Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 121
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cico
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8377 Üzenet linkje2006-06-10 16:37:24  Benitzes

sziasztok,

Idén ide utazunk mi is. Már nagyon sok szépet és jót hallottunk magáról a szigetrõl.
Van valakinek tapasztalata Benitzes városról és a Hotel Nautiliusról?

Köszönöm!

# 122
Coyote.r
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8426 Üzenet linkje2006-06-11 17:28:14 

Sziasztok! Hú , de jó volt elolvasni a hozzászólásaitokat! Mi 2 nap mulva megyünk Moraitikára és ugyan a barátom volt már Korfun, de az Sidariban volt és nem velem icon_sad.gif Mi a Panorama Apartmanba megyünk és oda állitólag csak az Ibusz és a Tui utaztat és a tulaj csinált egy kics kávézóféleséget direkt a magyaroknak icon_biggrin.gif Nagyon várom már! Rendesen liftezik a gyomrom! Mi repcsivel megyünk és nem azért mert olyan sok pénzünk van rá hanem azért mert nem tudunk egy hétnél hosszabb idöre menni... Már egy hónapja mindenhol képeket és leírásokat keresgélek és nézegetek Korfuról! Valaki nem tudja, hogy pontosan hol van az aquapark, melyik városban? Mert oda is szeretnénk menni, de ha nem fakultativ programon keresztül megyünk, akkor úgy számoltam 5-6.000 Ft-ot tudunk rajta spórolni na meg motorozhatnánk is egy kicsit icon_wink.gif Ha tudtok válaszoljatok nekem hamar, mert én már nem a napokat számolom, hanem lassan már az órákat icon_biggrin.gif Köszönöm!
# 123
Zizi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8451 Üzenet linkje2006-06-12 12:32:41  Kérdés

Sziasztok!

Én azután szeretnék érdeklõdni,h tud-e vki segíteni abban,h Korfun szeretnénk ingatlant vásárolni! Bárkinek esetleg kintélõ ismerõse, rokona akitõl lehetne érdeklõdni a dolgok lépéseirõl stb. Nagy segítség lenne!!! Köszi elõre is mindenkinek....

Zita

# 124
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8491 Üzenet linkje2006-06-12 18:18:06 

Szia Cico!

Én 1998-ban nyaraltam Benitsesben két hetet.
Van itt egy élménybeszámolóm a beszámolók tovatban, abban olvashatsz Benitsesrõl is, de azért ide bemásolok pár lényegesebb dolgot. Meg a leírások között is van bõséges bemutató Korfuról...Nekem nagyon tetszett maga a falu, de a strand nagyon rossz volt, olyan hegyes élû fehér salakkal volt felszórva a part, mint a parkokban, naagyon durva volt....

"Északabbra található a zöldellõ hegyek lábánál elterülõ Benintses. Két részre oszlik a kis város, mely nem is olyan régen még halászfalu volt – a tulajdonképpeni régi falura és az ív alakú öböl partján kiépült üdülõközpontra. Az olajfa erdõk lábánál festõi környezetben fekvõ kis település ma is õrzi régi arcát. Fehérre meszelt házak, szûk utcácskák, apró templomok jellemzik. Egy III. századi római villa romjai is megtalálhatók itt, valamint a „Kagyló Múzeum” (régebben Korfu városban volt), melyben mindenféle tengeri állat maradványai, színpompás kagylóhéj gyûjtemény és néhány jellegzetes korfui állatfaj kiállítására lelhetünk.
A strand itt szúrós murvával borított keskeny partszakasz. A víz itt elég gyorsan mélyül és sûrû vizifû (afrik) telepek takarják a tengerfeneket. A partról láthatjuk a Kanoni felé leszálló repülõgépeket, a nagy repülõgép forgalom miatt Benintsesben erõs repülõgép zaj van."

"Koradélután érkeztünk meg Benitsesbe. Az apartmanunk (Elisabeth) szuper volt, ilyen elégedett még sosem voltam szálláshellyel, mint most. Egy szép ház földszintjén volt az apartman, ami egy tágas elõszobából, egy nagy konyhából és két szobából állt. Mindkét szobához volt külön erkély és külön zuhanyzó, wc is. Az emelt földszintre márványlépcsõk vezettek fel és az ajtónk elõtti kis kertben citromfák és színes virágok voltak és a kertet kovácsoltvas kerítés választotta el a szûk utcától. Maga a ház csak kétszintes volt, családis hangulata volt. Kipakoltunk és rögtön elmentünk körülnézni Benitsesben. A part kb. 100 méterre volt, de nem tetszett, mert sziklás, kavicsos volt. Pár száz méterrel odébb találtunk kicsit jobb strandot, de az sem volt az igazi. Nem fürödtünk. Csak körbejártuk a falut, hogy megismerjük. Ahol mi laktunk, (Benitses Moraitika felé esõ részén) ott fõleg hotelek, apartmanok voltak és egy-két üzlet. A fõút mentén kellett pár száz métert sétálni, míg Benitses központjába értünk, ahol a sok bazár és tavernák, üzletek, a falu templomai voltak. A falu mögött magas hegyek zöldelltek. Hazamentünk és készítettünk valami vacsorát. Így elsõ benyomásra Benitses nem annyira tetszett, mint Ipsos annak idején. "

Andi

# 125
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8492 Üzenet linkje2006-06-12 18:21:18 

egy képeslap Benitsesrõl...

# 126
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8493 Üzenet linkje2006-06-12 18:30:37 

# 127
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8522 Üzenet linkje2006-06-13 01:02:32 

Estella barátosnémhoz csatlakozva
írjatok minél több infót Korfuval, de fõleg Moraitikával kapcsolatban kérlek
mi ide zötyögünk le idén, ez lesz a 3 útunk az álmok országába

Zeusz áldja a görögöket és minden odautazót icon_smile.gif)

# 128
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8552 Üzenet linkje2006-06-13 14:53:00 

Szia banyaveron icon_smile.gif !

Jó, hogy ilyen lelkes vagy, de azért Korfuról lehet egy pár oldalt írni, így talán jobb lenne, ha konkrétan kérdeznél arról, ami a legjobban érdekel. Úgy egyszerûbb válaszolni.

Andi

# 129
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8553 Üzenet linkje2006-06-13 15:11:10 

Ja jó Andi okés!

hu hát fõleg az éjszakai élet érdekelne : mit hol meddig...
meg ha Kavos teszünk este kitérõt hogy jutunk haza majd

full respect minden Greek fannak öszintén

ez életérzés csak a kiváltságosok kapják meg , én magam annak érzem

# 130
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8584 Üzenet linkje2006-06-13 21:03:21 

Szia banyaveron!

Nagyon tetszik, ahogy ezt megfogalmaztad: Életérzés. Én kamasz koromban rocker voltam (tudom nem ide tartozik), de az is egy életérzés és nem csak rajongás...ez a rajongásnál sokkal több, összetettebb. Engem mindig nagyon elszomorít, ha elcibálok barátokat magammal Görögbe és csak annyi marad bennük, hogy "ja, jó volt, de nem olyan nagy szám..." vagy akik nem jönnek izgalomba Görögországtól...nem is értem, mi vagyunk mind bolondok, vagy õk az érzéketlenek???

Kavost nem ismerem, nem tudok nyilatkozni. Esti élet minden üdülõhelyen van. Sajnos ebben a vonatkozásban is rossz embert kérdezel, mert én nem vagyok nagy bulizós, a mi esti életünk a tereszon ücsörgés, teagyertyákkal, egy görög itallal, kártyával, viccelõdéssel...

Szóval, bocsi, de mégsem tudok neked válaszolni. icon_smile.gif

Andi

# 131
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8611 Üzenet linkje2006-06-13 22:45:27 

Elsõ görög nyaralásom után én már éreztem, h megkaptam ezt az életérzést..Sok embernek ajánlottam az országot és rengeteg pozitív dolgot meséltem..
Sajnos hiába, a legtöbben azt mondták, h az elmondásaim alapján sokkal jobbra számítottak..nekik a görög nyaralás 1 sima nyaralás volt, semmi pluszt nem adott nekik..
Sokáig értetlenkedtem nem tudtam hova tenni a dolgot..nekem ez miért volt más és én ott mit éreztem/láttam amit a többiek nem..???
Mióta renszeresen olvasom a fórumot nyugodt szívvel nyugtáztam, h. vagyunk jó páran kiváltságosak akiknek a görög nyaralás nemcsak 1 szimpla nyaralás, hanem valami jóval több, egy olyan hét ami igazi színt visz az életünkbe..amiért azt mondjuk érdemes ÉLNI!!!

# 132
Kijelentkezve--
-törölt nick 6508
Aktív fórumos
Aktív fórumos
211 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8660 Üzenet linkje2006-06-14 12:28:18 

Kedves Estella!

Teljesen egyetértek. Én most megyek másodjára Görögországba, mert tetszik. Nem azért mert ajánlották. Elõtte voltam Horvátországba is, szép meg minden, de nekem nem tetszett mert koszos volt a tengerpart (persze volt olyan hely ahol nem icon_smile.gif ) ennyi kb.

Üdv

# 133
Reni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8671 Üzenet linkje2006-06-14 14:22:03 

Sziasztok!
Mi 17.-én indulunk Korfura, nekünk ez az elsõ utunk Görögországba. Remélem gazdag élményekkel térek majd haza.
Üdv

# 134
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8672 Üzenet linkje2006-06-14 14:24:19 

Szia Reni!

Hova mentek pontosan és mennyi idõre?

andi

# 135
Reni
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8746 Üzenet linkje2006-06-15 12:55:06 

Szia Andi!
Messonghiban megyünk egy hétre, sajnos a munkám miatt nem tudunk hosszabb idõre menni. Apartmanba leszünk, nem akartunk félpanziósok lenni, inkább sokat tavarnázunk majd esténként. Úgy néz ki az idõ is velünk lesz, úgyhogy a sok kirándulás mellett fürdésre is lesz lehetõségünk.

Reni

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu