Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 11926
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#194946 Üzenet linkje2012-08-31 13:47:56  Válasz a #194934. hsz-ra

Odafelé szerintem már nem lesz nagy forgalom, már visszafelé jönnek a "németek". Ha biztosra akart menni, akkor nézd meg a tavaly szeptember elejei hozzászólásokat ( 663. oldal környéke), annál pontosabbat senki nem fog mondani.
Eddigi tapasztalataim szerint nyáron sem szokott bedugulni a pálya Halkidiki felé, hacsak baleset nincs. Dugó a pálya legvégén, és a félszigetek "nyakánál" lehet, Nektek a hídon átjutás lehet necces, de az attól függ leginkább, hogy hány órakor értek oda. Úgy látom szép idő lesz ott is, biztosan sok görög és macedón leugrik a hétvégére, szerintem nagyjából egy sima nyári hétvége forgalmára kell számítani.

# 11927
Relax

Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195019 Üzenet linkje2012-09-02 13:55:28 

Friss infó: ma hajnalban értünk haza, Röszkénél 5 órás volt a várakozás, persze a magyar határőrök miatt. Este 3/4 10-re értünk a szerb oldalra, ahol már egy másfél kilométeres sor végére kellett beállnunk (ami szerintem pár óra múlva már több 10 km-re torlódhatott, mert kb. egy óra elteltével sem haladtunk egy métert sem). Először a szerbeket szidtuk, majd kiderült, hogy a magyar oldalon ment a tökölés, így a szerbek sem tudták átengedni az autókat, mert tömött sorok volt végig. Hajnali 3/4 3-kor hagytuk el a magyar határt. Horror volt...
# 11928
AXXon

Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195025 Üzenet linkje2012-09-02 16:11:21  Válasz a #195019. hsz-ra Előzmény #195019

Mi negyed 11 után nem sokkal értünk oda az 1500 méteres táblához és mi is vártunk minimum 5 órát, valamivel mögöttetek lehettünk. Botrány ami ott folyik.... És akkor még volt pofája poénkodni velem a határőrnek, hogy Tobleronét nem is hoztunk? Egy hajszálon múlott, hogy ne nyögjem be neki, hogy de, több kartonnal, csak megettük az öt órás várakozás alatt, de hála istennek még volt annyi lélekjelenlétem, hogy nem kockáztattam meg vele az elhúzódó kocsi átvizsgálást icon_biggrin.gif Pláne, hogy benne felejtettem indulás előtt a machetét a pótkerék mellett.

Az tuti, hogy a Röszke-Kecskemét távot rekord idő alatt tettem meg, bár a fáradtságtól a táblákat nem nagyon bírtam kiolvasni!!! de a sebességkorlátozás amúgy sem érdekelt már addigra, az utat meg ismerem, de azért az IGO-n figyeltem a kanyarokat, nehogy elszálljak, mint a győzelmi zászló...

# 11929
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195027 Üzenet linkje2012-09-02 16:30:08  Válasz a #195025. hsz-ra Előzmény #195025

Nem lehetett volna a sorból kiállni és átmenni Tompára?? icon_question.gif
# 11930
AXXon

Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195030 Üzenet linkje2012-09-02 16:50:50  Válasz a #195027. hsz-ra Előzmény #195027

Mire rájöttünk, hogy hogyan vala és mi icon_biggrin.gifD Addigra már nem volt egérút icon_wink.gif Ennyi. De ekkora kataklizma esetén ott se lett volna sokkal jobb a szitu sajnos. A vicc az, hogy tán összesen nem vártunk ennyit az odavissza úton az összes átkelőn összesen. Mindegy, ebből is tanultunk valamit, legközelebb úgy indulunk, hogy Tiszaszigetnél át tudjunk jönni azt kész.
# 11931
Hugorger

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195036 Üzenet linkje2012-09-02 17:58:45  Válasz a #195030. hsz-ra Előzmény #195030

Tiszasziget is mindig jol jarhato...sose volt elottem 10 autonal tobb...
# 11932
Brekka

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195049 Üzenet linkje2012-09-02 20:31:09  Válasz a #195025. hsz-ra Előzmény #195025

Sziasztok!
A helyzet sajnos romlott később, mi hajnal 3.20 körül álltunk a sor végére a MOL kút magasságában (kb. 2100 méterre a határtól), és 9 után jöttünk be az országba. Egy helyen lehetett volna visszafordulni még a szerb rendőröknél, ahol elfogyott a szalagkorlát, de mivel akkor már kb. 2 órája araszoltunk, azt hittük, sokkal rosszabb nem lehet. Tévedtünk. icon_twisted.gif
Tompa valóban ennyivel jobb? Tiszasziget nekünk az időpont miatt nem volt pálya.

# 11933
Relax

Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195059 Üzenet linkje2012-09-02 23:11:07 

Gondoltam, hogy később még rosszabb lehetett a helyzet, mert egyszerűen nem haladt a sor, a kocsik meg csak jöttek és jöttek.
Mi is úgy voltunk vele, hogy reménykedtünk, hátha egyszer csak beindul a sor és ha már kiálltunk mondjuk két órát, átmenni Tompára, ahol akár lehetett ugyanez a helyzet (szerintem az volt), akkor kezdjük elölről az egészet? Nem kockáztattunk, mivel nem tudtuk, hogy ennek ez lesz a vége. Voltunk már jó párszor és ilyenbe még nem futottunk bele, de máskor mi is másfelé vesszük az irányt.
A wc-s csajok azt mondták, hogy a hétvégére jellemző a nagy forgalom, de ilyen sort még ők sem láttak...

aXXon! Mégis csak be kellett volna neki szólnod, hogy a várakozás alatt megetted a több karton Toblerone-t. icon_smile.gif
Én azért nem bírtam ki - bár én is tartottam tőle, hogy megszívat a csomagtartó kipakolással - úgy adtam át neki az útleveleket, hogy: "Ez szép kis várakozás volt!" Folytatólag megkérdeztem tőle, hogy hogy lehet, hogy a neten 60 perces várakozást jeleznek? Erre azt mondta (természetesen flegmán), hogy van egy határvonal, ahonnan mérik és onnan 60 perc és hogy a szerb határon nem lehet átjönni, ezt ők nem számolják bele. icon_eek.gif Basszus, utána meg több 10 km-es volt a kocsisor!! Ezek szerint az ő mércéjük szerint max. 60 perc lehet a várakozási idő. icon_eek.gif Botrány...

# 11934
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195063 Üzenet linkje2012-09-03 08:09:44 

Már tavaly augusztusban is hasonló volt a helyzet, meg is fogadtam, hogy hazafelé csütörtöktől vasárnapig nem jövök sem Röszkének, sem Tompának!
Az idén kedd éjszaka jöttünk nem volt semmi gond.
Az a bosszantó nekem, hogy a kereskedelemben, szolgáltatásban természetes, hogy a csúcsidőszakban nem lehet szabadságra menni, minden épkézláb ember azon dolgozik, hogy az ügyfeleknek a lehető legjobb legyen, ezek meg kihasználják, hogy nem nagyon tehetsz mást, vagy alternatív megoldást keresel a határátlépésre, vagy szívsz!
Ha csak a kritikus másfél hónapban folyamatos üzem lenne Tiszaszigeten, ha korrekten megoldanák a várakozási idők aktualizálását a szerbekkel közösen, felállítanának Újvidék és Szeged határában egy-egy információs táblát a várakozási időkkel már nagyon sokat tennének az utazókért. Az utóbbi még különösen sokba sem kerülne...

# 11935
Lala12

Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195067 Üzenet linkje2012-09-03 10:34:43 

Én tavaly és tavalyelőtt szombaton kb. 14-15 órakor érten Tompára (Röszkét nem mertem megkockáztatni) és max 30 percet kellett várakozni a két oldalon. Az idén kedden mentem és jöttem, nem bántam meg: Srati Bp. 12 óra és nem vagyok egy száguldozós. A legnagyobb "szívás" Röszkénél volt kb 45 perc.
# 11936
BROKEN

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195075 Üzenet linkje2012-09-03 12:55:53 

Nos üdv mindenkinek!
Megvolt az első autós utunk (ráadásul a másfél éves manóval)6-án éjjel éjfél körül indultunk Sartira,(1230 km)14 óra volt az út lefelé,Tompánál mentünk át,szinte senki nem volt,néhány perces várakozás az összes határon,üres utak(6-a hétfő volt)Csak füttyenteni,meg peluscserére álltunk meg Szalonikiig,az éjszakát jól átaludta,de Szalonikibe mikor beértünk,abban az izzó katlanban araszoltunk vagy két órát,a manó 130 dB-lel 40 cantiről végégüvöltötte a várost.Aztán ahogy kiértünk (és kifáradt a sírástól)bealudt végre.Kifelé nem volt baj a GPS-szel,de hazafelé Halkidiki és Szaloniki között négyszer vitt be a sűrűbe,úgyhogy csak komoly fenntartásokkal a GPS-t illetően...Hazafelé 19-én este 7 körül indultunk a Kassandra félszigetről Mola Kaliva-ról,másnap 20-án 10 körül értünk haza Isaszegre,de a szerb határon már volt egy 30-40 perces szüttyögés(Tompánál)Persze a hazaúton már többször megálltunk,még este Kalandra városában vacsizni is.Egyébként párom nem is kellett hogy vezessen,én toltam le az egész utat oda-vissza,és nem is voltam nagyon fáradt,de ez egy jó ötletnek volt köszönhető,néhány doboz bomba és spirit meg watt nevezetű energiaital folyamatos kortyolgatása mellett végig tudtam nyomni az utat. Kint mikor Sithoniáról átmentünk a Kassandra fsz-re akkor volt egy kis tumultus,(de az hétvégén volt talán?)Visszafelé egyébként a GPS nem vitt át Szalonikin,biztos ezért tévedt el icon_confused.gif Mindent összevetve túl vagyunk az első "beavatáson"legközelebb azért lehet hogy meggondoljuk hogy ilyen kicsinek elvigyük-e a duracellnyuszit... icon_smile.gif

# 11937
CsNiki

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195076 Üzenet linkje2012-09-03 15:00:53 

Sziasztok!

Augusztus 13-án este 8 órakor a Ti infoitok alapján, és egy liter kávéval elindultunk életünk első hosszú, éjszakai útjára Paraliara. Hétfő éjszaka nagyon jól lehetett haladni a határokon, sehol sem vártunk 10-20 percnél többet, a kártyás személyikre rápillantottak, és mehettünk is tovább. Szerbiában és Macedóniában is volt egy-egy szakasz, ahol kicsit rosszabb minőségű volt az út (alacsony kis pattogós autóval), de szerencsére az egész útra nem volt jellemző. A kutakon gond nélkül ment a kártyás fizetés MC-dal és Visa-val is. 4-5 kis megállóval 14 óra alatt tudtuk le a távot a sebességkorlátozásokat betartva. Utólag átszámítva 375-385 Ft-ra jött ki a 95-ös literenkénti ára. Görögországban nem sokat tankoltunk, ott 1,8 Eur körül volt 1 liter.
Hazafelé 21-én, kedden reggel fél8-kor indultunk, nagyon jól haladtunk, semmi fennakadás nem volt egészen a szerb-magyar határig. Ott másfél óránkba került a szerbek és a magyarok csomagtartó-nyitogatása. Összesen 14 órára jött ki a hazafelé út is, amibe még egy kis duty free shop látogatás is belefért.
Belgrádnál odafelé az elkerülőt, visszafelé a várost választottuk, utóbbi kicsit gyorsabbnak tűnt.
Összefoglalva elmondhatom, hogy sima utunk volt, minden szükséges segítséget, információt és hasznos tanácsot megtaláltam a korábbi hozzászólásaitok közt, melyeket ezúton köszönök. Ha minden jól alakul, jövőre is nekivágunk! icon_smile.gif
Szerencsés utat és kellemes időtöltést az ezután indulóknak!

Üdv. Niki

# 11938
AXXon

Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195091 Üzenet linkje2012-09-03 19:35:24  Válasz a #195059. hsz-ra Előzmény #195059

Hát ebből is tanultunk valamit...
# 11939
PierrKardán

Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195093 Üzenet linkje2012-09-03 19:47:59 

Tévedés azt hinni, hogy ha Röszkénél 6 óra a várakozás, akkor Tompánál fél óra alatt át lehet jutni. A törökök nagy családokban járják az utat sok kocsival. Ha az elöl lévők azt látják, hogy Röszkénél túl sokan vannak, akkor már megy is a telefon a többieknek, hogy irány Tompa.

Különösen kifelé menet lehet ezt sokszor látni, hogy az 55-es út leágazása előtt sorban állnak meg az M5 leállósávján és telefonálnak. Na, ők nem a (semmire se jó) határinformációs számot hívják, hanem az elöl lévőket icon_wink.gif

# 11940
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195095 Üzenet linkje2012-09-03 20:16:24  Válasz a #195093. hsz-ra Előzmény #195093

Ez érdekes amit írsz, mert mi 3-ám mentünk Röszkén több órás sor, de Tompán szinte egy Törököt sem láttunk.. Viszont Románokat Szerbeket rengeteget.... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 795 796 797 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu