Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 11941
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Thomasz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207076 Üzenet linkje2013-07-18 20:01:00 

Sziasztok!

Tudna valaki infót a Villa Michel-röl?
Hol található,felszereltség stb.

Előre is köszönöm!

# 11942
Csabáék
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207130 Üzenet linkje2013-07-19 13:35:20  Válasz a #206933. hsz-ra Előzmény #206933

Köszönöm szépen, igyekezni fogunk icon_lol.gif
# 11943
Csarlsz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207151 Üzenet linkje2013-07-19 21:37:05 

A konzuli szolgálat legfrissebb tájékoztatása Görögországról.

Európa

Európa: Görögország

Utoljára módosítva: 2013. 07. 12.

Elérhető külképviselet/ek: Athénban nagykövetség és konzuli hivatal

Javasoljuk, hogy utazásuk előkészítésekor, illetve folyamán legyenek figyelemmel az esetleges közlekedési sztrájkokra. Miután a demonstrációk túlnyomórészt Athén központjára korlátozódnak javasoljuk, hogy a fővárosban tartózkodó turisták és az itt élő magyar állampolgárok folyamatosan tájékozódjanak az aktuális hírekről, az esetleges tömegmegmozdulások helyszínét kerüljék el.

Az aktuális lezárásokról, illetve a tömegmegmozdulásokkal és munkabeszüntetésekkel kapcsolatos legfrissebb információkról, az idegen nyelveket beszélő érdeklődök az alábbi görög és korlátozott mértékben angol nyelven is rendelkezésre álló honlapon tájékozódhatnak: www.apergia.gr/index.php

* * *

Felhívjuk továbbá a Görögországba utazók figyelmét, hogy a megszorító intézkedések miatt az elkövetkező hetekben több nagyobb tiltakozó megmozdulás várható a nagyvárosokban, illetve - elsősorban a közszférát Érintő területeken - gyakoriak lehetnek a munkabeszüntetések és sztrájkok.

Felhívjuk a Görögországba utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az utóbbi időszakban, mind a nagyvárosokban, mind az üdülőhelyeken jelentősen megszaporodtak a külföldi turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények, főleg a lopások, de egyre gyakoribbak az erőszakosabb módon elkövetett rablások, növekvő számban értesülünk gépkocsi feltörésekről.

Kérjük, hogy ne hagyják táskájukat, vagy mobiltelefonjukat, valamint személyes irataikat a gépkocsiban látható helyen. A strandolás során is tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, ne hagyják értéktárgyaikat, őrizetlenül.

Javasoljuk, hogy tájékozódjanak helyi szállásadóiktól, és amennyiben megoldható, sötétedést követően – főleg egyedül – kerüljék a nagyobb városok rossz hírű negyedeit. (Ilyen például Athén esetében az Omonia tér és környéke).

Görögország általános biztonsági helyzetében a korábbi évtizedhez képest alapvető változás állt be. Az erőszakos tömegdemonstrációk, kisebb Molotov-koktélos robbantások mindig is jelen voltak a fogadó állam mindennapi életében, de ezek intenzitása a 2008. decemberi erőszakos események óta jelentősen erősödött. Jelentősen megnőtt a belvárosi rendőri jelenlét, s a politikai tiktakozó megmozdulásokhoz hagyományosan csapódó szélsőbaloldali anarchista csoportokkal szemben a rendőrség is határozottabban lép már fel. A görögországi gazdasági válság súlyosbodásával a tiltakozó megmozdulások, sztrájkok állandósultak, a közszolgáltatások megbízhatatlanabbá váltak.

Tovább emelkedett a köztörvényes bűnesetek száma is, különösen a fegyveres rablások és a betörések, valamint a zsebtolvajlás. Az ide látogató magyar állampolgároknak Athén egyes elhíresült kerületeiben (pl. Omonia tér) továbbra is fokozott figyelmet kell tanúsítaniuk, s országszerte fel kell készülniük a munkabeszüntetések okozta fennakadásokra.

Bűnözés

Görögországban a közbiztonság európai összehasonlításban alapvetően megfelelő, azonban az utóbbi években – főleg a nagyszámú bevándorló áradatnak és a gazdasági válságnak köszönhetően - sajnos romlik. A turisták által sűrűbben látogatott területeken előfordulhatnak lopások, melyek azonban – megfelelő odafigyeléssel – elkerülhetők. A bajba jutott turistáknak a rendőrség (segélyhívó: 100) vagy az egész országban megtalálható turista rendőrség (segélyhívó: 171) kirendeltségein nyújtanak segítséget.

Felhívjuk a Görögországba utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az utóbbi időszakban mind a nagyvárosokban, mind az üdülőhelyeken jelentősen megszaporodtak a külföldi turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények, főleg lopások, gépkocsi-feltörések. Kérjük, hogy ne hagyják táskájukat, mobiltelefonjukat, valamint személyes irataikat a gépkocsiban vagy látható helyen. A strandolás során is tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot, ne hagyják értéktárgyaikat őrizetlenül.

Javasoljuk, hogy tájékozódjanak helyi szállásadóiktól, és amennyiben megoldható, a sötétedést követően – főleg egyedül – kerüljék a nagyobb városok rossz hírű negyedeit. (Ilyen például Athén esetében az Omonia tér és környéke.)”

# 11944
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207153 Üzenet linkje2013-07-19 22:45:22  Válasz a #207151. hsz-ra Előzmény #207151

Hááát...! Ezek bizony nem túl jó hírek! icon_cry.gif
Többek között ez is egy varázsa volt Görögországnak, hogy soha nem kellett aggódni az értékeinkért. A testi épségünkről már nem is beszélve. Bár gondolom, hogy az üdülő helyeken továbbra sem fenyegeti komoly veszély az egészségünket.

# 11945
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207158 Üzenet linkje2013-07-20 01:26:34 

Tavaly Tunéziába voltam. Az indulás előtt kiderült a külügyminisztérium oldalán ahova megyek kijárási tilalom van éjszaka. Betartása kötelező. Amikor oda értünk az idegen vezetőnél rákérdeztem az csak legyintett. Volt pár napja de mindenki kint járt. És egyáltalán nem lehetett észrevenni semmi problémát.
Ami Csarlsz bemásolását illeti. 2 éve az egyik rokonom Thesszalonikibe akkor volt amikor nagy tüntetések voltak. Az idegenvezető tájékoztatott. A görög, szieszta alatt nem sztrájkol. Sztrájkol késő délután vagy este éjjel. A figyelmeztetés ellenére ki az a bolond aki részt vesz tüntetésen mint turista? A strand lopásról: Normális ember nem viszi ki a teljes értékeit. Lopnak itthon lopnak ott is. A gépkocsi feltörésekre. Ha itthon kiteszed a kirakatba az értékeket itt is feltörik ellopják. Nem kell annyira komolyan venni amit figyelmeztetésként leírnak. Amit írnak az általános figyelmeztetés. Sztrájkolni meg Athén vagy Theszalonikibe fognak.Hol és miért tüntetnének üdülő övezetbe?! Kik tüntetnek a turisták? Nem kell minden bolhából elefántot csinálni. Az élet ugyan ugy zajlik Görögbe mint nálunk. Itt is lopnak és feltörnek. Ovatosnak kell lenni....

# 11946
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207191 Üzenet linkje2013-07-20 16:27:39  Válasz a #207158. hsz-ra Előzmény #207158

Unic!
Én is egyetértek veled abban, hogy ettől még én is boldogan elmegyek Görögországba nyaralni, és biztos vagyok abban, hogy nem a nyaralóhelyeken fognak tüntetni. Ettől senkinek nem kell félni.
De a közbiztonság romlása bizony elszomorít. Mert mint írtam, én több mint 20 éve járok Görögországba, és ellentétben az itthoni állapotokkal, ott sosem kellett tartani semmiféle lopástól, erkélyre besurranástól. Sőt!
Van ezzel kapcsolatban egy nagyon jó, és számomra akkor meglepő történetem. De ezt inkább a dumcsiban folytatom, mert itt már nagyon OFF.

# 11947
CsabaF
Aktív fórumos
Aktív fórumos
96 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207215 Üzenet linkje2013-07-20 21:31:46 

Nei Poriban milyen most a tenger hőmérséklete?
# 11948
Csarlsz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207218 Üzenet linkje2013-07-20 22:32:51  Válasz a #207215. hsz-ra Előzmény #207215

# 11949
Rita79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207223 Üzenet linkje2013-07-21 06:41:30 

versegiviktoria! Ígérted, hogy írsz nekem a Coral apartmanról!!!!! Várom nagyon!!!!!!!!!
# 11950
Blajapa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207224 Üzenet linkje2013-07-21 07:36:07  Válasz a #207223. hsz-ra Előzmény #207223

Szia! Mi tavaly voltunk a Coralban, Nei Pori szélén áll az apartman, de a távolság nem vészes egy kis sétával minden elérhető. Az utcafronti erkélyekről látni a tengert. A földszinten egy kis kávézó üzemel, de bennünket nem zavart, hogy hajnalig volt nyitva. A felszereltsége a megszokott görög apartmanokéhoz hasonló: evőeszköz, tányér, pohár a az ágyak számának megfelelően van. Serpenyőt vittünk, mert az sajnos nem volt (bennünket is figyelmeztettek az előttünk ott járók), és kénytelenek voltunk egy merőkanalat is venni, mert az is hiányzott. Az erkélyen a megszokott műanyag bútorok, a lakásban nekünk volt egy másik asztal székekkel. Villanyrezsó valamint hűtőszekrény ami sajnos csak a maximumon hűtött megfelelően. A fürdőszoba nagyon kicsi, a zuhanyzó rész pedig csak egy függönnyel volt leválasztható. Alapjában véve jól berendezett, a kisebb hiányosságokkal pedig mi nem foglalkoztunk, mi jó éreztük magunkat benne.
# 11951
Kovacsgyula53
Törzstag
Törzstag
798 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207237 Üzenet linkje2013-07-21 11:50:26  Válasz a #207224. hsz-ra Előzmény #207224

icon_lol.gif Sziasztok!
Amennyiben hiányosságot tapasztal bárki az apartmanban, szólni kell az idegen vezetőnek. Volt már rá példa az előző emberkére akarták ráverni a hiányt. Hiába védekezett azzal, hogy már akkor is hiányzott mikor ő átvette. Amennyiben hiányzik valami szólni kell azonnal, és pótolják. Eddig ez volt a bevett szokás. de figyelmeztetnek az idegen vezetők is tudtommal. icon_lol.gif

# 11952
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207241 Üzenet linkje2013-07-21 12:00:09  Válasz a #207224. hsz-ra Előzmény #207224

Szia!
Vrasnában melyik apartmanban voltál? Első Görögországi utam - ami már meghatározta a szerelmetességemet - oda irányult. Onnan jártam Thesszalinikiben, Asprovaltában, és mindenhová, ahová a busz elvitt.
Nekem nagyon meglepő volt, hogy a buszmegállóban kellett várni a buszra (Asprovalta-Thesszaloniki), de le kellett inteni és átrohanni a soksávos autópálya között. Ha nem intettem le, és mégis megállt, annak köszönhettem, hogy a vezető-kalauz már felismert. Sikerült olyan hölgy mellé is leülnöm, aki a pénztárcámból kiszámolta a viteldíjat. Nagyon élveztem, annál is inkább, mivel még most is van kafesz kávénk. Fehér kávénak nevezték, mert alig volt pörkölve, és nagyon finom az íze. Visszatérve a Görög Hölgyre, beszélt hozzám, de természetesen egy kanyit sem értettem abból amit mondott. Ezért kezdtem el tanulni, legalább alapfokon, hogy kérni tudjak. Ez már sikerült is, de sajnos nem értem a válaszokat a mai napig sem. Olyan gyorsan beszélnek, hogy kénytelen vagyok kérni, hogy lassabban. Janisz a "zöldséges-gyümölcsös-kisteherautós barátunk" már tudja és akár tízszer elmondatja velem, hogy jó legyen a kiejtésem.
Görögország MINDÖRÖKKÉ, Ne Pori életem álma, vágya. Ha el tudnám adni a Pesti lakást, akkor kiköltöznénk öröklétig-

# 11953
Lindi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207290 Üzenet linkje2013-07-21 20:57:46 

Két hét és végre mi is indulunk!!!
# 11954
CsabaF
Aktív fórumos
Aktív fórumos
96 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207292 Üzenet linkje2013-07-21 22:07:49  Válasz a #207218. hsz-ra Előzmény #207218

Ez nagyon jó hír icon_smile.gif
# 11955
Rita79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207309 Üzenet linkje2013-07-22 08:41:29  Válasz a #207224. hsz-ra Előzmény #207224

Blajapa!
Köszönöm az információkat!!!!!!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 796 797 798 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu