Sziasztok!
Na ha hétfőn még meglesz a hely, akkor úgy néz ki, hogy 13-án utazunk Sartira az Ibusszal a Sokratis apartmanházba. Valaki jön esetleg ilyenkor? Ibuszról van tapasztalatotok? Mi eddig velük csak repülővel utaztunk, busszal még nem. eddig a buszos utakon mindig az Apollonnal voltunk. 3-an megyünk, a párom, a 3 éves kislányunk, meg én. Tudja esetleg valaki, hogy ennél az apartmannál milyen a tengerpart? Úgy olvasgattam, hogy az óvárosi résznél sziklás, de lehet csak a végénél? Itt akkor milyen? Homokos, vagy sziklás? Csak a gyerkőc miatt kérdezem. HA esetleg sziklás, akkor sokat kell a homokosig sétálni? egyébként egy furcsa kérdés? Sarti inkább puszta, vagy dimbes-dombos, esetleg a hegy nagyon messze van? Hiába nézem a képeket, ezt valahogy nem sikerült eldönteni.
Köszönöm előre is a segítséget!
#1903692012-07-07 14:16:28 Válasz a #190367. hsz-ra
Szia!
Mi is a Sokratis házban voltunk tavaly az IBUSZ-szal. Az apartmannal és az irodával is tökéletesen meg vagyunk elégedve, ezért idén is velük, busszal és ugyanoda megyünk.
Mi mindig a házhoz legközelebbi partszakaszt céloztuk meg, ami homokos. Délelótt vettünk egy frappét és egész nap heverhettünk a napozóágyon a pálmalevél ernyő alatt. Míg délben 2-3 órára bementünk hűsölni, ebédelni, addig a strandcuccokat kint hagytuk.
Nem túl messze az ófalu felé kezdődnek a kövek, de én azt a részt sem nevezném sziklásnak. Persze egy háromévessel jobb a homokos part. A kicsinek a legideálisabb a Beach lenne, de az jócska séta innen. Ott befelé sokáig sekély a víz, az ófalunál elég hirtelen mélyül.
Maga a falu nem annyira dimbes-dombos, de a templom környéke magasabban van, ott vannak lejtős-emelkedős utcák.
A környező "megmászható" dombok nincsenek messze, többek is írták itt, hogy tettek arra túrákat.
Mi majd 27-én indulunk. Tavaly a ház Sassos felé néző oldalán volt a szobánk, ami előszezonban nagyon kellemes volt. Július végén úgy gondolom, hogy egy ófalu felé néző szoba hűvösebb lenne. Kérlek, írd majd meg az idevonatkozó tapasztalatodat.
ibissz
#1903712012-07-07 14:34:22 Válasz a #190369. hsz-ra
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a sok infót.
Akkor itt hirtelen mélyül a víz? A beach nagyon messze van? Kb. hány perces séta? Hülye kérdés, tudom.
Mindenképpen le fogom írni a tapasztalatomat, ha visszajöttünk. Azért most megnyugtattál, hogy jó az apartman meg az ibusz.
Üdv:
Larik
Egyáltalán nem hülye kérdés, nagyon is fontos.
A Sarti Beach kb negyedórás séta(ha jól vettem ki az apartman Sassos közelében van) . Ott a víz sekély , homokos, de az ófalunál sem vészes, mert a sziklák között homokos rész van. Na ezek a sziklák is kicsik. Mi mentünk oda a Beach-ről és tök jó volt
A hirtelen mélyülés is relatív, mert ott is be lehet menni jó pár métert. Nem úgy kell elképzelni, hogy lépsz kettőt és már több méter mély a víz.
...Na de majd meglátjátok...
#1904772012-07-08 17:25:20 Válasz a #190293. hsz-ra
Szia Foody! Emeletes busszal jöttünk. Szerencsére jó volt a klíma, működött.=) Csak a makedón határnál volt gond, ahol kb. 3 órát álltunk. Viszont tegnap összefutottunk birsalmával és párjával a Kalóztanyán, ők hamar átjutottak a határokon (az Apollon travellel utaztak tán).
Most értünk haza Kalóztúráról. Nagyon jó volt. Szép helyeket láttunk. Attila vicces volt. Visszafelé meg jól esett a csirke souvlaki tzatzikivel.=) Jaajj majdnem elfelejtettem..láttunk delfineket kb. 5-6ot és 15 percig "keringtünk" körülöttük. Rendesen lehetett őket látni és nagyon közel voltak a hajóhoz. Csodás látvány.=))
Vki kérdezte még régebben: Ahol utoljára kikötöttünk ott a jetskizés 30euro helyett 20euroba, a fánkozás 15euro helyett 13euroba kerül a kalózosoknak.