet az eltérés! Tudom, tudom, Te nem vagy nagyképű! ). Dolgozom az ügyön, de az én cégem még azt igényli, hogy dolgozzak benne, most még nem tehetem meg, hogy ingázzak egész évben a két ország között.
#1947072012-08-27 21:44:56 Válasz a #194703. hsz-ra
Nem, ez a csillagos márkában van, és a szemet, vagy a szemhéjak mozgását figyeli kamerával, vagy valami ilyesmi. Meg a sávelhagyást is nézi kamera.
El tudnám képzelni, de van egy határ, aminél én nem adok többet egy autóért, abba meg nem fér bele ilyen kütyü. Az olyan autókat szeretem, amit még kint merek hagyni éjszaka az utcán. Meg elsőkerék hajtású és japán.
#1947102012-08-27 22:10:34 Válasz a #194697. hsz-ra
A 10 perc en voltam. Mint utana is irtam, nem stoppreltem, reggel fel 3kor indultam haza, 6,5 ora vezetes utan nem volt kedvem hozza, lehet h 7 perc volt, lehet h 12. Arra vonatkozott, h erzekeltessem, megallas nelkul, kb 90cel (egy taxi mogott, igen, a 60as tablanal is) siman vegig lehet jonni az utepites mellett. Es mivel roszket kerultuk, kenytelen voltam atmenni szegeden, ami tovabb tartott...ezt vagy megerted, v idegesited meg magad rajta:-) ez szombat, de 10 ora volt. Odafele uez volt a helyzet, egy hetfo reggelen, kb 6.30kor. Reszemrol lezartam.
Amugy nekem is a redbull segit. Egesz evben nem iszom, csak ilyenkor, siman ebrentart...
#1947412012-08-28 09:51:11 Válasz a #194715. hsz-ra
Igazad van, azt írta, de Te is tudod, hogy nem azt akarta!
Én vele ellentétben nem csak szavakat olvasok, hanem mondatokat, és próbálom megérteni, hogy mit akart a másik mondani!
Ő akkor azt akarta mondani, hogy "... én NEM vagyok nagyképű, pedig lenne mire!" (mondjuk ez már önmagában is nagyképű kijelentés szerintem).
Igen uraim megengedhetem, mert én már letettem valamit az asztalra.
Dolgozzatok szorgalmasan, használjátok ki a lehetőségeket és ti is elérhetitek ezt.
A továbbiakban inkább az utazással foglalkozzunk.
Aki teheti gyorsan induljon, mert jó az idő, meleg a tenger és hideg a sör.
Igaz tegnap Szalonikinél égett a Ring-Rod melletti gaz, de egy tűzoltó autó keményen oltotta.
Na Uraim tessék felkötni a gatyát!!!!
Ez aztán a léc meg a szintje!
egy igaz: minden mással foglalkozni felemelőbb!!!
Kérdés a korfu fanhoz offként:
Mivel 3 hónapja járóképtelen vagyok és még leszek egy darabig, ezért fájdalomdíjként egy kis téli Korfut (is!!!) beterveztünk.
Mennyire zord az időjárás nov-dec-jan? Van tapasztalat?
Köszi
#1947592012-08-28 13:34:41 Válasz a #194755. hsz-ra
Nov elején megyünk mi is megint... Korfun olyankor teljesen jó idő van, én pl mindennap fürödtem a tengerben..A levegő napközben 25-28 fok körüli, de többnek érezni... Arra azért figyelni kell hogy olyankor már sok az eső, figyelni kell az előrejelzéseket hogy ki lehessen fogni a jó időt.. Az összes Korfu közül a téliek voltak eddig a legjobbak..... Ja olyankorra megint minden felfrissül, a növények bezöldülnek, érik a citrom a narancs virágillat az egész sziget.... Korfuiak azt mondják hogy november a második tavasz.... A mostani program kint olajbogyó szüret lesz....